Digi Mobil 5G lansat in Bucuresti

Conform conferintei, clientii Digi Mobil se pot bucura de astazi de o noua experienta. Cei care tranziteaza Centrul Vechi al capitalei vor avea surpriza sa experimenteze cea mai noua tehnologie din domeniul telecomunicatiilor mobile. Digi Mobil 5G lansat in Bucuresti.

Reteaua 5G a fost testata de catre RDS – RCS pe dispozitivele 5G Huawei si Xiaomi, imediat ce a fost pusa in emisie prima statie 5G. Totodata cu acest eveniment, Digi Romania anunta ca pe siteul lor se pot achizitiona telefoanele compatibile 5G, mai exact Xiaomi Mi Mix 3 5G si Huawei Mate 20X 5G, ambele fiind compatibile cu VoLTE si VoWiFi.

Astazi, cu ocazia unui eveniment organizat in Centrul Vechi al Bucurestiului, operatorul de telecomunicatii a oferit jurnalistilor prezenti posibilitatea de a testa facilitatile noii tehnologii 5G. Demonstratia s-a realizat in conditii reale de utilizare dar doar prin telefoanele mobile compatibile de la Xiaomi. Partenerii oficiali pentru acest eveniment sunt cei de la Ericsson, furnizorul primelor statii de emisie a retelei 5G.

Digi Mobil 5G lansat in Bucuresti.
Conform declaratiilor, Digi a realizat cu succes testele cu echipamentele Huawei, primele urmand sa fie disponibile pentru uz comercial incepand de saptamana viitoare. In aceeasi declaratie, Digi spune ca ulterior vor fi instalate si echipamentele de la partenerul Nokia.

O alta declaratie destul de importanta este ca in urmatoarele saptamanai, primele statii de baza din reteaua Digi Mobil 5G Smart vor deveni active in localitati precum Constanta, Mamaia, Oradea, Iasi si Cluj-Napoca. Incepand din aceasta toamna (septembrie) serviciile se vor extinde si in Sinaia, Busteni, Predeal, Poiana Brasov, Brasov, Timisoara, Sibiu si Craiova. Echipamentele utilizate for fi furnizate de catre principalii furnizori de echipamente: Ericsson, Huawei si Nokia.

Ce benzi sunt disponibile pentru reteaua Digi 5G?

Digi foloseste pentru reteaua 5G banda 3400-3800 MHz.

Digi se mai lauda ca investitiile programate pentru dezvoltarea retelei se vor face in functie de ritmul de adoptie a noilor terminale 4G. Clientii Digi pot lansa precomenzi pe siteul Digi pentru a putea achizitiona unul dintre cele 2 terminale compatibile cu 5G-ul din reteaua Digi. Asa cum spuneam si mai sus, aceste 2 terminale sunt compatibile de asemenea si cu tehnologiile VoLTE si VoWiFi.

Voi ce parere aveti despre lanseaza 5G de catre Digi si cat de utila considerati ca va fi aceasta retea pentru voi?

Reteaua 5G este disponibila in prezent in zone din Bucuresti, Mamaia, Constanta, Oradea, Iasi; Lista localitatilor in care este disponibila reteaua 5G a fost actualizata ultima data pe: 19.08.2019;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

 1. E adevărat ca digi a cumparat telefonia mobila de la telekom? , tot zic unii care lucrează sau au prieteni la telekom ca digi au preluat telefonia de la telekom.

  • Prin ziare se vorbeste ca digi ar lua abonatii dth si cablu,iar orange telefonia mobila. Vom vedea ce comunicat vor da cei de la telekom, insa acest lucru va mai dura, cel putin 1 sau 2 ani ca in cazul upc vodafone. Nu este usor de finalizat o asemenea tranzactie.

   • Stiu ca prin ziare zicea de televeziune, dar pe softpedia deja zic unii ca 100% a luat digi telefonia de la telekom, oameni care lucrează la telekom sau au prieteni si le-a zis asta, ma gândeam ca stiti ceva.

  • Domnule Ionut conform saitului digi acest telefon nu mai este in oferta digi momentan ( adica nu il au in stoc) Cand il vor avea veti fi sunat sa va prezentati intr-un magazin digi sa il ridicati. Sfatul meu este sa asteptati ca sigur veti fi sunat sau veti primi sms, daca doriti puteti suna din cand in cand la relatii clientii pentru a afla care este situatia . Dar sigur veti fi sunat atunci cand isi vor innoi stocul.

  • Modelul acesta nu mai este in oferta Digi, posibil sa fie onorata aceasta comanda daca mai au ceva telefoane de acest tip pe stoc, sau posibil sa va informeze ca nu mai sunt pe stoc in oferta. Oricum, trebuie sa asteptati sa fiti contactat, eventual puteti face o sesizare pentru urgentarea livrarii telefonului.
   P.S.: Avem un articol publicat separat in acest sens in care discutam despre astfel de situatii, pe acest articol incercam sa mentinem discutiile la subiect, anume lansarea retelei Digi 5G, numele articolului este: Stoc de echipamente la RCS – RDS (Digi) pentru telefoane, decodoare SD, HD, stickuri 3G, 4G si alte echipamente