Meta introduce abonamente pentru Facebook si Instagram

Compania Meta va oferi din luna noiembrie utilizatorilor Facebook si Instagram de pe teritoriul European posibilitatea de a scapa de reclamele ce apar din cand in cand pe cele doua retele sociale. Astfel, din luna noiembrie, utilizatorii Facebook si Instagram au doua variante de folosire a celor 2 aplicatii.

Prima varianta este aceea de a folosi cele doua aplicatii ca si pana acum gratuit insa  utilizatorii care opteaza pentru aceasta varianta vor avea parte de reclame.
A doua varianta: utilizatorii vor putea folosi cele doua platforme sub forma unui abonament lunar daca vor sa scape de reclame si sa urmareasca continutul preferat fara sa fie intrerupti.

Meta a pregatit doua tipuri de abonamente in functie de dispozitivul de pe care navighezi pe cele doua aplicatii. Daca navigati pe cele doua aplicatii de pe un dispozitiv web (laptop sau calculator) si vreti sa scapati de reclame trebuie sa platiti lunar suma de 9,99 euro. Utilizatorii care navigheaza pe cele doua aplicatii de pe un dispozitiv cu Android si iOS si opteaza pentru varianta fara reclame vor plati 12,99 euro.

Aceasta decizie a fost luata de Meta pentru a se supune regulamentelor Uniunii Europene. La inceputul acestui an, compania a fost amendata de Comisia pentru protectia datelor din Irlanda cu suma de 390 de milioane de euro si i s-a transmis ca nu poate folosi asa numitul temei juridic contract pentru a trimite utilizatorilor reclame personalizate in functie de activitatea lor online.

Meta introduce abonamente pentru Facebook si Instagram

Meta si Google si-au construit imperiul si structura economica prin modelul tinerii a miliarde de utilizatori cu publicitate personalizata bazata pe datele personale pe care companiile le colecteaza despre acestia. Uniunea Europeana lupta de cativa ani de zile impotriva urmaririi utilizatorilor pe internet fara consintamantul lor prin Regulamentul European privind protectia datelor si prin Regulamentul privind pietele digitale (acest regulament a intrat in vigoare in aceasta vara).

Meta are termen pana pe 6 martie 2024 pentru a se conforma noilor sale obligatii. Compania analizeaza infiintarea unui nou tip de abonament fata de aceste 2 tipuri prezentate in acest material. Meta ar putea cere inca 6 euro utilizatorilor de Facebook si Instagram pentru userii care au mai multe conturi. Aceasta suma de 6 euro se va aplica pentru fiecare cont suplimentar in parte.

Voi ce tip de aplicatii Facebook si Instagram ati optat sa folositi? Cu sau fara reclame?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Mda.. altii care se lacomesc dupa youtube, eu unul nu prea mai folosesc Facebook-ul de cand am realizat ca datele mele din telefon scapa cu usurinta cam la orisicine si in plus in noul feedback de stiri imi apar tot felul de pagini la care nu sunt abonat, numai alea la care sunt subscris nu apar niciodata.