Notificari nefunctionale pe telefoanele Xiaomi

Notificari nefunctionale pe telefoanele Xiaomi – O problema frecventa pe telefoanele Xiaomi este nefunctionarea notificarilor pe anumite modele, in special pe modele care au primit update la Android 10.

Android 10 a venit cu cateva probleme pe telefoanele Xiaomi, una dintre cele mai frecvente probleme fiind notificarile nefunctionale cand ecranul este blocat.

Pentru a discuta despre un exemplu concret, pe Xiaomi Mi 9T Pro, unul dintre cele mai bune modele Xiaomi, nu functioneaza notificarile cand ecranul este blocat si ecranul oprit. Au fost efectuate urmatoarele verificari:

  • Notificari Notificari ecran blocatFormat: afiseaza continutul notificarilor; Deschide Panoul de notificari pe Ecranul blocat este activat; Tot aici aplicatiile au individual activate optiunile Afiseaza notificari, Notificari ecran de blocare si Permiteti utilizarea luminii LED;
  • Notificari – Notification badges este activat individual pentru fiecare aplicatie;
  • NotificationsPanoul de notificariNotification style – aici este selectat MIUI insa problema este aceeasi selectand Android; La Bara de stare este activat Afiseaza pictograme notificare;
  • Afisaj ambiental & blocare ecran  – Cand primiti notificari si ecranul este oprit – Aici au fost testate pe rand toate optiunile (Iluminare ecran, Ritm, Puls sau Lumina stelelor);
  • Afisaj ambiental & blocare ecran – Chiar daca nu ar trebui sa afecteze notificarile, s-au efectuat teste atat cu Afisaj ambiental activat cat si cu aceasta optiune dezactivata;

Notificarile audio functioneaza, problema fiind prezenta pentru notificarile pe afisaj (text) si notificarile prin lumina LED. Notificarile plutitoare (iconitele aplicatiilor care apar in bara de notificari de sus in timp ce ecranul este pornit) functioneaza corespunzator pe Xiaomi Mi 9T Pro.

Conform reclamatiilor venite de la mai multi utilizatori Xiaomi Mi 9T Pro, aceasta situatie este una generala cauzata de ultimul upgrade la Android 10. Asadar, singura solutie este sa asteptam primirea unei actualizare software care sa rezolve aceasta problema.

O alta problema frecventa reclamata de utilizatorii Xiaomi Mi 9T Pro in urma actualizarii software la Android 10 este bateria epuizata mult mai repede fata de versiunea anterioara software. In cele mai multe cazuri, motivul principal pentru epuizarea bateriei (uneori consumand 30% din baterie) este sistemul de operare, situatie care in mod normal nu ar trebui sa existe, ecranul fiind cel mai mare consumator.

Diferenta intre consumul energiei pe Android 9 si cel de pe Android 10 este de cateva ore de utilizare. Totusi, desi este o problema frecventa, exista utilizatori care nu au intampinat aceasta situatie.

Daca folositi un telefon Xiaomi cu Android 10, ati intampinat aceasta problema? Lasati un comentariu mai jos.

Update: Notificarile luminoase LED functioneaza pe Xiaomi Mi 9T Pro doar selectand optiunea Puls (lumina rosie) insa doar in momentul in care primim notificarea, fara sa continue semnalul luminos pana cand deschidem ecranul, fiind utila doar daca se intampla sa ne uitam la telefon in acel moment; In mod normal ar trebui sa trimita notificari luminoase pana cand deblocam ecranul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII