Prima TV HD si Sport Extra HD intra in grila Digi
Televiziunea generalista Prima TV HD a fost introdusa astazi in grila de programe de cablu digital Digi (RCS – RDS) impreuna cu televiziunea sportiva Sport Extra HD, momentan avem confirmari din judetele Neamt si Valcea insa vom actualiza mai jos lista judetelor in care au intrat, inclusiv frecventele sau pozitiile. In functie de zona, frecventa cu posturi noi ar trebui sa fie 530, 522 sau 538 MHz, de asemenea, pozitiile difera in functie de zona. Posturile sunt momentan doar in anumite zone si in teste cel mai probabil insa in perioada urmatoare ar trebui sa fie disponibile oficial la nivel national.

Posturile nu au intrat inca la nivel national in grila Digi, acest lucru realizandu-se, ca de obicei, treptat insa ar trebui ca in scurt timp sa-l vedem in toate zonele.

Pana acum avem confirmari privind introducerea celor doua posturi in urmatoarele judete:

 • Arges, Buzau, Sibiu, Mehedinti, Gorj, Prahova, Teleorman, Iasi, Neamt, Tulcea, Galati, Vaslui, Constanta, Dolj – frecventa 522 MHz
 • Valcea, Bucuresti, Ilfov, Brasov, Giurgiu, Covasna, Satu Mare, Ialomita, Timis, Vrancea – frecventa 530 MHz
 • Bihor – frecventa 538 MHz, cu exceptia municipiului Oradea care este pe 530 MHz
 • Alba, Arad – frecventa 538 MHz
 • Mures – frecventa 546 MHz
 • Dambovita
 • Calarasi
 • Maramures
 • Olt
 • Braila
 • Bacau

Ultimul program introdus de Digi in grila de programe a fost, de asemenea, in format HD si anume Aleph News HD in luna septembrie. Cel mai mare furnizor de servicii fixe din tara introduce destul de rar posturi in grila de programe, in special in format HD.

Acestea sunt cateva dintre ultimele emisiuni adaugate recent in grila de programe Prima TV:

 • Alege reteta nationala, cu Horia Varlan – din 9 octombrie 2020
 • Sanatate cu Stil, cu Luciana Indre – din 31 octombrie 2020
 • Epic Show – din 31 octombrie 2020
 • Darul Cartii – din 1 decembrie 2020
 • Selly Show – din 1 decembrie 2020

Prima TV HD si Sport Extra HD intra in grila Digi
Intentia de a incepe emisia in format HD a fost anuntata inca din sedinta CNA din 9 septembrie, atunci cand Consiliul National al Audiovizualului a aprobat preluarea licentei audiovizuale Prima TV de catre Clever Business Transilvania (detinuta de Adrian Tomsa). Compania care a cedat licenta a fost Prima Broadcasting Group.

Prima TV este una dintre cele mai vechi si vizionate televiziuni generaliste din Romania iar ca rating se situeaza de obicei in top 10 televiziuni. Una dintre cele mai vizionate emisiuni difuzate de Prima TV este Starea Natiei cu Dragos Patraru, o emisiune in care sunt prezentate cele mai importante evenimente de actualitate. In sedinta CNA, Adrian Tomsa a precizat ca aceasta emisiune isi va pastra formatul inclusiv in 2021, cel putin in ceea ce priveste prima parte a anului.

Reamintim ca Digi Ungaria a introdus recent urmatoarele posturi in grila: Film Cafe HD, TV Paprika HD, AMC HD, Mozi+ HD, Magyar Slager HD si Prime HD.

Voi ce parere aveti despre introducerea televiziunilor Prima TV HD si Sport Extra HD in grila Digi (RCS & RDS)?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

172 COMENTARII

  • Prima HD si Sport Extra HD si altele le veti avea la Akta atunci cand vor introduce feed-ul digi, in unele localitati au intrat. Nu stiu mai multe informatii . Sunati la Relatii Clientii si intrebati.

 1. Eu cred că este un început după părerea mea toate posturile ar trebui să fie HD,e o diferență de imagine și de ce nu formatul SD e depășit parcă mă uit în ceață când mă uit în format SD să vă spun sincer mă supără la ochi

  • Așa e Silviu nu prea ai ce vedea însă acum cu noua conducere s-ar putea să se schimbe ceva de prin primăvară încolo, poate vin cu ceva interesant că bănuiesc că nu vor lăsa grilă cum e acum trebuie să facă ceva pentru a ridica audiențele!!!!

   • S-a schimbat deja, dar nu în bine. Prima TV a început să promoveze cocalarii și pițipoancele – influencerii (cum le spune mai nou celor care spală oamenii pe creier), așa cum fac celelalte posturi ”generaliste” : Kanal D, Antena Stars, Pro TV și Antena 1.

  • Asa va fi mereu. Daca nu introduc se scrie vai nr 1 nu introduce postul x daca introduce se scrie posturi de 2 bani. Cine sa va mai inteleaga. Plus ca nu s-a marit pretul de nu stiu cand. Si daca mareau pretul se scria ca sunt nu stiu cum. Davd iti convine ce face marele Canal + in ro cu Focus Sat? Au anuntat ca fac ca dreg si nici un post introdus si au marit si pretul. Am dat exemplul Focus Sat pentru ca esti abonat la ei. Daca pana la sfarsitul anului intra la Digi FilmCafe HD si Paprika tv HD o sa spui ca sunt posturi de 2 bani. Sper ca nu te supara acest comentariu mi-am spus parerea nu inseamna ca nu iti accept opinia. Respect.

   • Gorila văd că mai este in coleg David care a lăsat un comentariu mai sus e ai el abonat Focussat sau pe mine m-ai confundat cu el? Intreb deoarece eu sunt cel care ți-a lăsat un comentariu in care am spus că astăzi nu vor intra si alte posturi dacă era să introducă Digi posturi le introducea ieri odată cu introducerea posturilor Prima tv HD, si Sport Extra HD. Ulterior ai adus în discuție dată de 12 ianuarie la care de asemenea am lăsat un comentariu Cel mai probabil ca să nu se facă confuzie îmi voi schimba numele în David80 asta dacă un alt coleg nu folosește deja acest nume sau nu are de gând să lase comentarii sub acest nume.

     • Oricum urmează modificări și la Focussat au confirmat cei de la call center nu au zis o dată exactă dar ,si la noi si in Ungaria Canal + va renunța la SD -uri care au varianta HD.Ideea e ca Freesat ce este operat de Canal+ in Cehia,Slovacia a făcut modificări renunțând la anumite posturi în SD acelea fiind înlocuite cu varianta HD .La un moment dat cei de la Canal + vor să treabă abonați Freesat pe un alt satelit acest lucru durează încă urmând ca satelitul Thor 5,6,7 să fie folosit doar de Focussat, si Upc Direct doar atunci se pun serios pe treabă mai exact vor introduce posturi în HD eliminând dublurile.Focussat a renegociat în acest an contracte cu furnizori ,si probabil acesta e si motivul pentru care au mărit pretul abonamentului la pachetul Familia. Ce mi s-a părut ciudat posturile Look Sport,Look Sport + fac reclamă la greu la Focussat asa ca nu e exclus să introducă si posturile Look Sport 2,3 în grila de programe acestea fiind introduse în pachetul Familia cel mai probabil ,si acesta ar justifica majorarea prețului la pachetul Familia .Nu stiu cand au fost introduse posturile Look Sport HD,Looksport+ HD dar la un moment dat trebuie să renegocieze contractul actual ,si au spus că au fost multe cerințe din partea abonaților pentru posturile Look Sport 2,3.

     • Si in curand vor scoate posturile Discovery care au mai ramas doar la UPC Direct HU si Focus Sat. In rest de la toti operatorii detinuti de Canal+ posturile discovery au iesit. De acest lucru ce spui?

   • De la Discovery vor ieși doar Discovery Showcase HD, si Fine Living posturi care se vor închide.Celelalte posturi vor rămâne din portofoliul Discovery atât la Focussat cat si la Upc Direct. În plus vor adăuga HGTV. Mai exact vor prelua prin simulcrypt de la Digi.

    • Pentru moment insa ai uitat ce s-a intamplat la cehi ? Au scos posturile Discovery. Mai este putin si ai sa vezi ce face Canal+ ,cu posturile discovery si la noi.

     • Acolo din câte știu eu sunt alte posturi care nu au drept de retransmise pe teritoriul româniei.Deci au avut cu ce sa il înlocuiască .La noi ar fi posturile History channel, Viasat Explorer, Viasat History,Viasat Nature,Epic Drama HD, National Geografic, National Geografic Wild în plus asta ar însemna să elimine și posturile Eurosport pe care greu imi vine să cred că le va elimina.

 2. In Drobeta Turnu Severin au intrat pe frecventa 522000. Pot fi găsite atât la scanare dupa alți operatori cat si la scanare dupa operator DIGI. pozițiile sunt 202- ORIMA TV HD si 203 – SPORTEXTRAHD