Prima TV HD si Sport Extra HD intra in grila Digi
Televiziunea generalista Prima TV HD a fost introdusa astazi in grila de programe de cablu digital Digi (RCS – RDS) impreuna cu televiziunea sportiva Sport Extra HD, momentan avem confirmari din judetele Neamt si Valcea insa vom actualiza mai jos lista judetelor in care au intrat, inclusiv frecventele sau pozitiile. In functie de zona, frecventa cu posturi noi ar trebui sa fie 530, 522 sau 538 MHz, de asemenea, pozitiile difera in functie de zona. Posturile sunt momentan doar in anumite zone si in teste cel mai probabil insa in perioada urmatoare ar trebui sa fie disponibile oficial la nivel national.

Posturile nu au intrat inca la nivel national in grila Digi, acest lucru realizandu-se, ca de obicei, treptat insa ar trebui ca in scurt timp sa-l vedem in toate zonele.

Pana acum avem confirmari privind introducerea celor doua posturi in urmatoarele judete:

 • Arges, Buzau, Sibiu, Mehedinti, Gorj, Prahova, Teleorman, Iasi, Neamt, Tulcea, Galati, Vaslui, Constanta, Dolj – frecventa 522 MHz
 • Valcea, Bucuresti, Ilfov, Brasov, Giurgiu, Covasna, Satu Mare, Ialomita, Timis, Vrancea – frecventa 530 MHz
 • Bihor – frecventa 538 MHz, cu exceptia municipiului Oradea care este pe 530 MHz
 • Alba, Arad – frecventa 538 MHz
 • Mures – frecventa 546 MHz
 • Dambovita
 • Calarasi
 • Maramures
 • Olt
 • Braila
 • Bacau

Ultimul program introdus de Digi in grila de programe a fost, de asemenea, in format HD si anume Aleph News HD in luna septembrie. Cel mai mare furnizor de servicii fixe din tara introduce destul de rar posturi in grila de programe, in special in format HD.

Acestea sunt cateva dintre ultimele emisiuni adaugate recent in grila de programe Prima TV:

 • Alege reteta nationala, cu Horia Varlan – din 9 octombrie 2020
 • Sanatate cu Stil, cu Luciana Indre – din 31 octombrie 2020
 • Epic Show – din 31 octombrie 2020
 • Darul Cartii – din 1 decembrie 2020
 • Selly Show – din 1 decembrie 2020

Prima TV HD si Sport Extra HD intra in grila Digi
Intentia de a incepe emisia in format HD a fost anuntata inca din sedinta CNA din 9 septembrie, atunci cand Consiliul National al Audiovizualului a aprobat preluarea licentei audiovizuale Prima TV de catre Clever Business Transilvania (detinuta de Adrian Tomsa). Compania care a cedat licenta a fost Prima Broadcasting Group.

Prima TV este una dintre cele mai vechi si vizionate televiziuni generaliste din Romania iar ca rating se situeaza de obicei in top 10 televiziuni. Una dintre cele mai vizionate emisiuni difuzate de Prima TV este Starea Natiei cu Dragos Patraru, o emisiune in care sunt prezentate cele mai importante evenimente de actualitate. In sedinta CNA, Adrian Tomsa a precizat ca aceasta emisiune isi va pastra formatul inclusiv in 2021, cel putin in ceea ce priveste prima parte a anului.

Reamintim ca Digi Ungaria a introdus recent urmatoarele posturi in grila: Film Cafe HD, TV Paprika HD, AMC HD, Mozi+ HD, Magyar Slager HD si Prime HD.

Voi ce parere aveti despre introducerea televiziunilor Prima TV HD si Sport Extra HD in grila Digi (RCS & RDS)?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

172 COMENTARII

 1. va solicit respectuos sa imi furnizati adresa de contact a televiziunii PrimaTV HD in vederea furnizarii umor informatii. va multumesc anticipat!

 2. În Hunedoara nu intră canalele noi dc? Am scanat și cu alții , și manual frecvențele 522,530,538,546, cu 256, 6900, și nimic nici măcar nu este semnal pe acele 4 frecvențe, știe cineva in Hunedoara dc în Hunedoara nu sunt ? mulțumesc.

 3. Eu am 2 tv samsung și pe niciunul nu prind aceste 2 posturi. Nu găsește nimic pe frecvența 522000 mhz (Argeș). Tv-urile sunt noi, unul e model 2020.
  Am dat scanare și cu Digi la operator și cu altele și tot nu se recepționează.
  Am chemat pe cineva de la Digi și nu a rezolvat problema.
  Ce mai pot face?

  • Daca nu le receptionati nici cu alti la cautare este posibil sa aveti semnal slab pe 522, verificati cablurile dintre tv-uri si spliter, dupa rescanati cu alti la cautare. Va lipsesc din grila pozitile 122 si 158 sau 159?

   • Am chemat pe cei de la Rds și mi-au demonstrat cu aparate de măsură că sunt cablurile de vină. Pe frecvențele înalte au pierderi. Mi-au și înlocuit un cablu și totul a fost ok.

 4. AMC HD este la Digi și în România. Poate în curând vor aduce și Film Cafe HD, care spuneți că este difuzat de Digi Ungaria. Și de ce nu, poate vor introduce versiuni HD și pentru celelalte canale de filme distribuite acum doar in versiuni SD: TNT, Paramount, TV1000.

 5. Salut initiativa de a introduce în grilă a canalelor, menționate în articol de către Digi.Ma bucur, deoarece recent am instalat serviciile fixa (prin fibra optica).