Activare/dezactivare functia de cautare din start in Windows.

In Windows XP nu exista aceasta functie insa, de la versiunea Vista incoace, toate Windowsurile au venit cu functia de cautare direct in meniul start. Aceasta functie nu face decat sa ne usureze viata. Pe mine personal ma ajuta extrem de mult, mai ales cand trebuie sa ma grabesc.

Deja in Windows 10, cautarea este mult mai precisa. Nici nu mai ai nevoie sa stii unde este butonul de update-uri sau device manager in control panel, fiindca poti sa cauti aceste butoane iar startul ti le aduce automat.

Nu mica mi-a fost surprinderea cand am observat versiuni de Windows ce nu aveau aceasta functie activa.

Iata cum se activeaza/dezactiveaza functia de cautare din meniul start. Principiul este acelasi la toate versiunile de Windows insa eu o sa pun cateva printuri direct din Windows 7.

  1. Deschidem control panel;
  2. Selectam programs;
  3. Sub tabul Programs and Features, selectam Turn Windows features on or off.
  4. Cautam functia „Windows search” si o bifam/devbifam;windows featuresApasam ok si restartam calculatorul pentru activarea modificarilor.

Tot din Windows features se mai pot activa functii precum Telnet (server/client), Windows games, Windows Gadget Platform, etc.

In Windows 8 si 10 o sa observati ca functia de cautare consuma extrem de multe resurse, mai ales daca masina are un hdd si nu un ssd. Pentru o cautare rapida si instanta, Windowsul indexeaza toate datele atunci cand calculatorul este in idle.

Aceasta functie cauzeaza problema numita „hdd 100” aparuta in windows 8.

Daca nu obisnuiti sa folositi cautarea in start, va recomand sa nu o activati fiindca este consumatoare mare de resurse. Totodata, daca pc-ul este mai slab, aveti aici un mic articol cu cateva trucuri ce va ajuta sa optimizati sistemul de operare pentru o viteza mai buna.

Pe pc-urile cu componente hardware mai slabe, recomand Windows 7. Chiar daca Windows 10 are cerinte mici de sistem, realitatea este putin diferita.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII