Orange si Orange Romania Communications aduc modificari importante in grila satelit
Operatorii de telecomunicatii Orange Romania si Orange Romania Communications au instiintat CNA si au primit avizul favorabil pentru a efectua cateva modificari pe satelit si digital dupa cum urmeaza.

Orange Romania va elimina din grila digitala canalele Travel Channel HD (acest canal nu mai este inclus in contractul semnat de Orange Romania si Warner Bros. Discovery) si VTV (nu mai are licenta nationala, are licenta regionala).

In grila digitala Orange Romania vor intra canalele HGTV HD (acest canal va intra in locul postului Travel Channel HD) si TVR Folclor HD (in acest moment in grila digitala Orange Romania exista varianta SD). In grila DTH, Orange Romania va efectua urmatoarele modificari. Se vor elimina canalele: Nat Geo People (acest canal este in exclusivitate in grilele operatorilor de cablu Orange Romania, Orange Romania Communications si NextGen), CNN International, France 24, Fashion TV, Animal Planet HD si Travel Channel HD.

Orange si Orange Romania Communications aduc modificari importante in grila satelit

In grila DTH Orange Romania vor fi introduse canalele TVR Folclor HD, Eurosport 1, 2 HD, Discovery Channel HDm HGTV SD/HD si ID Investigation Discovery. Orange Romania Communications va efectua urmatoarele modificari doar in grila DTH, va elimina canalele: Nat Geo People, Fashion TV, CNN International, France 24 TV si Animal Planet HD. In grila DTH Orange Romania Communications vor intra canalele Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, ID Investigation si HGTV.

Se preconizeaza ca aceste modificari se vor efectua in grila DTH Orange Romania Communications pana pe data de 26 ianuarie. Din cate se parem conform avizului abonatii Orange Romania Communications vor avea parte de variantele SD ale canalelor Discovery. Reamintim ca operatori Orange Romania si Orange Romania Communications impart acelasi satelit.

In sedinta CNA din 23 ianuarie, reprezentantul Orange Romania Communications Adina Mitroiu a declarat ca aceste modificari reprezinta inca un pas in alinierea comuna a grilelor intre cele doua companii, Orange Romania si Orange Romania Communications. Din contractul semnat intre Orange si Warner Bros. Discovery lipseste Food Network. Postul se afla in grila digitala Vodafone Romania, acesta fiind singurul mare operator de cablu care mai are in grila Food Network.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

20 COMENTARII

 1. Dar de ce au ieșit pe cablu și satelit Nat Geo People, CNN International, France 24, Fashion TV, Animal Planet HD, Travel Channel HD și VTV? Că mie mi-au plăcut canalele astea, dar nu așa!

  • CNN se poate receptiona la liber pe satelitii:

   Astra 19.2 Est: Frecventa: 11778 MHz, Polarizare: V (Verticala), SR: 29500, Rezolutie SD
   Astra 28.2 Est: Frecventa: 11671 MHz, Polarizare: H (Orizontala), SR: 22000, Rezolutie HD

   Aveti nevoie de antena de 80 cm, LNB si un receptor de satelit DVB-S2 (exemplu AMIKO MIRA) daca aveti televizor cu tuner DVB-S2 (pe langa mufa pentru cablu/antena mai este o mufa cu filet care scrie LNB IN) nu mai aveti nevoie de receptor de satelit.

 2. Travel Channel și Food Network vor ieși din RO și ele, într-un viitor apropiat.

  TV Paprika e mult mai popular, are și versiune pt. RO cu emisiuni dedicate și cu câteva clase peste Food Network. Iar Travel Channel mi se pare c-a ajuns o combinație de reality-show-uri de pe Discovery cu fantome și crime de pe ID, într-o perioadă fusese înlocuit cu Travel XP HD pe NextGen care chiar arăta a post de călătorii și destinații de vacanță.