Premiera in Romania – Digi ofera internet 10Gbps
La scurt timp de la lansarea abonamentului de 10Gbps in Spania, Digi lanseaza in premiera in Romania cel mai mare abonament de internet disponibil persoanelor fizice si anume acela de 10Gbps. De asemenea, este lansat si abonamentul de 2.5Gbps.

Dupa lansarea abonamentului de 10Gbps in Spania, in Romania a fost efectuata o modificare importanta, toti abonatii care aveau Fiberlink 300 au fost trecuti automat la pachetul Fiberlink 500, fara costuri suplimentare. Desi existau zvonuri privind lansarea noului abonament de 10 Gbps, aceste doua modificari recente au intarit ideea posibilitatii de a avea un abonament mai mare de 1Gbps in Romania.

Cat costa abonamentele Digi de 2.5Gbps si 10Gbps?

Cele doua abonamente lansate de Digi costa 45 de lei pe luna (2.5Gbps) respectiv 50 de lei pe luna (10 Gbps).

In ceea ce priveste acoperirea, din decembrie 2021 abonamentele vor fi disponibile in Bucuresti iar din 2022 in toate resedintele de judet incepand cu Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Constanta, Oradea si Timisoara.

Reamintim ca RCS & RDS a lansat in premiera in Romania abonamentele Fiberlink 500 si Fiberlink 1000 in toamna anului 2013 la abonamente de 49 respectiv 59 de lei pe luna. In prezent, abonamentul Fiberlink 500 costa 30 de lei pe luna iar Fiberlink 1000 costa 40 de lei.

Nu avem informatii inca privind tipul echipamentului oferit de Digi pentru aceste abonamente insa vom anunta pe masura ce vom afla.

O alta premiera a operatorului in Romania a fost lansarea ONT-ului wifi 6, Huawei OptiXstar HG8147X6, acesta fiind si primul ONT din reteaua Digi care suporta reteaua wireless 5GHz (toate ONT-urile oferite de Digi in trecut suportau doar reteaua banda 2.4GHz). Desi echipamentul are mici probleme pe care le-am descris intr-un articol publicat anterior, este totusi cea mai buna varianta in reteaua Digi, in special daca nu dorim utilizarea unui router personal.

Premiera in Romania – Digi ofera internet 10Gbps

Lansarea noului abonament de 10Gbps poate fi considerata doar o miscare de marketing, avand in vedere ca foarte putini abonati detin sau sunt dispusi sa achizitioneze o placa de retea 10Gbps sau un adaptor in acest sens.

Digi este operatorul de telecomunicatii care are cel mai mare numar de abonamente de internet fix iar operatorul continua imbunatatirea serviciilor, oferind celor interesati posibilitatea de a trece la un abonament superior. Totusi, nevoile reale ale unui utilizator rezidential de a avea un abonament mai mare 1Gbps sunt apropiate de zero.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

  1. Au venit cu aceste oferte ba mai mult in orase au trecut abonați de la internetul fix 300 la cel 500 .La țară ofertele rămân la fel mai exact abonații vor beneficia în continuare de abonamentul 300 Mbps ?

    • De cât timp nu ai mai reînnoit contractul???? La ora actuala am văzut abonați la digi care mai au pe contract fiber50 și au contractul de când erau abonamentele vechi, sau abonați cu fibra optica pe scara si au fiber100 ca nu au trecut pe fibra optica sa între pe fiber 300, acum 500. Nu vor sa prelungească contractul pe 12-24 luni sa beneficieze de noile oferte

  2. Telekom si Orange cu ceva investiții ar putea ajunge digi cu 10 Gbps dar Vodafone cu rețeaua de cupru ce vor face? Felicitări pt inițiative celor de la Digi care indirect ii forțează și pe ceilalți sa tina pasul

  3. Cand am spus acest lucru la inceputul lunii unii nu m-au crezut.Oricum aceste abonamente sunt mai mult marketing pentru majoritatea abonatilor.Trebuie niste investitii serioase in pc/laptopuri care sa sustina aceasta viteza.Bravo lor.Se vede ca sunt singuri care anticipeaza evolutia pietei romanesti.

    • Placile de retea 10Gbps incep de pe la 400 si ceva de lei, nu trebuie uitat si cablul de internet care trebuie sa fie minim CAT6.
      Daca ai PC-ul suficient de bun sa duca 1Gbps cum trebuie, va duce si 2.5 sau 10 Gbps.

      • duce pe dracu habar nu aveti nu e nici infrastructura buda e in curte in romaniala peste 25 la suta spunemi exact o locatie in tara cu poza test si cu pc ul nici 1 la suta nu au 10 giga

          • te rog frumos sa revii exact peste un an la 1 octombrie 2022 sa scrii exact cat la suta o sa aiba 10 giga ca buda in curte garantez eu ca o sa fie in jur de 20 la suta asta e realitatea restul e can can teoretic e frumos pt marketing la fel practic e stire de senzational ca si tv urile de 8k au sub 1 la suta si nu se uita nimeni ca nu ai continut

          • Asa s-a zis si la lansarea 1Gbps.
            Stiu si eu ca este marketing in momentul acesta dar este un pas inainte pentru evolutia infrastructurii, pe viitor nu poti stii ce nevoi vor exista pentru viteza.

    • Poate azi sunt de marketing la fel cum a fost si in 2013 cel de 1Gb,dar în timp tot acolo se ajunge. Peste cativa ani ai deja reteaua facuta nu o faci atunci cum fac cei de la orange cu fibra. Daca nu venea digi cu fibra de 1Gb in 2013 probabil acum aveam abonament de 100mbs la toti operatorii. Digi prin abonamentele de azi ii obliga si pe ceilalți sa faca la fel si asta e bine pentru noi abonatii.

      • Ma amuza comentariul tau, ce repede se uita adevaratul motiv pentru care avem in ziua de astazi vitezele acestea de la mariii operatori 🙂 Sa inteleg ca la tine internetul a inceput in 2013 cand a tras digi fibra ? De anii 2004 – 2008 cand retelele de cartier puneau rotitele in miscare nu iti mai aduci aminte, sau nu esti suficient de „in etate” incat sa stii despre ce vb. ? 🙂

        • Paul,
          Nu stiu cum este in orasul tau insa in al meu Digi a lansat mereu prima data cele mai mari abonamente si tot ei au fost primii cu fibra optica, pentru mine asta spune tot.
          In schimb, acolo unde nu era Digi, aveam 2 Mbps la Telekom la 80 de lei, cand Digi avea Fiberlink 100 la un pret mult mai mic.
          Fara Digi, eram mult mai inapoiati pe partea de internet fix, parerea mea.
          Majoritatea retelelor de cartier au rezistat fix pana le-a fost facuta o oferta de preluare iar multe nu erau 100% in legalitate.

        • Hai sa nu comparam rețelele de cartier cu digi. Unde e Digi acum si unde sunt rețetele de cartier. Eu la digi aveam 100 Mbs in anul 2005 si de atunci tot au avansat.