Licenta Inedit TV a fost prelungita
In urma solicitarii discutate in sedinta CNA in cursul zilei acesteia, Inedit TV a obtinut aprobarea pentru prelungirea licentei audiovizuale. Aceasta a fost a doua tentativa recenta de prelungire a licentei, prima fiind respinsa saptamana trecuta.

Inedit TV este un post generalist, cu zona de difuzare nationala iar orarul de difuzare este de 24 ore pe zi. Sunt difuzate reluari de programe dupa cum urmeaza: luni 5.5 ore/zi, marti 8 ore pe zi, miercuri 4 ore pe zi, joi si vineri 2 ore pe zi, sambata si duminica 3 ore pe zi.

Actionariatul ramane nemodificat, Marin Cornea detine 95% din SC Inedit TV SRL si Anghel Stefana 5%.

In sedinta saptamanii trecute, Luis Lazarus a fost reprezentantul Inedit TV in sedinta CNA si a mentionat ca postul intentioneaza sa continue sa ofere informatii cu privire la peisajul politic, al crizei sanitare si alte noutati de actualitate.

Dorina Rusu, membru CNA a mentionat ca ar dori sa vada monitorizari ale emisiunilor Inedit TV si cum sunt abordate subiectele importante in aceasta perioada, neputand sa acorde un vot pentru prelungirea licentei cat timp nu este verificat acest lucru. Dorina Rusu a mentionat acest lucru observand pe pagina Facebook a lui Luis Lazarus informatii contra masurilor de protectie impotriva noului virus.

Licenta Inedit TV a fost prelungita
Luis Lazarus a raspuns ca respecta regulile in timpul crizei sanitare insa invitatii emisiunilor Inedit TV pot avea pareri diferite, ceea ce nu poate fi controlat de catre moderatorul emisiunii.

In sedinta de astazi, Dorina Rusu a mentionat ca, Luis Lazarus nu si-a respectat pozitia de moderator in cadrul unor emisiuni monitorizate, nu a solicitat probe pentru anumite afirmatii, pozitionandu-se de partea unor persoane care pot fi considerate conspirationiste.

Luis Lazarus a raspuns ca in emisiunile sale a avut si alti invitati precum Dr. Raed Arafat, ministrii Vela si Tataru, Rares Bogdan si altii, incercand sa pastreze aceasta balanta.

CNA a aprobat prelungirea licentei Inedit TV pe inca 9 ani insa a fost solicitata si monitorizarea anumitor emisiuni, solicitarea a fost aprobata cu un singur vot impotriva (Radu Herjeu). Radu Herjeu a mentionat ca votul este impotriva deoarece acesta este un post cu o vechime de 2-3 luni (fiind modificat recent profilul postului in profil generalist) iar in aceasta perioada nu a fost convins ca merita sa emita inca 9 ani.

Reamintim ca Inedit TV a devenit canal generalist (initial a fost o televiziune cu tematica de folclor romanesc), desi structura de programe era modificata de ceva timp, in luna august a acestui an a solicitat (si obtinut) acordul CNA in acest sens. Se afla pe lista posturilor must carry a acestui an.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.