Parfumul: sezonul 2 al serialului german va aparea pe Netflix anul acesta

Parfumul este un serial german politist de drama si thriller inspirat din romanul cu acelasi nume scris de Patrick Suskind, dar si de filmul din anul 2016 Parfum: povestea unui criminal, creat de Tom Tykwer. In serial, actiunea se petrece in zilele noastre. Productia a debutat cu primul sezon la data de 14 noiembrie 2018 si cuprinde 6 episoade cu durata de 60 de minute.

Parfumul a fost apreciat cu nota 7 pe IMDb si detine pozitia 3290 in topul de popularitate pe aceasta platforma. Subiectul serialului este o serie de crime comise, aparent, de un criminal in serie care isi mutileaza victimele intr-un mod bizar. Prima victima, o cantareata roscata, este gasita cu glandele sudoripale excizate, asa ca detectivii incep sa interogheze un grup de prieteni cu care femeia locuise la internat.

Acest grup experimenta cu parfumuri umane, inspirati de romanul Parfum. In plus, este descoperit cadavrul unui baiat declarat disparut, iar apoi trupul unei prostituate, ambele mutilati in acelasi mod. In plus, politista Nadja Simon si procurorul Grunberg, cel din urma casatorit, au o relatie. Cand Nadja afla ca este insarcinata cu acesta, barbatul decide sa rupa relatia pentru ca femeia refuza sa avorteze.

Parfumul: sezonul 2 al serialului german va aparea pe Netflix anul acesta

Serialul Parfumul a fost nominalizat la 5 premii si ii are in rolurile principale pe actorii Friederike Becht (Nadja Simon), August Diehl (Moritz de Vries) si Wotan Wilke Mohring (Joachim Grunberg). Actrita Friederike Becht a primit, in anul 2022, premiul pentru cea mai buna actrita, pe care l-a castigat cu rolul din filmul Schneller als die Angst. Ea a mai jucat si in Cititorul (2008, Angela Berg), Hannah Arendt (2012, tanara Hannah Arendt), Labirintul minciunilor (2014, Marlene Wondrak).

Actorul si scriitorul August Diehl detine 12 premii pentru actorie, dintre care mentionam: premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal pentru filmul 23, obtinut in anul 1999 din partea German Film Awards; premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din filmul Cine, daca nu noi?, oferit de Festivalul de Film European de la Sevilla in anul 2011, precum si premiul pentru cel mai bun actor din partea Bambi Awards pentru rolul din filmul Nichts als Gespenster. August Diehl a mai aparut si in Ticalosi fara glorie (2009, Major Hellstrom), A hidden life (2019, Franz Jagerstatter) si Der Pass (2023, Stefan Polt).

Pe actorul Wotan Wilke Mohring l-am mai vazut si in Pandorum (2009). Afaceri de familie (2006-2023, Thorsten Falke), Operation Napoleon (2023, Simon). In anul 2014, Wotan Mohring a primit premiul pentru cel mai bun actor german din partea Jupiter Award, pentru rolul din filmul Viata nu e pentru lasi. In total, Mohring are in palmares 8 premii pentru actorie si alte 8 nominalizari.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.