Must carry 2021 – iese Prima TV si intra Mooz Dance Aleph News
In sedinta CNA de astazi a fost discutata lista programelor must carry pentru anul 2021, posturi pe care operatorii de televiziune prin cablu vor trebui sa le preia in grila de programe. Reamintim ca principiul must carry nu se aplica operatorilor DTH.

Lista de programe must carry a anului 2021 sufera modificari fata de anul trecut, in sensul ca sunt introduse posturile Mooz Dance, Aleph News, A7 TV, Party Mix, 24 Mix Teleshop, Metropola TV, Traditional TV, Emi TV si Cinetube. In schimb, Prima TV si Linkpress TV nu mai sunt programe must carry anul acesta.

Must carry 2021 – iese Prima TV si intra Mooz Dance Aleph News
Aceasta este lista completa de programe must carry pentru anul 2021:

TVR 1, TVR 2, TVR 3, Digi 24, Favorit TV, Kiss TV, Trinitas TV, Taraf TV, U TV, National 24 Plus, B1 TV, National TV, Romania TV, Telestar 1, Travel Mix, Credo TV, Alfa & Omega TV, TV Sud Est, Inedit TV, Music Channel, H!t Music Channel, Nasul TV, Speranta TV, TV 5, Erdely TV (doar in zone cu grila maghiara), Medika TV, Rock TV, Kapital TV, Magic TV, Orizont TV, NCN, Cinethronix, Bucuresti TV, Canal 33, IDA TV, Realitatea Plus, A7 TV, Party Mix, 24 Mix Teleshop, Aleph News, Emi TV, Traditional TV, Cinetube, Mooz Dance si Metropola TV.

Moldova 1 inca are probleme privind drepturile de retransmisie.

Eliminarea posturilor Prima TV si Linkpress TV nu inseamna ca aceste programe vor fi eliminate din grilele operatorilor insa operatorii TV le pot elimina daca nu ajung la un acord cu reprezentantii acestor posturi. De asemenea, cele doua posturi vor reprezenta costuri suplimentare pentru operatorii de cablu TV.

Pe site-ul CNA era disponibila inca din octombrie o informare ca Prima TV ramane in lista must carry pana la finalul anului 2020.

Lista must carry a anului 2021 va fi publicata pe site-ul CNA cel mai probabil astazi iar in viitorul apropiat putem vedea noile posturi din must carry in grilele operatorilor. De la data publicarii listei de catre CNA, operatorii au la dispozitive maxim 30 de zile pentru a efectua modificarile necesare.

Voi ce parere aveti despre modificarile listei must carry de anul acesta? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

94 COMENTARII

  • Din cate stiu eu acest site nu este al meu. Insa le voi face o oferta in privat celor , care detin site-ul. Daca il voi cumpara sper sa mai veniti pe aici. 🙂 Glumesc site-ul nu este al meu.

 1. Mirel nu ai dreptate DIGI a avut în grila toate posturile din lista must carry..cred că și în 2021 vor intra toate dar sunt posturi de 2 lei în afară de Parti Mix si CineTube

  • Și acum 2 ani (pe 1 aprilie 2019) au intrat 9 canale în aceeași zi la DIGI, 8 din must-carry (Magic TV, Rock TV, Orizont TV, NCN, Medika TV, Cinethronix, București TV și Kapital TV) și NickToons.
   În aceeași zi au ieșit eStrada TV (ieșit din must-carry), TVH și DOQ (închis).

 2. Sa nu uitam ca Digi va trebui sa mai activeze o frecventa digitala pentru posturile locale si regionale 4 posturi in zonele unde aceste posturi nu sunt prezente, Oltenia de exemplu.

 3. Am și eu o întrebare interesantă.
  Ce înseamnă „25% din numărul total de programe distribuite în rețea”?
  Se calculează și canalele din must-carry?
  Sau fără canalele din must-carry din grilă?
  De exemplu, DIGI are în jur de 180 canale în grilă.
  Știm că extraopțiunile se exclud, deci scădem 15 canale; să zicem că rămân 165 canale (cu cele din must-carry).
  Când trebuie să introduci 25% din must-carry le scazi pe cele care există deja în grilă?
  Asta înseamnă 134 canale (fără must-carry).
  25% din 134 înseamnă primele 31 canale din must-carry.
  DIGI are deja 31 canale din must-carry.
  Deci, dacă vor cei de la DIGI pot să nu mai introducă nimic…doar să actualizeze lista în funcție de audiență.

  Ce înseamnă 25% din numărul total de programe distribuite în rețea?
  Cum se calculează?

  • Ce treaba are Monitorul oficial? In Monitorul oficial se trec doar legi nu lista must carry. 🙂 Astazi, maine se va publica pe site-ul CNA si dupa 30 de zile operatorii vor introduce posturile respective. Data este de 1 martie. Toti operatorii au fost instiinati de canalele respective inainte de depunerea dosarelor la CNA si nu a existat nici o obiectie.

 4. Intrebarea mea este : Cinetube emite măcar ?

  Iar Tradițional TV are licentă natională ? Că nu am auzit sa fie la vre-un cablist.

  Interesantă intrarea lui Aleph News și Mooz Dance in must carry . Chiar nu ma așteptam .

  Dar cred ca era un avantaj mai mare sa intre unul dintre celelalte 3 posturi de muzică , adică Mooz Ro , HD si Hits , deoarece le consider mai bune decât Dance

  Sunt curios cum o va duce Linkpress pe viitor fără must carry . Parcă se auzea că o să intre și la operatori pe satelit

  • 1 Cinetube este pe un site online deci emite poate fi preluat. 2 Traditional tv daca nu ma insel este la Vodafone ascuns adica nu este in lista oficiala. 3 Mooz Dance este postul principal iar restul M RO sunt posturi secundare.

   • Prea multe canale cu muzică populară.
    Favorit TV, Orizont TV, Tradițional TV, Emi TV.
    Pe Favorit, cel puțin, este muzică populară din toată țara.
    Dar pe Orizont TV este din zona Maramureș, Banat.
    Pe Tradițional TV din Moldova.
    Pe Emi TV din Oltenia.
    Au apărut pe regiuni.
    În ritmul acesta la anul jumate din listă va fi cu muzică populară și listă va ajunge la 50 canale.
    Mai există TV AS (Ardeal), Rapsodia TV (Moldova), Tezaur TV (Banat-Crișana), Accent TV Oltenia, Hora TV (Ardeal)…Doamne ferește de altele la anul!

    În schimb mă bucur pentru Cinetube.
    Nu știu câți ați putut să îl urmăriți, dar are documentare interesante…ceva gen Travel Mix combinat cu Cinethronix; la anul va urca foarte mult în listă.
    Despre Party Mix, Mooz Dance și 24 Mix Teleshop pot să spun că acoperă unele nișe inexistente (la unii operatori).
    Restul, sunt umpluturi (la fel ca cele de muzică populară).

    • Sincer sa fiu , pot spune că nu e un mare plus această noua listă Must Carry , majoritatea programelor introduse fiind slabe .
     1. A 7 TV = Linkpress 2
     2. Metropola TV- Linkpress 3 (deci nu e bai că iese Linkpress din must carry , că are urmași😂)
     3. Mooz Dance- e slab , acelasi playlist de câteva melodii repetat la nesfârșit de te plictisești, de la niște artiști de carton de care nu a auzit nimeni
     4. 24 Mix Teleshop = avem AXN Black și AXN WHITE care în fiecare dimineată sunt sufocate de Teleshopping + Favorit , Etno și Inedit , care dau pe puțin 25% din program teleshopping
     5/6. Tradițional TV și Emi TV = există destule posturi de populară (Favorit , Etno , Orizont)
     7. Party Mix =piața e sufocată de posturi de muzică
     8. Aleph News = e un post cât de cât ok , înafară de două lucruri – e ciudat că prezentatorilor li se vede doar capul , și dar reclame puține , dar extrem de dese ,
     9. CineTube – singurul program care chiar merită pe deplin să fie în această grilă , conținutul fiind educațional , alcătuit din documentare despre destinații turistice și istorie (dacă nu mă înșel😅)

     În concluzie , această grilă e făcută pentru ca toate posturile de carton , să fie preluate de operatori , deoarece , la conținutul pe care-l au , nu le preia nimeni (făcând excepție doar câteva , care chiar sunt posturi OK)

 5. De mentionat ca de la data publicarii listei de CNA, operatorii au timp ca in 30 de zile sa intre in legalitate. Asta inseamna ca pana pe 1 martie vor intra aceste posturi in grila tuturor operatorilor.

 6. Numai ”trompete” ! De ce să introducă Cinemaraton și Comedy Est în lista must-carry, când poate să introducă Metropola TV, A7 TV, Party Mix și alte ? Vorba unui cântec celebru : ”țara te vrea prost” !!!

  • Clever Media detinatoarea posturilor Cinemaraton si Comedy Est nu are nici un post in lista must carry. Singurul post de la ei care era in lista era Prima tv dar l-au scos.

   • Până la urmă care este scopul celor două posturi de filme românești, dacă nu sunt promovate la nivel național ? Nu ne putem abona toți la DIGI pentru Cinemaraton și Comedy Est sau la Orange pentru Cinemaraton și nici nu putem sta numai pe net ca să le vedem online pe site-ul digionline.ro sau pe site-ul orangetv.go !!! În aplicațiile de pe telefon nu poți să te uiți 90 de minute la un film, că de telefon ai nevoie și pentru altceva.

  • Canale cu filme și sport nu o să vezi niciodată în must-carry…drepturile pentru competițiile sportive și filme costă bani și nu au cum să le transmită gratis; asta înseamnă faliment.

   • Dacă nu intră la toți operatorii, nu dau faliment ? Clever Media le-a oferit numai celor de la DIGI. Să le bage ca extraopțiune, cu taxă suplimentară, dar să le bage. Îți aduci aminte că a fost un post de filme nemțești în grila UPC, care a dat faliment pentru că nu a vrut să intre la toți operatorii ? Cred că Cinemaraton și Comedy Est vor avea aceeași soartă !

     • Dacă vor avea reclame, nu mă mai interesează subiectul și nici nu mă mai agit. Preferam să fie o extraopțiune pe care să o activeze oricine dorește, dar fără publicitate, cum sunt posturile HBO !