Perle fara stralucire
SLANIC PRAHOVA SI SLANIC MOLDOVA

La Slanic Prahova, salina se afla chiar in localitate, iar lacurile sarate atrag mii de vizitatori pe timp de vara. Statiunea omonima din Moldova are alte atuuri: izvoare minerale si peisajul montan, care se deschide placut deasupra parcului din centru. Din pacate, pentru a ajunge la salina din Targu Ocna trebuie sa strabati cei 17 km in conditii care lasa de dorit. Exista o singura societate care ofera transport public spre mina de sare. Autobuzele puse la dispozitie efectueaza curse din ora in ora. Mijloacele de transport, arata in mare parte destul de decent. La o privire mai atenta se poate observa ca praful acopera orice coltisor pe care nu-l ating coatele calatorilor.

PUSTIETATE IN EXTRASEZON

Cu toate ca aduna la un loc atatea atractii, ambele statiuni au avut de suferit in ultimii 2o de ani. Investitiile minore facute astazi nu sunt la nivelul la care sa aduca turisti in timpul anului. In extrasezon locurile sunt pustii iar petele raman vizibile in frumusetea peisajului. Locuitorii din Slanic Prahova stiu ca muntele de sare de aici a fost un adevarat simbol al statiunii.

Efectele neglijentei

Prabusirea muntelui de sare si topirea lui pana ce partea dinspre Baia Baciului a disparut aproape complet se datoreaza neglijentei. Localnicii spun ca, in urma cu cativa ani, lacul folosit pentru agrement a secat considerabil astfel ca s-a construit un sistem pentru deversarea apelor din Grota Miresii, aflata in miezul versantului. Apa de ploaie a scazut salinitatea lacului din grota, accelerand astfel erodarea imensului „drob” de sare. Astfel, din momentul naturii (care putea fi protejat, este un adevar, cu un efot financiar considerabil), astazi, au ramas niste urme inestetice.

Perle fara stralucire
Trecutul readus la viata

Slanic Moldova are alta fata decand s-au gasit investitori pentru vechile vile. Cea mai frumoasa dintre acestea, Coroana Moldovei, care dateaza din 1937, este renovata in stilul epocii in care a fost construite. Camerele, de 4 stele, sunt impodobite cu mobila stil Biedermeier sau Ludovic XV, cu o adevarata incantare pentru ochi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.