Noul echipament EPON Luster TBEG300 oferit de Digi (RCS – RDS)

Noul echipament EPON Luster TBEG300 oferit de Digi (RCS – RDS) – Digi (RCS-RDS) a inceput distribuirea noului echipament EPON Luster TBEG300, echipament oferit in zonele in care exista infrastructura EPON.

Digi furnizeaza servicii de internet si telefonie fixa prin intermediul echipamentului Luster TBEG300. Terminalul Luster vine cu 2 porturi LAN, (1 port Ethernet si 1 port Gigabit) si 1 port telefonie fixa. Noul echipament vine cu functie wireless astfel incat va satisface nevoia clientilor Digi de a se conecta la internet wireless cu dispozitivele mobile (telefoane, tablete, laptopuri, etc.).

Desi echipamentele din seria Luster TBE300 vin si cu port CATV, fiind si pentru retea FTTH, modelul oferit de catre Digi nu permite furnizarea serviciului de televiziune prin cablu, doar date si voce. Pentru televiziune se va instala un echipament separat tip mini-nod tot prin reteaua de fibra optica.

Noile echipamente Luster au specificatii asemanatoare cu echipamentele HG323UEG utilizate tot pentru reteaua EPON Digi, fiind fara port pentru cablu TV, avand port Gigabit si functie wireless disponibila pentru internet prin wi-fi.
Acestea nu sunt primele echipamente produse de compania Luster si oferite de Digi, RCS furnizand de aproximativ 2 ani mini-noduri de fibra optica marca Luster. Reteaua EPON este o solutie foarte buna oferita clientilor din zona rurala, oferind clientilor servicii prin fibra optica avand o viteza de maxim 300, 500 sau 1000 Mbps, in functie de posibilitatile tehnice.

Echipamentele oferite de catre Digi (RCS – RDS) pentru reteaua EPON sunt stabile, isi fac treaba fara sa aiba probleme generale/semnificative. Insa, pe reteaua FTTH s-a observat o scadere a calitatii modelelor oferite, ultimul model ZTE F618 lasand de dorit in ceea ce priveste latimea de banda conform reclamatiilor venite de la mai multi clienti Digi.

Luster LightTech este una din cele mai mari companii ce activeaza in domeniul fibrei optice si imagisticii, fondata in anul 1996. Este o companie cu originea in China oferind servicii si echipamente la nivel mondial in tari precum Romania, SUA, Canada, Brazilia, Coreea de Sud, China, India, Elvetia, Olanda, Spania si multe altele. In prezent are peste 1300 de angajati.

Voi ce parere aveti despre noile echipamente pentru EPON oferite de catre Digi, Luster TBEG300? Daca utilizati un astfel de echipament, ce probleme ati intampinat pana in prezent? Ii multumim lui Andras pentru informatii, asteptam de la el si informatii privind interfata de administrare si functiile disponibile, vom actualiza articolul pe masura ce vom primi aceste informatii.

Update 22.08.2019: Datele de conectare sunt aceleasi precum datele ultimelor echipamente oferite de catre Digi (user: user si parola: digi) iar IP-ul utilizat pentru administrarea echipamentului este 192.168.1.1;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII