OTE detine acum 100% Telekom Romania Mobile Communications
Conform unui comunicat publicat de grupul elen OTE, saptamana trecuta a fost achitata suma de 58,9 milioane de euro reprezentand 30% din actiunile detinute de Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), grupul OTE urmand sa aiba controlul integral asupra operatorului Telekom Romania Mobile Communications (TKRM).

Aceasta a fost conditia impusa de Comisia Europeana pentru aprobarea achizitiei de catre Orange a pachetului de 54% din actiunile fostului Romtelecom iar Orange la randul sau a cedat 30% din actiunile fostului Cosmote pe care le-ar fi avut in urma acestei tranzactii.

Grupul grec OTE va detine toate actiunile companiei Telekom Mobile Romania Communications (fostul Cosmote) si astfel grupul OTE ramane cu segmentul mobil din Romania.

In urmatoarea perioada, toti clientii Telekom servicii fixe vor fi transferati in baza de date Orange, acesti clientii fiind:

 • clientii Telekom abonati la televiziune prin cablu, internet fix si telefonie fixa
 • clienti Telekom DTH
 • clientii companiei Nextgen (care este detinuta 100% tot de Telekom Romania Communications)

OTE detine acum 100% Telekom Romania Mobile Communications

Practic, toti clientii care au contract semnat cu Telekom Romania Communications (TKR) si NextGen vor fi preluati de Orange.
Vom anunta fiecare modificare efectuata de catre Orange clientilor existenti TKR (modificari de grila, de infrastructura sau de pachete).

Desi OTE detine controlul integral al operatorului mobil Telekom, nu ar fi exclus sa vedem pe viitor o iesire completa de pe piata de telecomunicatii din Romania in situatia in care va fi gasit un cumparator, avand in vedere ca acesta era planul initial al operatorului elen.

Orange a intrat pe piata mobila din Romania in 1996 prin compania Dialog. In noiembrie 1996 se lanseaza Cartelele pre-platite iar in martie 1997 se lanseaza serviciul de Mesaje Scrise (SMS). In mai 1997 se lanseaza serviciul de internet mobil iar in septembrie 1999 compania Dialog face primul milion de clienti. In aprilie 2001, compania Dialog devine Orange.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

23 COMENTARII

 1. Totuși , există câteva programe care sunt doar la Telekom/ Nextgen . Sunt curios câte vor intra la Orange sau la alți operatori și câte vor dispărea.
  PROGRAME EXCLUSIVE TELEKOM/NEXTGEN

  ☆informații
  Telekom Info
  Nextgen Info

  ☆SPORT
  Fast & FunBox HD
  Telekom Sport 1 SD ( în HD e la INES)
  Telekom Sport 2 SD (în HD e la INES)
  Telekom Sport 3 SD (în HD e la INES )
  Telekom Sport 4 SD (în HD e la INES )

  ☆Documentare
  Nat Geo People
  Travel XP SD ( HD la FocusSat)

  ☆Filme
  Timeless Dizi Channel HD

  ☆ Muzică
  Mooz HD
  Mooz Hits
  Mooz RO!

  * 18+
  Brazzers TV Europe SD ( HD la ines)
  Babes TV
  Penthouse Quickies SD/HD
  Bang U SD /HD
  Reality King
  Penthouse Passion SD ( HD la Voda)
  Penthouse Gold SD(HD LA VODA)

 2. Ieri (15.09.2021) am fost in Orange Shop-ul din localitate pentru a rezolva o problema pe care nu are rost sa o detaliem aici.

  Din discutiile avute cu unul din asistentii de vanzari, am ajuns in faza in care consultantul m-a intrebat de la cine am internet si televizi in incercare de a vinde un pachet Love.

  Dupa ce i-am spus ca sunt client Telekom si ca astept sa vad ce oferta primesc din partea Orange dupa ce va incepe migrarea efectiva a clientilor, aceelasi consultant a mentionat faptul ca incepand cu dupa de 20 septembrie 2021 se va incepe contactarea clientilor Telekom Fix pentru „ofertele speciale” concepute de Orange pentru ca acestia sa nu paraseasca corabia.

  ATENTIE AICI – Acelasi consultant Orange a mentionat, printre randuri, faptul ca din informatiile lui, serviciile mobile de la Telekom se vor duce catre Digi, fara sa ofere alte informatii. Acuma, nu stiu exact daca Digi va achizitiona Telekom Mobil sau daca va fi un parteneriat prin care cele 2 entitati raman in forma juridica actula si ar urma sa-si ofere acces reciproc la infrastructura.

  Cert este faptul ca, informatia aceasta pare plauzibila, deoarece in anul de gratie 2021 un operator telecom nu poate rezista in piata doar cu servicii mobile, iar modelul de business implementat de Digi (aka parteneriate / asociere / achizitia de companii) pare sa ofere credibilitate acelei informatii.

  • Da acel consultant are drepate Cand spune ca din 20 septembrie abonatii Telekom fix vor fi introdusi in baza de tate Orange. Pana la sfarsitul acestei luni se spera sa se termine acest proces de transfer de clienti.

   • Dar abonatii Telekom la farfurie, cand vor fi trecuti la grila ORO? E adevarat ca Orange se va muta pe Hellas Sat, fiindca e mai accesibil si pt. romanii din diaspora ca footprint? Daca da, atunci vor merge in paralel si pe 31,5 si pe 39 pana vor roti echipele farfuriile tuturor abonatilor?

    • Toti abonatii Telekom cablu DTH si Nextgen vor intra in baza de date Orange pana la sfarsitul acestei luni. Vor merge in paralel pe cei 2 sateliti pana ce vor muta toate farfuriile pe un satelit ( nu stiu sa iti spun care satelit din cei 2 ). Insa stiu ca daca in zona ta au fibra optica Orange sau Telekom vei fi mutat de pe farfurie pe cablu cu o oferta .

   • daca am mobil Telekom pe factura de servicii fixe Telecom cu o rata de telefon si 3 licente antivirus Norton tot Orange ma va prelua???sau cum se procedeaza???

     • Daca este un singur contract semnat cu Telekom Romania Communications, toate serviciile (inclusiv cele mobile) vor fi preluate de Orange. Sunt vreo 800 si ceva de mii de abonati in situatia aceasta, nu se vor emite doua facturi diferite. Serviciile raman la Telekom doar daca acel contract este semnat cu Telekom Romania Mobile Communications.

     • Este contract semnat cu Telekom pe cand aveam antena de satelin si internetul,ulterior am ramas doar cu abonamentul de voce care imi vine pe factura de servicii fixe,asta inseamna ca voi fi preluat de Orange,sa vad ce se va intampla cu licenta de antivirus daca la orange va ramane in continuare.

  • Initial spusesera prin presa ca vor infiinta o noua entitate cu numele de Orange Communications Fix (cam asa ceva), pentru a prelua fostii abonati ai RTC si ca aceasta entitate va fi inglobata in Orange abia dupa 2 ani. Acum nici nu stii ce sa mai crezi, isi redenumesc site-ul in fix.telekom.ro dupa ce vand lui Orange? De ce mai pastreaza particula „telekom” in „noul” site, n-are nicio logica.

    • Poti sa ne dai „din casa”, daca vor reveni posturile Discovery in grila celor aflati in prezent la TKR si daca cei care au sarma comunista la stalp (cu viteze adsl), odata trecuti la ORO vor beneficia de viteza de minim 500Mbps din oferta ORO? Sau vor avea aceleasi viteze mizerabile de 12Mbps ca in prezent la TKR? (cel putin o perioada pana se hotarasc ei sa bage fibra si acolo)

     • Nu stiu sigur ce se va intampla cu grila abonatilor Telekom iar in ceea ce priveste abonatii pe infrastructura veche, pana nu se va moderniza infrastructura, nu se va putea furniza o viteza mai mare.
      Insa, avand in vedere evolutia constructiei retelei de fibra optica Orange, eu cred ca vor continua investitiile in infrastructura si vor avea fibra optica inclusiv in zonele in care este sarma Telekom. Totusi, acestea sunt lucruri de durata.