Pedeapsa capitala pentru Djohar Tsarnaev

Djohar Tsarnaev, impreuna cu fratele sau Tamerlan Tsarnaev sunt cei doi barbati responsabili de exploziile de la maratonul din Boston din 15 aprilie 2013. Ei sunt autorii celor doua bombe in urma carora 5 oameni au murit (3 spectatori ai maratonului, 1 politist impuscat in urma atentatului, cu 4 zile mai tarziu, Tamerlan Tsarnaev) si 280 au fost raniti, multi dintre acestia avand membre amputate.

Cazul lui Djohar Tsarnaev a fost judecat de 12 jurati pentru a decide daca va fi condamnat la moarte sau la inchisoare pe viata. Dupa 14 ore de deliberari, juratii au decis ca este necesar ca Djohar sa primeasca pedeapsa cu moartea (prin injectie letala) pentru a plati pentru crimele sale.

Eu sunt de parere ca acesta nu ar fi trebuit sa primeasca pedepasa cu moarte, mai mult, nimeni nu ar trebui sa fie condamnat in felul acesta. In primul rand, astfel de persoane care provoaca aceste crime oribile cu siguranta nu sunt persoane stabile din punct de vedere mental, altfel nu ai putea ca un om la 21 de ani sa incerci sa ucizi sute de oameni.

De asemenea, chiar daca vrei ca persoana respectiva sa sufere pentru ceea ce a facut, nu il omori ci il arunci intr-o inchisoare deplorabila, in conditii jalnice si il fortezi sa munceasca pe nimic pentru toata viata. In felul acesta, criminalul are timp sa constientizeze ceea ce a facut si sa fie fortat sa-si duca toata viata in conditii mizere. In opinia mea, este o pedeapsa mai mare decat moartea.

In plus, sunt de parere ca nimeni nu are puterea de a decide cine trebuie sa traiasca si cine trebuie sa moara, indiferent de functia avuta sau de orice altceva. Daca un om decide ca un alt om trebuie sa moara, atunci cu ce este persoana respectiva mai buna decat acuzatul? Nu este tot omor? Sau asta se numeste omor justificat si este perfect normal si drept. Nu exista asa ceva, omorul este omor, indiferent motivul pentru care este facut.

Sunt de parere ca toti cei aflati in aceste situatii (inclusiv cei care omoara cu intentie o singura persoana, nu neaparat 5 sau 10 sau 1000) ar trebui condamnati la inchisoare pe viata, dar in inchisori in adevaratul sens al cuvantului, nu in cele cu internet, plasma si canapele din piele ecologica.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.