Pret furnizare energie Digi Energy
Digi Energy reprezina serviciul de energie electrica oferit de compania de RCS & RDS iar in acest articol vom detalia cat ne costa acest serviciu.

RCS – RDS este furnizor de energie electrica conform licentei acordate de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei), licenta valabila pana in 2023.

Pretul serviciului de energie electrica Digi Energy depinde de serviciile detinute, astfel:

 • pentru abonatii de televiziune prin cablu si/sau internet fix, pretul de furnizare a energiei electrice este 0.300 RON/kWh, fara TVA
 • pentru persoanele care nu sunt abonate la cel putin un serviciu fix Digi (TV sau internet), pretul de furnizare a energiei electrice este 0.325 RON/kWh
 • tariful de rezervare este de 0.2 RON/zi, fara TVA

La pretul propriu de furnizare se adauga tarifele reglementate la valoarea aprobata de ANRE, astfel incat pretul total va ajunge la aproximativ 0.613 RON/kWh (fara TVA si fara tarif de rezervare, pentru zona de sud, pentru alte zone pot exista mici diferente).

Pret furnizare energie Digi Energy
Estimativ, la un consum lunar de 100 kWh, costul facturii Digi Energy, folosind pretul de 0.300 RON/kWh va fi de aproximativ 77 RON (cost total, cu TVA inclus si toate taxele incluse).

Este important de stiut ca reducerea clientilor existenti RCS – RDS se ofera pe durata initiala de 12 luni ale contractului daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • pentru locul de consum suntem abonati la serviciul de televiziune prin cablu sau internet fix RCS – RDS
 • ramanem client RCS – RDS pentru minim un serviciu fix (TV sau internet)

Acte necesare Digi Energy
Pentru schimbarea furnizorului de energie electrica, vom avea nevoie de urmatoarele actele:

 • Cererea incheiere contract energie electrica
 • Copie a certificatului de racordare sau a avizului tehnic de racordare
 • Copie buletin titular Digi Energy
 • Copia ultimei facturi a furnizorului curent
 • Dovada dreptului locatiei de consum
 • Notificare schimbare furnizor

Digi a majorat de mai multe ori tarifele de funizare a serviciului de energie electrica, ajungand de la 0.165 lei/kWh (pretul oferit initial) la 0.325 lei/kWh (pretul actual).

Voi ce parere aveti despre pretul serviciului Digi Energy? Daca sunteti abonatul altui furnizor, cat platiti in prezent pe kWh?

Update 29.12.2020: Abonatii Digi Energy nu vor fi afectati de liberalizarea pietei de energie electrica, fapt care va duce la majorarea tarifelor anumitor abonati CEZ Vanzare, Electrica Furnizare, E.ON sau Enel; Clientii Digi nu aveau tarifele reglementate de ANRE, astfel incat pretul furnizarii energiei nu se va majora;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

21 COMENTARII

  • Puteti face o cerere pe site-ul Digi si veti fi contactat de catre un consultant Digi Energy. Totusi, eu va recomand Hidroelectrica, cel putin pentru primul an de contract.

 1. Buna ziua,
  Am solicitat la punctul de lucru din Stefan cel Mare, Dinamo,București un contract concurențial, cu preț fix și nu cu prețul universal, încă de la început de ianuarie, cu drumuri zilnice, fara rezultat.Desi piata de energie este libera,la noi care plătim energia electrică prin direct debit, cu toate serviciile tel.fixa și mobila, internet,TV, eu personal doresc să apară pe facturile mele de energie,contract concurențial cu preț fix și nu cu prețul universal.Astept raspuns.Multumesc
  Menționez că toate serviciile le plătesc la Digi,fara întârzieri.Multumesc

   • Bună ziua,
    Menționez, ca sunt posesoarea unui telefon fix…
    02******,dintotdeauna,deci răspunsul este dat la plesneala, fără
    nicio acoperire. Rog verificare. Aștept răspuns. Adevărul este dat
    ca Exportam Ieftin și Importam Scump pentru populație… Mulțumim
    UE. Trebuie armonizata politica legislatia din România cu legislația
    din Statele UE. Va rog sa luați în vedere art. 35 coroborat cu art.
    36 din 26 ianuarie 2021 prin care CJUE, respectiv Hidroelectrica,
    cauza C-648/18,prin care câștigă procesul cu ANRE, pentru
    restricțiile cantitative ale celor cu Licență de Trading, în alte
    state UE, cuplate cu România pentru liberalizarea pieței de En.
    Electrica Plangerea este din 17 /sept/2020…Vezi legea 123/2012
    concluzia este inadmisibila și incorect aplicata, chiar
    discriminatoriupentru populație. Va rog răspuns.. Contract
    Concurențial, cu Pret fix. Mulțumesc,
    PS…
    Trebuie sa beneficiez de Reduceri, având toate serviciile La Digi…

  • Buna ziua,
   In reteaua Digi nu se modifica nimic, preturile sunt aceleasi, adica acelea mentionate in articol, mai sus. Abonatii Digi nu vor fi afectati de liberalizarea pietei de energie.

 2. AM CONTRCT DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE LA GIGI ENERGY AVAND IN VEDERE LIBERAREA PIETEIDE ENERGIE ELECTRICA , TREBUIE SA-MI REINOIESC CONTRCTUL CU Digi Energy sau ramane acelasi cotract deja incheiat in anii trecuti. Intreb acest lucru deoarece cand am facut cotractul cu Dvs, oferta a fost pe 12 luni. E drept ca de atunci au trecut ani buni si nu am mai innoit acest contract. Subliniez ca am contract de furnizare Tvzati Cablu, Internet si telefonie fixa si pana in prezent si in continuare. Va rog sa precizati pasii de urmat pentru a intra in legalitate in anul 2021. VA MULTUMESC !

  • Noi nu reprezentam Digi. Avand in vedere ca Digi Energy nu va mari preturile nu cred ca va fi nevoie de reinoirea contractului. Dar daca doriti sa fiti dvs linistit sunati la Relatii Clientii si intrebati un operator daca este nevoie sa reinnoiti contractul. Nr de telefon il gasiti pe factura dvs.

  • Nu trebuie sa reinnoiti contractul iar tarifele Digi Energy nu vor fi afectate de liberalizarea pietei de energie electrica, avand in vedere ca tarifele Digi Energy nu erau reglementate de ANRE.

 3. Abonatii Digi Energy nu vor fi afectati de liberalizarea pietei de energie electrica, fapt care va duce la majorarea tarifelor anumitor abonati CEZ Vanzare, Electrica Furnizare, E.ON sau Enel; Clientii Digi nu aveau tarifele reglementate de ANRE, astfel incat pretul furnizarii energiei nu se va majora.

 4. Am fost abonat la digi-energy si tocmai ce am schimbat furnizorul,crescuse prea mult prețul 0.75/kwh nu se merită .Alții au mai ieftin,parerea mea.Plus că cer prea multe acte fata de alții .