Look Sport BBC Earth Love Nature HD TDC si alte posturi la Focus Sat
In urma eliminarii posturilor Discovery din grila de programe, Focus Sat introduce noi posturi care sa le inlocuiasca pe acestea, posturile care au intrat in grila sunt BBC Earth SD/HD, Love Nature SD/HD, Look Sport 2 SD/HD, Look Sport 3 SD/HD, TDC, Stingray CMusic, Stingray Classica, Stingray iConcerts, Crime & Investigation si Travel XP HD.

Acestea sunt coordonatele de receptie ale posturilor intrate in grila Focus Sat:
BBC Earth (TP 11996, polarizare verticala, SR 28000, FEC 7/8), Love Nature, Look Sport 2, 3 si TDC (TP 11938, polarizare verticala, SR 28000, FEC 7/8), Look Sport 2 HD (TP 11804, polarizare verticala, SR 28000, FEC7/8), Look Sport 3 HD (TP 12034, polarizare verticala, SR 28000, FEC7/8), Love Nature HD si Travel XP HD (TP 11843, polarizare verticala, SR 28000, FEC7/8), Stingray CMusic (TP 11919, polarizare verticala, SR 28000, FEC7/8), Stingray Classica si Stingray iConcerts (TP 12265 , polarizare verticala, SR 28000, FEC7/8);

Pozitiile posturilor pe receptoarele Focus Sat sunt urmatoarele:
Love Nature – 40, BBC Earth – 41,TDC – 43, Crime & Investigation – 45, Stingray C-Music – 50,Look Sport 2 – 85, Look Sport 3 – 86, Stingray iConcerts – 91, Stingray Classica – 92, Love Nature HD – 115, Travel XP HD – 117, BBC Earth HD – 121, Look Sport 2 HD – 122, Look Sport 3 HD – 125.

In ceea ce priveste pachetele, posturile intra in grila dupa cum urmeaza, conform comunicatului Focus Sat:
-Familia: Look Sport 2, Look Sport 3, BBC Earth SD/HD, Love Nature, Crime & Investigation, Stingray C-Music
-Mozaic Plus: Look Sport 2 HD, Look Sport 3 HD, Love Nature HD, Travel XP HD, TDC, Stingray iConcerts, Stingray Classica;

BBC Earth este unul dintre cele mai apreciate posturi de documentare si este detinut de BBC. Love Nature difuzeaza de asemenea documentare iar postul emite inclusiv in format 4k.

TDC (Timeless Dizi Channel) este un post care difuzeaza productii de drama, in special seriale turcesti. Travel XP este un post de televiziune indian despre calatorii si turism.
Cele trei programe Stingray (Classica, iConcerts si CMusic) difuzeaza muzica de opera, clasica, videoclipurilor muzicale clasice si concertelor

Look Sport BBC Earth Love Nature HD TDC si alte posturi la Focus Sat
In ceea ce priveste grilele altor operatori DTH, posturile mentionate mai sus sunt disponibile dupa cum urmeaza:

 • Look Sport 2 si Look Sport 3 – Telekom si Orange
 • TDC – Telekom
 • BBC Earth – Orange
 • Travel XP – Telekom
 • Crime & Investigation – Telekom si Orange
 • Stingray iConcerts si Stingray Classica – Telekom
 • Stingray CMusic nu este in grila niciunui alt operator DTH
 • Love Nature nu este in grila niciunui alt operator DTH

Mai jos regasim imaginea unuia dintre posturi, ii multumim lui Sebastian pentru confirmare:

Tot astazi au fost eliminate din grila Focus Sat programele Discovery si Eurosport, in total acestea sunt posturile care nu mai sunt disponibile in grila Focus Sat: TLC, Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery (ID), Fine Living Network, DTX, Discovery Science, Discovery Showcase HD, Food Network, Travel Channel, Eurosport 1 si Eurosport 2.
Daca va intrebati de ce nu mai sunt disponibile programele Discovery la Focus Sat, la sfarsitul lui 2020 a expirat contractul intre cele doua companii iar cele doua grupuri, Discovery si Canal+, nu au mai ajuns la un acord pentru extinderea acestuia. Posturile au iesit si din alte tari precum Ungaria si Cehia, de la operatorii detinuti de Canal+.

Voi ce parere aveti despre ultimele modificari ale grilei Focus Sat?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

84 COMENTARII

 1. Nu ma intereseaza serialele turcesti si opera,vreau inapoi TLC ,unde urmaream seriale cu povesti din viata reala. Plateam 2 abonamente doar pt a putea viziona pe 2 tv uri,pt ca eu eram fan TLC..insa acum caut un alt distribuitor al acestor programe si voi inceta plata catre Focus Sat.

 2. Look Sport 2,3 HD probleme tehnice cel mai probabil deoarece desi am activ pachetul Mozaic Plus scrie subscripție expirată Oricum o bătaie de joc să introducă aceste posturi în pachetul Mozaic Plus în timp ce Look Sport HD, si Look Sport + HD sunt disponibile in pachetul Familia .Interesant totusi dupa ce am dat o revenire la setările de fabrica apar în continuare în grilă posturile Discovery Showcase HD, Discovery Science, DTX oare vor înlocui aceste cu alte posturi. Chiar si in Ungaria Upc Direct a introdus mai multe posturi față de Focussat desi aparține tot de Canal+

 3. La Focus Sat au intrat azi:

  -BBC Earth
  -Love Nature SD/HD (prezent și la Orange)
  -Look Sport 2 HD
  -Look Sport 3 HD
  -Travel XP HD
  -Arena 4 HD
  -TDC
  -Stingray CMusic
  -Stingray Classic
  -Stingray iConcerts.

 4. Poate cu ocazia asta vedem în timp în grila Digi posturi de calitate:BBC Earth,Love Nature,Travel XP sau C&I.Eu asta îmi doresc.Acum numai au scuză că nu le pot prelua.

 5. Reziliați toată lumea contractele cu Focus sat și mutați-vă la Digi sau Orange satelit, și când o sa rămână cu 100 de mii de clienți să vedeți ce repede le introduc înapoi. Să plătești 37 RON pachetul de bază fără Discovery și Eurosport mi se pare o prostie. La digi e 25 pachetul de bază unde ai și Discovery și Eurosport, nu știu cât e pachetul de bază Orange. Cu atâtea canale scoase din grilă trebuia ieftinit pachetul familia (făcut măcar 20 RON).

  • La Digi e 30 lei baza, foarte putini mai fac „artificiul” acela de a da mai putin… E adevarat ca e mai scump Focus si ceilalti dar compara grilele, inclusiv ce a intrat acum… A iesit Discovery + Eurosport, si au intrat cele de mai sus, inclusiv C&I…Nu e rau… Era grav daca nu introducea nimic

   La Vodafone baza e 35 lei, dar grila e mult mai buna ca la Digi… Chiar daca acolo platesti Look-urile, eu zic ca tot se merita… De curiozitate, verifica ce am spus, si fa-ti o parere, nu chestii de genul „plecati de la ceilalti” si veniti la Digi ca e lapte si miere… Nu e chiar asa… Trebuie sa fim obiectivi si echilibrati, nu sa atacam unii operatori si sa laudam pe ceilalti

   O fi Digi un pic mai ieftin, dar se axeaza pe internet si Mobil… Probabil anul aceasta va avea 200 de canale. Dar ce faci cu ele daca 150 sunt umpluturi?

   • La Digi satelit nu e 30 lei pachetul de bază, e mai ieftin. Au și pachet mai ieftin numit pachetul popular, iar extraoptiune digi sunt mult mai ieftine decât extraoptiune Focus sat.

    • Ai dreptate daca vorbim strict de PRET… Eu m-am referit si la calitate. Cine vrea doar ieftin, evident Digi e optiunea clara. Dar, daca ai timp fa comparatia pe care am sugerat-o in postarea anterioara
     Abonatii satelit, unde zici ca e mai ieftin nu sunt multi, si nici nu are rost la oras unde ai cablu peste tot

 6. Acestea sunt pozițiile canalelor în grila Focus sat:
  Love Nature SD poziția 40,Bbc Earth SD 41,TDC 43,C& I 45,Stingray CMusic 50,Look Sport 2 SD 85,Look Sport3 SD 86,Stingray IConcerts 91,Stingray Classica 92,Love Nature HD 115,Travel Xp HD 117,Bbc Earth HD 121,Look Sport 2 HD 122,Look Sport 3 HD 125.

 7. Super….. Ma bucur mult pentru C-music (fusese pe vremuri la UPC) – muzica de film si muzica clasica – videoclipuri. Si celelalte sunt calitative.
  Sunt abonat digi. Mai aveam si orange Go (ptr pachetul discovery), dar am anulat ieri abonamentul. Acum as vrea un abonament focus pt smart tv. Cum trebuie sa procedez pentru ca pe site nu e clar?

   • Pe canalul informatic Focussat au dat de înțeles că toate posturile în HD au fost introduse în pachetul Mozaic Plus asta înseamnă că Look Sport 2,3HD vor f8 disponibile in pachetul Mozaic Plus.In plus nici urmă de posturile Arana4 SD/ HD cred că acesta e o informație eronată .Ba mai mult nici cei de la Focussat nu au amintit acesta posturi că fiind disponibile in grila de programe Focussat.

 8. Slab .
  Foarte slab
  Să înlocuiești aproape 12 programe discovery cu 9 e chiar rușinos.

  Cu ce se așteaptă ei ca să înlocuiască abonații posturile Discovery?
  Cred că cu un alt operator , că doar nu cu operă Sau filme turcești.

  Nu am nimic cu aceste programe , și eu urmăream TDC când eram la Telekom (acum sunt la Orange) , dar nu mi se pare cazul să introduci așa posturi în locul unor posturi de unde înveți ceva.

  Vor fi restul de multe rezilieri. Sunt eu sigur de asta

  Să plătești 37 de lei pentru aceste posturi , nu e ok

   • Cei de la Discovery cer prea mulți bani .
    Lucru care îi va ajuta mai mult la închiderea pachetului Discovery , decât la extinderea lui.

    Mă miră cum au reușit Orange să semneze un nou contract cu ei . Oricum , s-a văzut cât de lacomi sunt . Orange era singurul operator care le-ar fi asigurat continuitatea pe piața din România a posturilor Discovery Science, DTX și Food .
    În loc să ceară mai mulți bani , mai bine ar fi introdus și Food în grilă , și sî-ar fi asigurat disponibilitatea posturilor la aproape 2 mil clienți