RCS – RDS scumpeste tariful Digi Energy din 01.03.2018

Compania RCS & RDS a decis scumpirea tarifelor Digi Energy pentru fiecare kWh consumat incepand cu 01.03.2018, conform informatiilor de pe site-ul oficial Digi Energy.

Mai exact, la Digi Energy pretul pentru furnizarea energiei electrice pentru clientii casnici este de 0.190 lei/kWh fata de 0.165 lei/kWh cat era inainte de 01 martie 2018.

Toti clientii noi care vor semna cu RCS – RDS pentru serviciul Digi Energy vor putea beneficia de serviciul de furnizare energie electrica la pretul de 190/MWh.

In plus, se va mari pretul taxei de rezervare de la 0.15 lei la 0.20 lei.

Pentru clientii vechi, tariful va fi acela conform contractului (0.165 lei/kWh) pana cand va expira perioada contractuala de 12 luni, dupa care vor fi facturati cu 0.190 lei/kWh.

In cazul in care avem televiziune sau internet de la RCS & RDS pe acelasi contract, putem beneficia de tariful redus de 0.180 lei/kWh.

RCS – RDS scumpeste tariful Digi Energy din 01.03.2018

Asa cum se preconiza de la inceputul lansarii serviciului Digi Energy, compania detinuta de Zoltan Teszari a reusit sa isi creeze o baza de clienti pe piata de energie electrica oferind tarife mai scazute ca tarifele concurentei, dupa care a decis scumpirea tarifelor in speranta ca vor exista persoane care nu vor rezilia contractul. Ramane de vazut cum vor reactiona abonatii Digi Energy la aceste scumpiri.

Restul conditiilor privind serviciul de energie electrica Digi Energy raman nemodificate, singurele noutati sunt cele doua scumpiri (kWh si taxa de rezervare).

Puteti afla toate informatiile despre serviciul Digi Energy AICI.

Lasati un comentariu in cazul in care doriti sa va exprimati parerea despre aceste scumpiri, in special in cazul in care sunteti abonati Digi Energy.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

15 COMENTARII

 1. atrageti oameni si ii momiti la inceput cu preturi mici apoi le cresteti ajungand pna la urma acelasi pret cu electrica dupa ce mai prostiti oameni sa vina la voi numa sa isi faca de lucru.

  • Din pacate, asa au procedat cei de la RCS – RDS, si-au facut baza de abonati dupa care au marit preturile. Este o practica a operatorilor din tara, din nefericire pentru noi, in plus la energie electrica este destul de dificil sa ne mutam de la unii la altii.

 2. IN FACTURA FDB18 *********, PRETUL LA ENERGIE ELECTRICA ESTE MAJORAT
  DE la 0,145 lei / Kwh , la 0,180 lei / Kwh
  Va rog sa imi spuneti de ce si in baza carui act semnat de mine.
  Va multumesc

  • RCS – RDS a marit preturile la Digi Energy, astfel incat abonatii care au internet si televiziune au 0.180 lei/kWh, asa cum ati observat pe factura. Nu au facut-o in baza unui act insa puteti sa reziliati in cazul in care nu sunteti multumit (pentru clientii care inca mai au perioada contractuala nu au marit tariful, doar pentru cei care nu mai au perioada contractuala, pentru a putea sa rezilieze fara probleme).

 3. Hai ca mi-a venit si mie notificare de la Enel:
  De la 18.10.2018 imi schimba tarifele la: 0.20 lei / zi (rezervarea) si 0.205 lei / kWh.
  Nu spun nimic de TVA dar probabil tarifele acestea sunt fara taxe.
  Cine e deci mai ieftin?
  :/

  • In acest moment tot la Digi este mai ieftin, 0.190 lei/kWh dar preturile sunt foarte apropiate fata de preturile celorlalti furnizori. Insa, nu prea merita sa ne mai mutam de la alti operatori la Digi pentru o diferenta nesemnificativa pentru consumatori. Inainte merita efortul insa acum nu are rost.
   Pentru a compara preturile, ar fi indicat sa stim pentru ce zona te intereseaza deoarece, dupa cum probabil stii, fiecare furnizor ofera energie electrica in anumite zone. De exemplu, daca aducem in discutie si E.ON in zona Oltenia (Distributie Oltenia) atunci tariful este 0.02193 lei/kWh, destul de mult. Insa, tot E.ON ofera servicii in Muntenia (SDEE Muntenia Nord) la pretul 0.01479 lei/kWh.

 4. am o nelamurire la plata energiei in luna aprilie mi s-a schimbat contorul 033**** vechi cu 25**** si la aceasta dataindex era 07842 si nu inteleg cumin luna iunie citirea e de 129 dar din aprilie si pina in iunie eu am platit in 31.03.2018-51,03 lei,30.04.2018-38,72 lei,31.05.2018-30,79 lei si pe 30.06.2018 -45,25 dar nu e nimic clar vreau o lamurire unde pot merge ca la gara undeam fost nu mi-a dat un raspuns ca mi-a zis ca nu stie cine a schimbat contorul trebuia sa transmita seria noului contor din data de 16.04.2o18 si nu se poate face regularizare scazi din 129 -50 luna anterioara si platesti .sper sa primesc un raspuns concludent.

 5. 2017-2018– energie RDS–Timp de 1 an de zile nu am platit nici un fel de rezervare, apoi au introdus rezervarea cea mai scumpa de pe piata de 0.2, plus tariful cel mai scump /KW. Refacand calculele la momentul actual cel mai ieftin este din nou la ENEl de unde am plecat. probabil voi schimba

  • Au oferit preturi mai mici pana cand si-au facut abonatii iar ulterior le-au marit mizand probabil pe comoditatea oamenilor sau pe nestiinta lor, deoarece nu toata lumea isi verifica fiecare leu platit din factura.
   Daca ai timp si nervi, si eu iti recomand sa schimbi.

 6. Am primit factura care are serviciul de energie electrica Digi Energy si contine urmatoarea informare:
  „Stimate client Digi Energy va informam ca in conformitate cu prevederile art 16 alin 2 si 3 din contractul de furnizare al energiei electrice pe care l-ati incheiat cu RCS – RDS incepand cu data de 01.04.2018 pretul pentru energia electrica activa se modifica si va avea valoarea de 180 lei/MWH (la care se adauga tva) iar la acesta se va adauga taxa de rezervare in valoare de 0.2 lei/zi la care se adauga tva. de la data prezentei notificari in termen de 15 zile calendaristice va puteti exprima dezacordul cu privire la noua valoare a pretului in scris prin e-mail la adresa e-mail suport.energie@rcs-rds.ro prin scrisoare la adresa Bucuresti, … In acest caz, contractul de furnizare a energiei electrice va inceta in 45 de zile calendaristice de la data prezentei notificari consumatorul avand obligatia de a achita serviciile furnizate pana la data incetarii. Va rugam sa incheiat contract de furnizare a energiei electrice cu un alt furnizor in aceasta perioada. In caz contrar veti beneficia de pretul pentru energia electrica activa si taxa de rezervare in noile cuantumuri indicate si de la data mentionata mai sus”
  M as muta la altcineva dar e mare bataie de cap asa cum a fost si cand m-am mutat la digi energy.
  sunt nemultumita dar nu prea am ce face

  • Asa este, e destul de incomod sa stai sa reiei demersurile necesare transferului la un alt furnizor de energie electrica, insa nici aceasta marire nu prinde deloc bine.