Jeff Bezos interesat de achizitia CNN
Jeff Bezos, detinatorul Amazon si cel mai bogat om din lume, ar fi interesat de achizitia CNN, anunta BroadBandTVNews, conform ultimelor zvonuri aparute saptamana aceasta.

AT&T, companie care detine CNN, ar dori sa vanda anumite companii preluate in urma tranzactiei de 80 de miliarde de dolari prin care AT&T a achizitionat Time Warner.

CNN (Cable News Network) este o televiziune americana de stiri detinuta de CNN Worldwide (una dintre companiile detinute indirect de operatorul telecom AT&T), este una dintre cele mai mari televiziuni de stiri din lume si prima televiziune (a fost lansata in 1980) care emite 24/24.

Televiziunea de stiri CNN este disponibila in pachetele de baza ale celor mai mari operatori de telecomunicatii din Romania.

Amazon este una dintre cele 5 companii Big Five din domeniul IT, alaturi de Microsoft, Facebook, Google, si Apple. A fost fondata in 1994 in Bellevue, Washington iar Amazon este considerat cel mai valoros brand din lume.
Jeff Bezos este din 2017 cel mai bogat om din lume.

Acestea sunt cele mai importante produse Amazon: Amazon.com (comert online), Amazon Alexa (asistent virtual AI), Amazon Prime (platforma video online), Amazon Web Services (AWS – solutii cloud), Amazon Appstore, Kindle (e-reader), Fire (tablete), Echo (boxe inteligente), FireOS (sistem de operare pentru mobil).

Jeff Bezos interesat de achizitia CNN

Amazon a achizitionat si alte companii importante precum Twitch (streaming live), Ring (automatizari), Annapurna Labs (microelectronice), Audible (audiobooks si podcasturi), Eero (producator routere).

Amazon Web Services a avut venituri de 10.81 miliarde de dolari in primul sfert al anului 2020, o crestere de 29% YoY (year-to-year), aflandu-se in fata competitorului principal detinut de Microsoft, Azure.

Jeff Bezos detine si The Washington Post, unul dintre cele mai mari si cele mai vechi ziare din SUA, castigator a 69 de premii Pulitzer, pe locul doi dupa New York Times.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare privind posibila achizitie CNN de catre Amazon.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.