NextGen majoreaza pretul abonamentelor cu 5 lei
Inca un furnizor de telecomunicatii a trimis instiintari de scumpire a abonamentului. Instiintarea a fost trimisa odata cu emiterea facturii pe luna februarie. Dupa Orange Romania si Orange Romania Communications, acum si NextGen a trimis instiintari de scumpire a abonamentului / abonamentelor care se va aplica din luna aprilie. Scumpirea este mai mica fata de cea aplicata de ceilalti operatori.

Daca la Orange Romania si Orange Romania Communications scumpirea este de 2 euro, la NextGen scumpirea este de 1 euro si se pare ca aceasta majorare a pretului are legatura cu intrarea posturilor Discovery. Mai jos vom prezenta instiintarea:

„Draga abonat,
Dintodeauna am incercat sa sustinem un nivel cat mai avantajos al tarifelor practicate pentru serviciile oferite cu care te-am obisnuit – acest lucru a fost si va ramane o prioritate pentru noi. Incercam sa imbunatatim continuu serviciile pe care ti le oferim motiv pentru care de curand am introdus in grila digitala de baza unele dintre cele mai dorite canale: Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Discovery HD, Animal Planet HD, ID Investigation HD, TLC HD, HGTV HD, Fishing & Hunting HD, Mezzo si BBC Earth HD.

Iti oferim astfel una dintre cele mai variate grile TV de pe piata cu peste 200 de canale, dintre care peste 70 de canale HD. Daca beneficiezi de servicii de internet ai disponibile cele mai mari viteze din Romania de maxim 1024 Mbps, disponibile atat pentru download cat si pentru upload putand beneficia si de cea mai noua generatie de router WIFI 6 cu functie de MESH.

Pentru a raspunde nevoilor continue de dezvoltare si pentru a putea oferi abonatilor nostri  aceeasi calitate a serviciilor dar si pentru a putea face fata provocarilor determinate de cresterea costurilor asociate cu furnizarea serviciilor ne vedem nevoiti sa te informam ca incepand cu luna aprilie 2024 contractul tau se va modifica. Valoarea cu care se ajusteaza contractul tau este de +5 lei urmand ca tariful lunar pentru serviciile contractate sa fie de 85 de lei aceasta ajustasre reflectand o parte din cresterea costurilor de furnizare a serviciilor.

NextGen majoreaza pretul abonamentelor cu 5 lei

Te asiguram ca tarifele serviciilor de care beneficiezi raman in continuare foarte atractive iar serviciile de care beneficiezi sunt la standarde calitative ridicate. Ne dorim sa fii in continuare abonat NextGen Communications insa in cazul in care nu esti de acord cu aceasta modificare ai dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificari fara plata vreunor penalitati sau despagubiri.

Denuntarea unilaterala a contractului se poate realiza prin notificare scrisa cu confirmare de primire transmisa la sediul NextGen Communications SRL din Bulevardul Lascar Catargiu, nr 47-53, et 7, Sector 1, Bucuresti, 010665. Apreciem loialitatea ta si te asiguram ca vom gasi intotdeauna modalitati de a-ti oferi servicii de cea mai inalta calitate si cele mai avantajoase preturi, motiv pentru care depunem eforturi de a fi cei mai buni furnizori de telecomunicatii de pe piata locala cu cea mai completa si accesibila oferta de servicii.

Pentru detalii despre ofertele NextGen sau orice alte informatii ne poti contacta prin urmatoarele metode:

 • serviciul Relatii Clientii la nr. de telefon 03xx 564 400 (xx reprezinta prefixul local)
 • Cel mai apropiat magazin NextGen
 • E-mail adresa suport[at]next-gen[punct]ro

Echipa NextGen.”

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

35 COMENTARII

   • Corecti erau daca nu bagau posturile alea. Sa ceri la clienti 1 euro in plus iar ceilalți 2 euro sa difuzezi niște mizerii inseamna respect față de clienti? Cer mult posturile alea si nu exista nicio justificare sa fie retransmise la 1-2 euro majorare de abonament. Daca veneau la Digi cu pretențiile alea stăteau pe tușă câțiva ani din grila lor si bagau alte posturi mai bune pe bani mai puțini.

    • @Dsf, păi cu 1 euro au introdus 10 posturi premium HD, adică aproape cât cere Digi ca să-ți dea un post cu filme de 15-20 ani vechime (Film Now) redifuzate pe TV1000 și Film Cafe. Plus că „mizeriile” astea sunt și pe Digi (Discovery, TLC, HGTV, Eurosport 1,2,4K, Travel Channel) – vorbind de respect față de clienți, sunt ani buni de când se cere și Discovery ID + Crime & Investigation + FilmBox pe Digi și nu fac niciun pas. Până la urmă, cine e de acord să achite 1, 2 euro pt. 10 posturi premium HD rămâne abonat. Cine nu, poate merge la Digi unde jumătate de grilă este Digi A, Digi B, Digi C, Digi D, Digi E & Prima X, Y, Z, Sport, News, Comedy, History, Nostalgia, Food&Travel etc.

     • Si cat platesti pentru acest lux? 85 de lei parca…Fata de 56 la Digi eu zic ca e mult…Pana la urma cati se mai uita la tv in afara de sport si stiri??…Filmele sunt pe Netflix si alte platforme.Zici ca Film Now e varza…Nimic mai corect, dar nici FilmBox nu sa pe spate…Ba chiar e mai prost.Pana anul trecut huleam Digi din aceleasi motive ca si tine…Dar cand am vazut ca ultima lor majorare a fost in 2019 cu 3 lei…Si nici n-au disparut programe ca Eurosport sau Nat Geo cu anii din grila…

     • @maroou: nu au dispărut programe, dar nici n-au apărut. Mie-mi pare că, cu câteva excepții, grila Digi e aceeași de ani de zile. Excepțiile fiind N canale de la prietenii de la Clever și câteva HD-uri pe alocuri, dar oricum degeaba, dacă-s puse pe canale ca Etno, Taraf, România TV, Realitatea, Aleph News, Metropola TV etc. Până și lista aia must-carry cu posturi free au ciuntit-o.

      Legat de lumea care pleacă la Digi, principalul motiv pt. care o fac e pt. că e ieftin. Sunt oameni pt. care TV-ul înseamnă doar câteva canale principale, de știri și sport, nimic mai mult și pot să îî înțeleg, n-are rost să achiți 100 lei dacă tu urmărești doar Pro, Antena, România TV, Kanal D și Liga 1. Dacă tu stai la Orange cu 100 lei și te uiți la max. 10 canale, apoi îți propune Digi 20 lei ca să vezi aceleași programe, nefiind interesat de altceva, normal că pleci. Dar sunt și oameni care se duc la Digi că le dă cu 20 lei, apoi se plâng pe forumuri că de ce nu bagă Digi X, Y, Z, A, B, C, ăștia-s și mai amuzanți. :)))

      Eu cred că, în acest moment, Orange are cam cea mai bună grilă TV și, ce contează, cele mai multe HD-uri. Și pe NextGen ar fi loc de mai bine, spre ex. în grila mare Orange sunt posturi pe care NextGen încă nu le are: Pro Cinema HD, Acasă Gold HD, TDC HD, Warner TV HD, Realitatea HD, B1 HD, Digi 24 HD, Euronews RO HD, Trinitas HD, CNN HD, Prima Sport 5 HD, pachetul FilmBox + Sport Extra, Fashion Box, Fight Box, Fast & Fun Box, Travel XP în HD, Love Nature HD, MTV 00’s, UTV HD și multe altele. Poate odată cu integrarea completă a NextGen și OROC în Orange, se va ajunge complet la o singură grilă.

     • @Dsf, cele din notificare – Discovery HD, Discovery ID HD, Animal Planet HD, TLC HD, HGTV HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, BBC Earth HD, F&H HD și Mezzo HD.

      ID HD și TLC HD sunt doar la Orange acum. (Digi nu are ID + TLC e doar SD, iar Vodafone are ID + TLC doar SD) La fel, F&H lipsește de la Vodafone, iar la Digi e doar SD, Mezzo e SD Vodafone+Digi.

     • @Cristi.Eu am plecat de la Orange satul de modoficarile dese de pret, nu de pretul in sine.Adica ma suna ei in martie sa-mi o oferta daca-mi prelugesc contractul, apoi in noiembrie imi trimit notificare ca-mi majoreaza pretul cu mai mult decat plateam pana in martie…De asta s-a saturat lumea, nu de faptul ca Digi e mai ieftin…Digi e mai constant…Gandeste-te ca Telekom avea in 2014 1,5 mil clienti pe tv.Orange avea in 2016 400 mii de clienti.Acum tot grupul Orange are 1,1 mil de clienti…Deci in 8 ani au pierdut aproape un 1 mil de clienti…Si trendul continua…Asa ca te intreb care stategie e mai buna?? Orange sau Digi???

     • Cristi, posturile enumerate de tine din alea 10, Digi le are in varianta HD și SD cu zero lei abonament nemajorat de vreo 4 ani de zile. Mizeriile ID si AP nu ma intereseazs, la anul sunt primele sa dispară din România. Nu stiu grila voastră de la nextgen…. am crezut ca sunt posturi HD importante nu mizeriile astea marca Discovery (excepție Eurosport) care daca nu bagau reclame erau „istorie” de mult si tot Digi le-au salvat

     • Pe FilmNow plaatesc 1,5 lei. L-am prins la oferta de black friday

      Ps… nu le am cu filmele, nu am mai vazut un film cap-coadă se peste 10 ani de zile. Vin acasa rupt de oboseală, ma spăl, mănânc si ma culc. In **ma doare de asa ceva, filmele sunt pentru cei odihniți

   • Asta-i un pretext pentru a mari abonamentele.Acum dau vina ca au bagat niste programe, anul trecut au dat vina pe inflatie acum 2 ani pe cresterea utilitatilor.La anul vor gasi alt motiv de a creste pretul…

     • Poate chiar de anul asta…orange sta prost cu „rabdarea”, iar eu si mai prost…abia astept un motiv „legal” sa pot incheia socotelile cu ei. La cablu stau mai bine pe alocuri cu canalele (asta daca ar scoate mizeriile bozgoresti ar fi perfect), dar la net sunt praf si pulbere!

    • Anul trecut a fost scumpire de 6 lei pt. că, din nou, s-au introdus AMC, Film Cafe, CBS Reality, Jim Jam, Cinemaraton HD și Prima Sport 1 HD (transformat din Look Plus care era SD).

     • De ce posturile astea, enumerate de tine Cristi, cand au intrat la Digi nu au marit abonamentul la cablu de peste 4 ani de zile?

     • Si acum 2 ani???…Si majorarile Telekom/OROC de 8 ori in 3 ani??? S-a spus undeva ca grila Digi este slaba…Pai atunci de ce au crestere de abonati? De ce pe unde cableaza pleaca lumea de la concurenta si vin la ei??? Conteaza sa ai ID in grila sau preturi stabile si corecte ani la rand?!?

     • De ce ar baga Digi TLC HD? Sa zica mersi cei de la Discovery ca la anul nu dispare postul acesta ca CBS Reality din Europa. Ce ai putea sa vezi la TLC??¿ .. parcă zici ca este marca de televizor….

    • Corect maroou. La ora actuala niciun operator nu are motiv sa majoreze abonamentele. Pretul la energie (ca sa sustii echipamentele) este reglementat de stat pana in 2025.

     • Urban oras mic. Oricum nu are treaba aceasta chestiune. Important si adevarat este ca marirea se va aplica la toti abonatii. Poate la orasele mari se va aplica dupa lista must carry. Dar NextGen nu este in nici un oras mare in afara de capitala Bucuresti.

     • V-a confirmat și domnul Rin Tin ,la rubrica zvonuri că se măreste doar în rural . Unde este minciuna marca NextGen ?

     • Pe instintare nu scria ca aceasta marire se aplica doar in rural iar cei de la CC au confirmat, ca marirea se va aplica si in urban.

    • Eu am primit notificarea și am abonamentul în Urziceni, IL, care nu e rural. Scumpirea va fi pt. toți, mai devreme sau mai târziu, odată cu grila comună Orange sau după 1 aprilie când vor intra și Prima News HD, Bollywood Classic, Zoom HD, TVR Sport HD, Film Mania.

   • Eu am pe factură opțiunea HD cu tarif de 15 RON și discount 100% pe ea. De asemenea, Maxpak are tarif de 25 RON cu discount 8 RON redus la 17 RON. 6 RON este opțiunea de TV Digital (grila digitală, cu toate că e lăsată la liber cred), 10 RON opțiunea wireless + chirie router, 3 RON CAM-ul pt. Maxpak. Și mai este 12 RON pachetul Adult cu 1 post HD si 3 SD.

    Legat de dublurile SD, și eu le-am sugerat să înlocuiască din ele cu HD-uri, dar un HD probabil presupune mărire de preț pe care nu mulți ar accepta-o, mulțumiți fiind de cum se vede SD.

    MESAJUL MEU – Cred c-ar trebui să vă concentrați mai mult pe înlocuirea variantelor SD cu HD-uri, în special pt. programe premium care sunt greu de urmărit SD, se văd mediocru pe un TV al zilelor noastre – adăugați și AMC HD, Film Cafe HD, TV Paprika HD, CBS Reality HD, Pro Cinema HD, Warner TV HD, DIVA HD, Crime & Investigation HD, Nat Geo People HD (degeaba îl aveți în exclusivitate dacă îl oferiți la calitate mediocră), UTV HD, Digi 24 HD, B1 HD, Euronews Romania HD (pe site îl aveți trecut la HD, dar voi îl oferiți SD), Trinitas TV HD (de ce posturi pt. minorități precum Credo TV și Alfa Omega TV sunt HD și Trinitas doar SD?). Totodată, pe când în grilă și Love Nature HD și MTV 00’s?

    RĂSPUNSUL NEXTGEN – Dorim sa va aducem la cunostinta ca modificarile survenite asupra grilei de programe se fac in functie de politica comerciala si de dezvoltare a NextGen Communications, de conditiile tehnice impuse de legislatia in vigoare si de sondajele periodice de audienta. Va asiguram ca efectuam periodic controale de calitate ale serviciilor de audiovizual ce privesc retragerea si introducerea de noi programe in grila noastra de TV, modul cum aceste modificari impacteaza clientii furnizorului NextGen Communications cat si cerintele acestora, astfel incat sa putem raspunde in timp util prin modificarile ulterioare, livrand cele mai bune servicii TV conform celor mai inalte standarde actuale.

    Singurul operator care are doar variante HD cred că rămâne INES, pt. cine preferă să achite un abonament unic TV+NET de 250-300 RON lunar.