Instalare / hard reset TV Box X96 Mini.
Mini PC-ul X96 mini 4K este unul dintre cele mai vandute tv box-uri, atat in Romania cat si la nivel international. Produsul pe care il vom prezenta in acest articol nu este unul de top dar nici cel mai slab.

Ceea ce vreau sa mentionez de la inceput este ca acest tv box vine direct de la vanzator cu anumite prgrame instalate (Netflix, Kodi, Youtube, etc), fiind comod din acest punct de vedere. Vom expune pe scurt cateva detalii despre design, performanta, dimensiuni si fiabilitate.

Design TV Box X96 mini 4K. Acest tv box este mic, chiar cel mai mic tv box pe care l-am testat pana in prezent. Dimensiunile acestuia sunt 8.2 cm x 8.2 cm cu o inaltime de 1.7 cm. Greutatea lui este de doar 150 g. L-am comparat cu un tv box de la Xiaomi si pot spune ca este mult mai mic decat acesta (chiar daca materialele din tv boxul Xiaomi par de o calitate superioara, la dimensiuni este invins).

X96 vc Xiaomi tv box

Ca design, acest tv box are o forma patrata fiind alcatuit dintr-un plastic mat, inconjurat de un plastic lucios. Porturile sunt puse pe doua dintre partile laterale, facand posibil un management al cablurilor mult mai organizat.

Continutul pachetului. In pachetul acestui aparat regasim un cablu hdmi, alimentatorul de 5v si o telecomanda. In pachet se regaseste si un mic manual de utilizare. Din pacate, acest tv box are nevoie de o alimentare cu 5V si 2A. Cel mai probabil acesta este si motivul pentru care nu s-a putut alimenta din usb-ul televizorului (asa cum poate functiona Google Chromecast). Pentru racire, pe partea inferioara a lui regasim cateva perforatii.

Conectivitate. Asa cum spuneam mai sus, TV box-ul X96 Mini are porturile plasate pe lateral. Aici regasim portul de alimentare, portul Ethernet RJ 45, portul HDMI, portul AV, IR, portul USB si portul TF.

Instalare / hard reset TV Box X96 Mini.
Conexiunea la internet se poate realiza fie prin intermediul unui cablu de retea (RJ 45), fie prin intermediul unei retele wireless pe care va trebui sa o configuram din setari.

Functionalitate. Tv boxul X96 mini 4K testat de noi vine cu Android 7.1.2, cu 1 Gb Ram, cu procesor ARM (4 nuclee) si o memorie interna de 8 GB ce se poate extinde cu ajutorul unui card micro sd. Pe langa Androidul cu care vine echipat, tv boxul mai are preinstalate si cateva aplicatii specifice televizoarelor. Acestea sunt Netflix, Kodi, Youtube, Facebook, etc. Pe langa acestea, multe alte aplicatii se mai pot instala din Android Play.

Modele din seria X96 pot veni in urmatoarele variante, conform ofertelor din magazinele online:

 • X96 Mini 4k 1GB RAM – 8GB capacitate de stocare – Android 7.1
 • X96 Mini 4k 2GB RAM – 16GB capacitate de stocare – Android 7.1
 • X96 Mini 4k 2GB RAM – 16GB capacitate de stocare – Android 8.1
 • X96 Mini 4k 2GB RAM – 16GB capacitate de stocare – Android 9.0
 • X96 Air 8k 2GB RAM – 16GB capacitate de stocare – Android 9.0
 • X96 Max Plus Amlogic S905X3 4GB RAM DDR4 – 32GB capacitate de stocare – Android 9.0

TV box-ul are un meniu destul de simplist si intuitiv. Acest lucru se datoreaza si faptului ca la baza lui sta sistemul de operare Android.

Hard reset si soft reset TV Box X96 mini 4k. Pentru a reveni la setarile din fabrica la acest dispozitiv va trebui sa ajungem la settings -> Storage & reset -> Factory data reset -> Factory data reset -> Erase everything.

Pentru hard reset este nevoie sa ii scoatem alimentarea iar cu o scobitoare vom apasa si vom tine apasat in interiorul portului IR, timp in care vom introduce alimentarea. Se va deschide un meniu de recovery al tv boxului (meniul specific Android). Cu ajutorul telecomenzii navigam prin meniu pana la Wipe data / factory reset, dupa care apasam Yes. Asteptam pana se finalizeaza procesul dupa care selectam wipe cache partition, urmat de Yes. In final apasam pe Reboot system now si am terminat procesul de resetare.

ATENTIE! Nu recomandam folosirea resetarii hardware decat daca suntem nevoiti (nu mai putem accesa Androidul).

Telecomanda.

Telecomanda acestui tv box este destul de simpla, cu butoane standard. Aceasta are butoane specifice playerelor (inainte, inapoi, pauza) dar si butoane specifice precum video, app, web etc.

Pret tv box X96 Mini. Pretul acestui tv box este unul destul de bun. El se regaseste in magazinele din Romania la un pret de 150 de lei insa pretul poate varia in functie de variante si se poate achizitiona de aici.

TV Box X96 mini

149 Lei
6.8

Nota Produs

6.8/10

Design

8.3/10

Constructie

6.0/10

Functionalitate

6.4/10

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

 1. Nota Produs

  0.5

  Design

  5

  Constructie

  0.5

  Functionalitate

  0.5

  Pe scurt: O Mizerie!

  Inteleg faptul ca acest articol se vrea a fi un advertorial si ca principalul lui scop a fost acela de insera link-uri de afiliat, dar daca ai coloana vertebrala prezinti si minusurile nu doar plusurile, astfel incat un potential cumparator sa poate lua o decizie de achizitie corecta.

  Asta inseamna un review cu subiect si predicat. Iar daca erai si mai corect puneai ADVERTOIRAL in titlu si / sau marcai link-urile mascate ca fiind link de afiliat.

  Daca tot ai „testat” produsul, ai rulat si un DRM Info? Daca da ce rezultate au fost returnate? Mai exact la Google Level ce valoare ai ?

  Pentru a echilibra putin balanta…..

  In functie de furnizorul / distribuitorul de la care alegi sa cumperi aceasta chinezarie, sunt sanse destul de mari ca Android-ul din el sa fie ROOT. Cred ca esti la curent cu riscurile la care te expui cu un Android root-at si faptul ca unele aplicatii nu vor functiona in mod corespunzator.

  Este micut, dragut, usor, compact, ideal pentru a-l lua cu tine oriunde. Si cam aici se termina lista de puncte forte.

  In primul rand avem in fata o chinezarie de mana a 7-a, cu un modul WiFi de toata jena, iar in configuratia cu 1GB RAM si 8GB ROM este o gluma proasta. Se misca greoi, are lag, respunde greu la comenzi, uneori se blocheaza sau se restarteaza din senin.

  4K – Doar in visele voastre umede deoarece orezaria nu este certificata nici Google si nici Netflix pentru a reda continut 4K. De aceea am intrebat ce valoare ai afisata la acel DRM Info –> Google Level
  Maximum pe aceasta chinezarie este 720p, dar daca readucem in discutie performantele execrabile ale modulul WiFi incorporat, rezolutia medie va fi 480p.

  HDR – O ecuatie cu 3 necunoscute pentru aceasta cutie.

  Daca sunteti interesat de achiztia unui astfel de Andoid TV Box, mergeti cu incredere pe varianta Xiaomi MI TV Box S si o sa-mi multumiti dupa!

  Eventual, daca nu ai buget pentru Xiaomi Mi TV Box S, mergi pe varianta unui Xiaomi Mi TV Stick care desi are acceasi configuratie (1GB RAM cu 8GB ROM) este cu mult peste acest X96 Mini.