Monique Olivier: complicea diavolului – miniserie frantuzeasca (Netflix, 2023)
Amatorii de documentare crime si thriller bazate pe cazuri reale vor fi incantati de aceasta mini-serie frantuzeasca in care vor cunoaste doi psihopati celebri in Franta. Fiecare episod adanceste misterul lui Monique Olivier, sotia unui asasin in serie, Michel Fourniret.

Chiar daca faptele sunt bine documentate, iar investigatorii aduc informatii utile intelegerii a ceea ce s-a petrecut, misterul psihologiei celor doi se dovedeste ceva mai greu de patruns. Insa nu complet imposibil, mai ales avand in vedere tenacitatea cu care au fost aprofundate toate aspectele legate de sotii criminali: trecutul personal al fiecaruia, istoria relatiei lor, aportul fiecaruia in faptele comise si relatia de putere dintre cei doi soti.

Mini-seria compusa din 5 episoade a aparut in anul 2023 si face parte din categoria serialelor politiste documentare dupa cazuri reale. Asadar, nu avem de-a face cu actori, ci cu persoanele reale, respectiv Michel Fourniret, considerat cel mai infam ucigas in serie al Frantei, si cu Monique Olivier, sotia acestuia. Pe langa cei doi protagonisti principali, mini-seria intervieveaza procurori, avocati ai familiilor victimelor, experti in psihologie, jurnalisti, politisti si membri ai familiilor victimelor.

Serialul este notat cu 6,7 pe Imdb si prezinta crimele comise in perioada 1987- 2003 de catre Michel Fourniret, prezentat ca initiatorul unui lung sir de crime comise impotriva femeilor tinere sau chiar asupra unor copile minore.

Desi initial Monique Olivier a afirmat ca nu cunostea activitatea criminala a sotului ei, fiecare episod aduce informatii noi privind implicarea reala a acesteia in atragerea, captivarea si uciderea victimelor. Toate acestea in timp ce Monique ducea o viata casnica, avea grija de fiul ei si al lui Michel Fourniret  si era caracterizata in cuvinte appreciative de catre cunoscuti si vecini.

Monique Olivier: complicea diavolului – miniserie frantuzeasca

Mini-seria dezvaluie ca, dupa un test de inteligenta aplicat asupra lui Monique Olivier in timpul anchetei politienesti, aceasta a fost caracterizata ca fiind foarte inteligenta, posibil mai inteligenta decat sotul ei. Cel din urma a refuzat absolut orice cooperare cu anchetatorii si nu a dezvaluit decat extrem de putine informatii privind faptele comise.

Spre deosebire de Michel Fourniret, Monique Olivier a cooperat cu acestia si le-a dezvaluit informatii si explicatii, chiar daca tardive si uneori incomplete.

Documentarul este util nu doar populatiei generale, ci si specialistilor in criminologie si drept. Ce anume poate determina o femeie foarte inteligenta sa devina complicea sotului ei criminal? Cum poate o femeie dedicata sotului si copilului sa fie totodata si complice la crima? Mini-seria ofera o posibila explicatie in trecutul femeii, dar nimic nu adduce inapoi victimele ucise.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.