Netflix limiteaza calitatea video in Europa

Netflix limiteaza calitatea video in Europa timp de 30 de zile pentru a evita congestionarea retelelor providerilor de internet. Cererea pentru streaming a crescut in multe zone din Europa prin autoizolarea persoanelor din cauza pandemiei noului coronavirus.

Conform BBC.com, providerul de streaming video a declarat ca reducerea calitatii video va economisi 25% din datele consumate pentru platforma Netflix, insa au precizat ca imaginea se va vedea in continuare bine. Modificarea ar include si Regatul Unit insa inca nu exista o confirmare de la Netflix in acest sens.

Compania va reduce bitrate-ul care influenteaza cat de clar si „neted” se vede continutul video cand este transmis online. Filmele cu bitrate mare se vede mai putin pixelat, fara macroblocuri, dar utilizeaza o latime de banda mai mare.

Anuntul vine dupa un apel intre Thierry Breton si Co-fondatorul/CEO-ul Netflix, Reed Hastings. Thierry Breton, Comisarul European al Pietei Interne mentiona anterior ca: „Oamenii ar trebui sa treaca la SD cand HD nu este necesar.

O ora de continut video SD consuma 1GB de date in timp ce HD poate folosi 3GB pe ora. Netflix transmite unele productii inclusiv 4k.
Netflix limiteaza calitatea video in Europa

Masura se va aplica momentan doar pentru Europa, Netflix nu a mentionat daca vor limita calitatea video inclusiv in alte zone. Traficul de internet utilizat s-a marit considerabil dupa ce majoritatea firmelor (pentru pozitiile care permit acest lucru) au permis lucrul la domiciliu. In Romania, majoritatea companiilor au permis lucru la domiciliu pana la finalul starii de urgenta. Fabrici importante precum Dacia si Ford au trimis angajatii acasa in somaj tehnic.

Vodafone a raportat o crestere a traficului de internet utilizat in Europa de 50% la inceputul acestei saptamani. Mark Zuckerberg a declarat de asemenea miercuri ca Facebook a raportat o utilizare masiva a platformei de socializare, ultima situatie asemanatoare fiind de Anul Nou.

Voi ce parere aveti despre limitarea calitatii video pe Netflix? Lasati un comentariu mai jos.

Update: Youtube a decis de asemenea sa reduca in Europa calitatea imaginii de la HD la SD; Modificarile inca nu au fost efectuate;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU