La schi in Austria
La peste 3.000 m altitudine , peisajele montane ce iti taie respiratia, aerul extrem de curat si zapada imbietoaredeschid usile paradisului pentru iubitorii sporturilor de iarna.Cei 5 ghetari tirolezi din Alpii Austriei ademenesc schiorii si snowboardorii cu o oferta imbatabila: zapada garantata din octombrie pana in mai.
Dintre cei 840 de de ghetari din austria numai 8 ofera conditii propice sporturilor de iarna. Cinci dintre acestia, si anume Pitzal, Solden-Otztal, Kaunertal, Stubai, si Hintertux sunt renumiti pentru siguranta zapezii si partiile variate, dar si pentru serviciile de buna calitate de care beneficiaza turistii veniti la schi. Cei care vor sa cucereasca pantele nu vor ramane cu nimic dezamagiti. Cu 314 kilometii de partii atent pregatite, ghetarii tirolezi alcatuind impreuna o combinatie perfecta. Totusi fiecare dintre ei are un caracter aparte.

Cel mai tanar ghetar din Tirol
Ghetarul Kaunertal (1.273 m – 3.160 m), cel mai tanar din Tirol adaposteste unul dintre cele mai bune snowpark-uri din Alpi. Acestea se dovedesc atractive atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti: pe langa o superpipe de de 140 m lungime si rails de pana la 12 m li se ofera pasionatilor si o pista pro-line si una medium-line, plus un traseu de obstacole ce insumeaza toate gradele de dificultate. La Kaunertal nu trebuie sa astepti la capeleleinstalatilor de cablu pentru a urca. Telegondola cu 8 locurifaciliteaza accesul tuturor turistilor, in conditii excelente de confort. Aceasta porneste direct de la restaurantul de pe ghetarul Weisse, la 2.750 m altitudine, iar scaunele sunt incalzite. Pe langa panorama grandioasa asupra granitei comune Austrieie, Germaniei si Italiei vizibila direct de la statia din munte, noua instalatie de cablu deschide 3 partii cu grat de dificultate marcate cu negru, rosu si albastru. Sezonul de iarna incepe la mijlocul lui septembrie. Familiile se pot bucura in Kaunertal de oferte numai bune de incercat: copiii de pana la zece ani schiaza gratuit pe partii, daca sunt insotiti de un parinte.

Tirol ghetar
Tirol ghetar

La inaltime
In Pitzal (1.600 m -3.440 m) se gaseste regiunea de schia aflata la cea mai mare altitudine din Austria. Cu partii in lungime de 50 km si 85 ha de suprafata perfect amenajata pentru sporturi de iarna, aici se poate schia de la sfarsitul lui septembrie pana la inceputul lunii mai. Partiile variate de pe ghetar si din regiunea Rifflsee (de pana la 2800 m) vor multumi toate gusturile. Aici se antreneaza chiar si elita schiorilor de performanta.

La schi in Austria

Regele zapezii
Cu 110 km de partii, 25 de instalatii moderne de cablu, dar si 10 km de partie in vale, Stubai si-a castigat titulatura de regele zapezii. Ca intr-un gest regal el ofera accesibilitate deosebita, aflandu-se la doar 45 de minute de mers cu masina de Innsbrunck, inima Tirolului. Pentru cei ce isi fac vacanta de iarna fara automobil exista o legatura directa cu autobuzul de la gara principala. Ghetarul Stubai ofera distractie pe partie pentru incepatori si profesionisti, iar oferta de iarna uimeste familiile, dar si pe rideri, deopotriva Snowpark-ul.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.