Intel lansează un procesor cu 8 nuclee fizice și suport de memorie DDR4
Noul procesor de la Intel se va numi Devil’s Canyon si primeste titlul de primul procesor cu 8 nuclee fizice si suport de memorie pentru ddr4.

Facand parte din generatia de procesoare Core i7 Extrem Edition noul procesor va dispune de 8 nuclee deblocate si va beneficia de tehnologia HyperThreading rezultand astfel un total de 16 nuclee virtuale.

Dupa spusele celor de la Intel Chip-ul cu multiplicatorul deblocat si optimizari ale transferului termic imbunatatite dispune de o performanta extrem de inalta accesibila oricui, inclusiv pasionatilor de overclocking.

Devil's Canyon cpu

 

Problema care apare ulterior dupa lansarea acestui tip de procesor si acestui tip de memorie sunt placile de baza care nu au suport pentru DDR4. Noul procesor va rula pe socket chipset X-99 iar montarea pe un socket actul cm e si socket-LGA 2011 iese total din discutie.

Intel lansează un procesor cu 8 nuclee fizice și suport de memorie DDR4

Producatorii de motherboard trebuie sa se miste rapid sa integreze sloturi pentru memoriile ddr4 pentru ca utilizatorii sa beneficieze cat mai rapid de plusul de performata adusa de noua tehnologie realizata de Intel.

Intel este o companie americana fondata in iulie 1968 si este cel mai mare producator de semiconductoare din lume. Intel este inventatorul procesoarelor x86 si al memoriilor SRAM si DRAM. Fondatorii companiei sunt Gordon Moore si Robert Noyce.

Intel a avut si in Romania (Bucuresti) un centru de dezvoltare software deschis in 2010 insa a fost inchis 6 ani mai tarziu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII