Lycamobile Romania s-a inchis
Cel mai mare operator virtual de telefonie mobila din lume, care avea si in Romania subsidiara, Lycamobile Romania, s-a inchis la data de 31 decembrie. Lycamobile a fost primul operator virtual de telefonie mobila care s-a lansat in tara noastra. Lycamobile s-a lansat acum 8 ani.

Operatorul virtual folosea reteaua Telekom Mobile Romania. Conform datelor ANCOM, Lycamobile avea vandute 24,3 milioane de cartele SIM. Conform reprezentantilor Lycamobile, subsidiara din Romania a fost inchisa din cauza cresterii costurilor operationale. Utilizatorii Lycamobile care doreau sa pastreze numarul de telefon au fost indrumati de reprezentantii companiei sa porteze numarul in alta retea, acest lucru trebuia efectuat pana pe 31 decembrie 2023.

Utilizatorii prepay cu credit neconsumat au constatat ca nu il mai pot folosi. Pentru situatii care necesita contactarea operatorului, singura modalitate ramasa de contact este prin e-mail catre cs[at]lycamobile[punct]ro. Conform datelor financiare, Lycamobile Romania a inceput sa faca datorii din 2016 pana in prezent, in fiecare an.

Lycamobile Romania s-a inchis

Lycamobile oferea nu mai putin de 7 pachete / extraoptiuni care costau intre 3 si 8 euro. Operatorul este in continuare disponibil in peste 22 de tari. Lycamobile are sediul in Marea Britanie.

Pe piata de telefonie mobila din Romania a mai ramas un singur operator virtual si anume Benefito Mobile. La acest operator se pot comanda cartele sim cu credit cuprins intre 15- 120 de lei. Cartela cu credit in valoare de 15 lei are valabilitate 30 de zile, cea mai mare valabilitate o are cartela cu credit in valoare de 120 de lei. Valabilitatea este de 360 de zile.

In ceea ce priveste tarifele din reteaua Benefito Mobile, costul unui apel este de 0,2 lei  minutul, costul unui SMS este de 0,2 lei iar costul unui MB este de 0,04 lei. Cartelele sim Benefito Mobile se pot cumpara de pe siteuri-le myWorld, empikfoto, elefant si altele. Pentru mai multe informatii puteti accesa benefito-mobile[punct]ro.

Voi ce parere aveti despre inchiderea Lycamobile Romania? Ati folosit aceasta retea?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Declinul Lycamobile Romania a inceput la momentul intrarii in vigoare a directivei Uniunii Europene referitoare la Roam Like At Home (EU/EEA) si dublat de faptul ca operatorii telecom de la noi au tot suplimentat volumul pachetului de date din abonamente / optiuni prepay pana au ajuns in zona nelimitatului.

    Pe aceste considerente, a devenit mult mai rentabil sa utilizezi aplicatii precum Skype, WhatsApp, Messenger, Telegram, etc in detrimentul Lycamobile.