Noul echipament EPON Luster TBEG300 oferit de Digi (RCS – RDS)

Noul echipament EPON Luster TBEG300 oferit de Digi (RCS – RDS) – Digi (RCS-RDS) a inceput distribuirea noului echipament EPON Luster TBEG300, echipament oferit in zonele in care exista infrastructura EPON.

Digi furnizeaza servicii de internet si telefonie fixa prin intermediul echipamentului Luster TBEG300. Terminalul Luster vine cu 2 porturi LAN, (1 port Ethernet si 1 port Gigabit) si 1 port telefonie fixa. Noul echipament vine cu functie wireless astfel incat va satisface nevoia clientilor Digi de a se conecta la internet wireless cu dispozitivele mobile (telefoane, tablete, laptopuri, etc.).

Desi echipamentele din seria Luster TBE300 vin si cu port CATV, fiind si pentru retea FTTH, modelul oferit de catre Digi nu permite furnizarea serviciului de televiziune prin cablu, doar date si voce. Pentru televiziune se va instala un echipament separat tip mini-nod tot prin reteaua de fibra optica.

Noile echipamente Luster au specificatii asemanatoare cu echipamentele HG323UEG utilizate tot pentru reteaua EPON Digi, fiind fara port pentru cablu TV, avand port Gigabit si functie wireless disponibila pentru internet prin wi-fi.
Acestea nu sunt primele echipamente produse de compania Luster si oferite de Digi, RCS furnizand de aproximativ 2 ani mini-noduri de fibra optica marca Luster. Reteaua EPON este o solutie foarte buna oferita clientilor din zona rurala, oferind clientilor servicii prin fibra optica avand o viteza de maxim 300, 500 sau 1000 Mbps, in functie de posibilitatile tehnice.

Echipamentele oferite de catre Digi (RCS – RDS) pentru reteaua EPON sunt stabile, isi fac treaba fara sa aiba probleme generale/semnificative. Insa, pe reteaua FTTH s-a observat o scadere a calitatii modelelor oferite, ultimul model ZTE F618 lasand de dorit in ceea ce priveste latimea de banda conform reclamatiilor venite de la mai multi clienti Digi.

Luster LightTech este una din cele mai mari companii ce activeaza in domeniul fibrei optice si imagisticii, fondata in anul 1996. Este o companie cu originea in China oferind servicii si echipamente la nivel mondial in tari precum Romania, SUA, Canada, Brazilia, Coreea de Sud, China, India, Elvetia, Olanda, Spania si multe altele. In prezent are peste 1300 de angajati.

Voi ce parere aveti despre noile echipamente pentru EPON oferite de catre Digi, Luster TBEG300? Daca utilizati un astfel de echipament, ce probleme ati intampinat pana in prezent? Ii multumim lui Andras pentru informatii, asteptam de la el si informatii privind interfata de administrare si functiile disponibile, vom actualiza articolul pe masura ce vom primi aceste informatii.

Update 22.08.2019: Datele de conectare sunt aceleasi precum datele ultimelor echipamente oferite de catre Digi (user: user si parola: digi) iar IP-ul utilizat pentru administrarea echipamentului este 192.168.1.1;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

30 COMENTARII

 1. am si eu un router de asta si am numai probleme cu el. semnalul wifi apare si dispare la maxim 10 sec. prin cablu conexiunea dispare la maxim 45 sec…. pe telefon motorola se conecteaza ptr 2 sec si pe urma dispare si iar apare si tot asa….nu recomand

 2. Ieri 6 dec 2022 au venit baieti dela digi cu f optica in casa , cu o zi inainte am citit despre HG6544c si Sr1041y cum se instaleaza si asa mai departe doar ca au venit cu ont si mininod dela luster – momentan vad ca merge ok doar ca nu trebuie sa indoi sub nici o forma FO ca imediat pierde semnalul-cel putin la tv smart la o autodiagnosticare imi scazuse cu 20 prodecnte la intensitate semnal – internetul mie imi functioneaza pe vechiul router un Mercusys AC 12G – vitezele pe cablu 700 sau 800 Mbps upload si download si pe wifi 250 -370 Mbps

 3. Echipament Luster TBEG300-1-1R , cel mai de ***** echipament… am fibra optica de 2 luni si in 2 luni 2 ****** dastea am schimbat, vin baietii il schimba cu unul nou la care merg toate 4 becurile, totul bine si frumos pana luna urmatoare si iar trebuie sa sun sa schimbe echipamentul… si ghiciti ce? am sunat astazi la ora 10 si este ora 20 si nu a venit nimeni… mi s a zis ca pana la 3 iar a doua oara cand am sunat la 17 dar se pare ca iar nu o sa am internet 2 zile… multumesc digi pentru ajutor

 4. Am un sistem de supraveghere cu doua camere de luat vederi dahua wi-fi IPsi numi mai merge domeniul pus de dstra damianro.go.ro adica nvr-ul nu se mai deschide pe aceasta adresa. Oare trebuie setat de la Dstra aparatul pus pentru fibra in care intra si televizorul si internetul? Si inca ceva pot fi activat si in Roaming?
  Astept raspuns si va multumesc ptr lamurire

 5. Au instalat ieri acest echipament în București. Credeam ca scap de routerul negru,vechi,dar m am înșelat. E bun,ca face lumina în casa,are LED uri verzi,vreo 4 bucăți. La o prima testare de viteza am vreo 20 mbs download și vreo 50 upload. Mai puțin ca și înainte. Halal…..

 6. Nu pot deschide un port in mortii lor de idioti cu echipamentul lor! Mi-au conectat routerul si tv la acelasi dispozitiv ‘tbeg300-1-1r’! Nu am idee ce as putea face? Oare este posibil sa fac cerere sa il pun separat?

   • Am facut port forwarding doar ca merge doar local,nu imi apare deschis pe ip-ul public,nu am nici o idee ce as putea sa mai fac…
    Ei mi-au oferit si router separat deci presupun ca prostia asta este in modul bridge si din cauza ca este conectat si tv-ul sa fie o problema de nu imi deschide porturile

   • Local portul este deschis,nu il deschide pentru public,am incercat o groaza de metode si nu merge nici una,probabil pentru ca este conectat si tv la acelasi bridge. Mai am routere in modul bridge si merge sa deschid orice port fara probleme,doar pe echipamentul asta nu merge!