Neptun TV s-ar putea inchide

Neptun TV s-ar putea inchide – Postul de televiziune constantean Neptun TV, s-ar putea inchide la scurt timp dupa ultima aparitie pe piata a ziarului Telegraf din Constanta.

Conform informatiilor publicate de portalul Constanta 100%, ziarul Telegraf a avut ultima aparitie pe 20 ianuarie 2020 urmand sa fie urmat si de canalul de televiziune Neptun TV. Atat ziarul Telegraf cat si programul Neptun TV au fost infiintate de fostul primar al Constantei, Radu Mazare.

Neptun TV a fost fondat in anul 1995 de catre Radu Mazare ca post regional, urmand sa emita din 2007 la nivel national. Canalul Neptun TV este detinut in proportie de 50% de SOTI Cable Neptun SRL, firma aflata in insolventa.

Programul nu se mai afla in grila must carry a anului 2020 conform informatiilor publicate astazi de CNA, dat fiind faptul ca nu au fost depuse actele necesare pentru grila must carry din partea reprezentantilor postului constantean.

In ultima luna au existat multiple probleme tehnice privind transmisia postului Neptun TV iar in perioada urmatoare este asteptata eliminarea din grila a acestui program, avand in vedere eliminarea din grila must carry. Inchiderea postului s-ar face cu intentia actionarilor de a deschide un nou program numit Marea Neagra TV, insa momentan aceste informatii nu sunt confirmate.

Acelasi model a fost adoptat si de reprezentantii Realitatea care au pierdut licenta TV din cauza datoriilor, fiind obligati sa inchida canalul Realitatea TV. Insa, continutul a fost mutat pe programul Realitatea Plus care se afla de astazi in grila must carry pe anul 2020. Diferenta intre acest caz si situatia Neptun TV este ca Realitatea Plus primise licenta in anul 2013 si incepuse emisia in 2015.

In prezent Neptun TV se afla in grilele operatorilor Digi, Orange, Telekom, UPC, NextGen si iNES.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare despre posibila inchidere a postului Neptun TV si despre eliminarea postului din grilele operatorilor de televiziune.

Voi ce parere aveti despre postul Neptun TV?

Update 18.02.2020: Neptun TV nu mai functioneaza de ieri, 17.02.2020, data care pare sa fie ultima zi de emisie a acestui program. De ieri toti operatorii afiseaza mira sau ecran negru pe acest program. Societatea SOTI CABLE NEPTUN a intrat in faliment de ieri conform hotararii intermediare publicate de Portalul Constanta. Anul acesta ar trebui sa inceapa emisia programului Marea Neagra TV;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

71 COMENTARII

 1. Au trecut aproape 2 ani de când postul de televiziune Neptun TV s-a închis. În 2007 sau 2008, erau cunoscuți pentru gafe și balbe la emisiunile de știri și informații, clipurile sunt și pe YouTube pentru a vedea ce gafe și ce balbe au făcut în perioada aia.

  Un caz asemănător cu Neptun TV când s-a închis, mai era o televiziune tot din Constanța care s-a închis tot din cauza la faliment: CTV. CTV a fost un post local din Constanța care a fost de știri. A difuzat la început știri, talk show-uri și documentare, dar după ce a intrat în insolvență și mai apoi în faliment, a difuzat doar reluări și documentare, până când s-a închis de tot în 2011. La primele luni ale anului 2012, licența postului a fost retrasă din cauza că postul avea emisia întreruptă mai mult de 90 de zile. Din 2009 sau 2010, postul avea probleme financiare și a încercat să aibă licența cedată de la firma care a deținut CTV către o altă firmă la CNA, dar nu s-a reușit. Apoi, CTV a intrat în insolvență și mai apoi, în faliment.

 2. Neptun TV nu mai functioneaza de ieri, 17.02.2020, data care pare sa fie ultima zi de emisie a acestui program. De ieri toti operatorii afiseaza mira sau ecran negru pe acest program. Societatea SOTI CABLE NEPTUN a intrat in faliment de ieri conform hotararii intermediare publicate de Portalul Constanta. Anul acesta ar trebui sa inceapa emisia programului Marea Neagra TV.

 3. Va anunt oficial ca astazi la ora 16:06 Neptun Tv a incetat sa mai emita dupa aproximativ 25 de ani. Cu bune cu rele, a incercat si in mare parte chiar a reusit sa aduca in casele constantenilor, si nu numai, stiri diversificate si emisiuni cat mai atractive.

 4. Curios,Neptun TV a început să aibă o noua emisiune in direct pe 2020,după ce are in direct o alta emisiune Duminică cu Preotul,ieri a fost invitat Primarul Constantei

   • Iulian informatia inchideri este luata de pe un sait din Constanta. Culmea este ca ziarul trustului din care face parte si Neptun tv a fost inchis, adica nu mai apare din 20 ianuarie.

    • Pe mine postul acesta nu ma deranjează. Când eram student in Constanta aveau emisiuni si filme foarte bune. In ultimii 2 ani au decăzut. Orice post care are ceva de spus in audiovizualul românesc este bine venit. Din partea mea sa sa se bage toate posturile zonale, regionale in grila digitală de cablu al oricărui operator

     • Doar ti-am explicat de unde este luata informatia inchideri postului. De fapt daca ciesti materialul o sa vezi ca scrie sursa stiri

 5. Cred că o să îl închidă CNA pentru datorii exact ca pe Realitatea TV.
  Pentru Marea Neagră TV au nevoie de altă licență.
  Gușă s-a asigurat din timp…avea 2 licențe pentru 2 televiziuni.
  Realitatea TV și Realitatea Plus au emis simultan, doar că Realitatea Plus nu a fost promovată.
  Știau de datorii și problemele pe care le au și s-au asigurat din timp.
  Neptun TV a cam pierdut startul.

  • Asa este.
   Totusi, depinde si care este diferenta intre datoriile Neptun TV si pierderile inregistrate din cauza incetarii emisiei pana la aprobarea unei noi licente, poate datoriile lor sunt foarte mari incat sa le convina mai mult sa ramana o perioada fara emisie. Sa vedem ce se intampla cu Neptun TV in perioada urmatoare.

 6. Nu cred ca au inchis Neptun Tv pentru ca sa se inchida trebuie in primul rand sa seziseze Cna si acestia sa isi dea acordul pentru inchidera postului abia atunci se poate zice de o inchidere a Neptun Tv

  • Se spune ca noi patroni ar infinta un alt post tv Marea Neagra TV. Eu asi fi mentinut postul in must carry si doar asi fi schimbat numele . Insa e treaba lor.

   • Cred ca vor sa scape si de datorii prin miscarea aceasta, la fel ca Realitatea, nu cred ca intentioneaza sa faca asta doar pentru a schimba numele postului.

 7. Deja cred că s-a închis 😂😂😂.
  De peste o oră are miră pe o jumătate de ecran şi pe restul ecranului este VLC-ul lui care s-a blocat după 10 secunde. Iar site-ul dă eroare,posibil l-au închis şi site-ul. Pozele vi le voi trimite în privat.

   • Si posibil vor continua să lase mira pe ecran până când va fi înlocuit de un alt post dintre cele 3 noi din must carry.

    ACUM văd că au eliminat acel VLC îngrozitor de pe ecran care se blocase. Sper să bage ecran negru până atunci nu cum a făcut Realitatea TV când s-a închis: o zi şi jumătate miră pe ecran cu mesajul „Program fără licență”, inclusiv sunet ca să te enerveze la calumea.

    • Poate sa il tina cu mira digi pana pe 28.02 2020 daca vor. Din acea data in colo primesc amenda de la cna daca nu introduce canal 33 link press si ida.

     • Nu cred ca vor sta pana in 28 02 cei de la Digi sa bage cele trei posturi noi din lista must carry dar nici saptamana asta nu le vor introduce cel mai probabil vor intra dupa a doua jumatate a lunii februarie dup 15 incolo

   • Nu se stie când se inchide Neptun TV. Ca va iesi din grilele operatorilor da poate iesi vineri sau martea viitoare. Daca il vor inlocui il vor inlocui cu un post din must carry. Din cate stiu pentru posturile din must carry nu se semneaza contracte pentru ca sunt libere la retransmisie nu cer bani. Contracte se semneaza cu posturi care nu se afla in acea lista.

 8. In 2004 am facut armata la Constanța și acolo l-am văzut prima dată.
  În acel timp aveau si filme seara.
  După aceea l-am urmărit cu antena de Focus Sat.
  Cand nu găseam cartela reincarcabila, suceam antena pe 4°W si prindeam tvh si neptun, b1.
  Imi plăceau știrile (ceva asemănător cu pro tv-ul.
  Plus ca aveau emisiuni frumoase vara.

 9. Sunt din Constanta… e un post mic, slab rau de tot… un instrument de propaganda pentru „pionii” de partid care trebuie tinuti in functii… cand a aparut o emisiune numita „contraziceri”, acum vreo 10 ani, publicul invitat trebuia sa aplaude primarul si sa strige in direct numele partidului.
  Penibil si iar penibil… good ridance