Lipsa subtitrare posturi TV

Lipsa subtitrare posturi TV – In acest articol vom mentiona posturile disponibile in grilele operatorilor din Romania pentru care nu functioneaza subtitrarea.

Asadar, acestea sunt posturile pe care continutul nu este subitrat (total sau partial):

 • HGTV – cea mai mare nemultumire a telespectatorilor care vizioneaza HGTV este lipsa subtitrarii. Acest post se poate vedea momentan in retelele Digi si Akta iar in acest moment doar anumite emisiuni sunt subtitrate. Situatia tine de Discovery. Programul a fost lansat in Romania la finalul lunii decembrie in reteaua Digi.
 • TravelXP HD – acest canal TV se poate vedea in retelele Telekom si NextGen iar momentan nu este subtitrat. Postul a fost lansat la inceputul anului in Romania, conform raspunsului primit de la Telekom postul urmeaza sa fie subtitrat in curand;

 

 • Sport Extra TV – programul introdus recent in grila de programe Telekom nu are inca unele emisiuni subtitrate;
 • Discovery Showcase, Discovery Science, Animal Planet in reteaua Orange satelit folosind receptorul Kaon – aceste posturi nu sunt subtitrate momentan, problema existand doar pentru abonatii care utilizeaza receptorul Kaon. Aceasta situatie exista de cateva luni bune iar Orange inca nu a oferit o solutie in acest sens, desi agentii au confirmat ca se incearca solutionarea problemei cat mai repede;
 • Travel Channel pe aplicatia Digi Online – in grila TV subtitrarea functioneaza insa pe platforma online nu avem subtitrare;
 • Love Nature – postul nu are subtitrare in limba romana, indiferent de operatorul in grila caruia se poate vedea (Orange (retea proprie), Focus Sat sau iNES);

Lipsa temporara a subtitrarii poate si din cauza operatorului de televiziune, existand probleme in trecut in acest sens, probleme care au fost rezolvate de regula in timp util.

Inainte de a presupune o problema de la furnizor/operator, daca avem probleme cu subtitrarea trebuie sa ne asiguram ca este activata folosind butonul SUB de pe telecomanda receptorului sau a TV-ului.

Daca problema este aceeasi dupa ce am incercat activarea subtitrarii folosind butonul dedicat, trebuie sa facem o sesizare la operatorul care ne furnizeaza serviciul de televiziune. Ei vor verifica daca este o problema de-a lor cu retransmisia postului sau daca furnizorul nu ofera subtitrare.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom identifica si alte posturi in aceasta situatie. Daca aveti probleme cu subtitrarea posturilor, lasati un comentariu mai jos mentionand pe ce canal sunt probleme si in ce retea.

Update 06.04.2020: Travel XP HD are subtitrare de azi in reteaua Telekom;

Update 27.09.2020: Mai multi abonati Digi au reclamat lipsa subtitrarii pe TLC; Daca aveti aceasta problema, incercati sa folositi butonul SUB de pe telecomanda; De asemenea, puteti lasa un comentariu mai jos mentionand ce model de televizor folositi si daca aveti receptor Digi; Problema nu este una generala pentru toti abonatii RCS – RDS;

Update 28.09.2020: De cateva zile sunt probleme cu subtitrarea postului BBC Earth in reteaua Digi pe unele modele de televizoare LG;

Update 17.01.2021: Postul Love Nature nu are subtitrare in limba romana, indiferent de operatorul in grila caruia se poate vedea (Orange (retea proprie), Focus Sat sau iNES);

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

169 COMENTARII

 1. 29.04.2024.am probleme cu canalul DIVA de 3 zile .Pe un TV lipsește subtitrarea iartă celalalt TV a dispărut total Diva .Sunt abonata la Digi și locuiesc în Bacău

  • 1 Pe tv-ul cu subtitrarea lipsa activati subtitrarea. Apasati butonul sub de pe telecomanda cu sagetile da-ti pe activata sau ro si apasati ok. 2 Pe tv-ul unde nu gasiti postul Diva probabil folositi analogicul. Acum 2 zile postul Diva a fost scos de pe analog si inlocuit cu AMC.

 2. Buna seara am.un Tv Sharp si nu mai am subtitrari la filme.Mentionez ca din tv din setari toate sunt pe limba romana.Pe canalele noastre sunt subtitarile in romana dar oe restu nu. Daca poate cineva sa ma ajute Multumesc.

  • Apasa-ti pe butonul sub ( subtitrare) romana si apasati butonul ok. Daca nu aveti acest buton pe telecomanda intrati in meniul televizorului si activati subtitrarea.

  • Deschideti tv-ul pe TLC apasati pe butonul subtitrare aflat pe telecomanda ( sau intrati in menul tv-ului la subtitrare) apasati ro sau activare /ok si in cateva secunde aveti subtitrarea activata.

  • Buna ziua. Dati pe postul Diva apasati pe butonul sub/subtitrare de pe telecomanda apasati ro cu sagetile sus/ jos apasati butonul OK/ activat dupa 2,3 secunde vei avea subtitrare.

 3. Nu reusesc sa ma clarific cine este raspunzator de subtitrari? Eu sunt la Vodafone si am probleme cu subtitrarile aleatoriu. Adica, azi ma uit pe Epic Drama si am subtitrari la serialul X, peste cateva ore, acelasi serial, acelasi post, nu are subtitrari sau are din 3 in 3 dialoguri. La fel pe alte posturi. Cei de la Vodafone spun ca de vina sunt firmele care se ocupa de subtitrari (?!) si care, la anumite posturi, sunt cu sedii in US, de ex. Mi se pare cam ciudat: firma din US raspunde de subtitrarile in romana ale postului Crime&Investigation?

  • Problema subtitrari vine de la tv sau receptor. Trebuie umblat la setari la subtitrari. Ce folositi tv sau receptor? Pe Digi nu sunt probleme la subtitrarea serialelor de pe Epic Drama. Deci ce v-au spus cei de la Vodafone este o minciuna.

   • Există și la digi,eu nu mai am subtitrare deloc la cinemax ,cinemax 2 ,epic drama și încă câteva de la Discovery, problema este de vre-o 2 luni.Am activitat subtitrarea pe română atât din meniu TV cât și din butonul SUB de pe telecomandă.Oare dacă dau o actualizare soft se dereglează ceva în softul TV-ul,e vre-o șansă să rezolv problema subtitrări prin actualizare soft?(Menționez TV-ul este Siemens.

     • Nu este actualizat,doar că îmi e teamă să nu denatureze setările și ordinea programelor.Plus că nu este smart Tv.Un fire stick de la Amazon m-ar putea ajuta?

     • Daca nu este smart mai greu sa gasiti dvs pe net actualizarea de soft potrivita si sa o copiati pe stik si sa o descarcati in tv. Mai verificati o data in setari activarea subtitrarea. Da-ti pe Cinemax apasati butonul sub da-ti romana/ activare si apasati ok.

  • Buna ziua! Pentru a activa subtitrarea . Aprindeti tv-ul pe Cinemax apasati butonul sub/ subtitrare de pe telecomanda tv-ului- activare -ok si in 2 secunde veti avea subtitrarea activata pe ecran.