Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Desi SMS-urile (mesajele text) devin din ce in ce mai putin utilizate in defavoarea retelelor de socializare, vom discuta in acest articol despre problemele pe care le putem avea cu trimiterea SMS-urilor fiind in reteaua Digi, Orange, Vodafone sau Telekom.

Cea mai frecventa problema legata de SMS-uri (mesajele text) este problema cu trimiterea SMS-urilor, cand avem probleme cu trimiterea SMS-urilor, cel mai frecvent ne apare pe ecran mesajul „trimitere mesaj esuata”. Indiferent de reteaua in care avem cartela, cele mai frecvente motive pentru care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor (excluzand situatiile in care introducem gresit numarul de telefon) sunt urmatoarele:

 • centrul de mesaje este configurat gresit;
 • probleme cu setarile SMS in centrala (sistemul) operatorului;

Pentru a verifica daca centrul de mesaje este configurat corect, trebuie sa urmam acesti pasi in functie de modelul telefonului avut:

 • Android – majoritatea telefoanelor: Mesaje – Setari – Setari aditionale – Centru de mesaje – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;
 • Android – telefoane Xiaomi: Setari – aplicatii sistem – mesagerie – setari aditionale – SMSC  – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;

Care este numarul centrului de mesaje destinat trimiterii SMS-urilor?

In functie de operatorul de la care avem cartela prepay / abonamentul, centrul de mesaje pe care trebuie sa il introducem este dupa cum urmeaza:

 • Digi: +40770000050;
 • Vodafone: +40722006000 (pentru abonamentele Ce Vrei Tu) sau +40722004000 (pentru restul abonamentelor);
 • Orange: +40744946000;
 • Telekom: +40766000510;
 • Lycamobile: +40701000111;
 • Akta: +40766000510;

Numarul centrului de mesaje poate fi introdus si fara +4 insa in acest caz nu o sa ne mai functioneze sa trimitem mesaje fiind in afara tarii, in roaming.

Alte situatii in care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor reprezinta perioada sarbatorilor (Paste, Craciun, Revelion) cand toata lumea trimite SMS-uri celor dragi iar reteaua se congestioneaza, situatie in care mesajele pot sa nu mai fie trimise, pot fi trimise insa cu intarziere sau destinatarul le poate primi cu intarziere. Aceasta situatie apare de obicei la toti operatorii de telefonie mobila din tara in fiecare an. Alte situatii pot exista in momentul in care avem probleme cu trimiterea SMS-urilor catre un singur numar de telefon, catre alte numere functionand. In aceasta situatie, problema este din cauza numarului de telefon destinatarului.

Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

O problema mai putin frecventa insa care poate aparea este aceea in care primim acelasi SMS in repetate randuri (de mai multe ori, uneori chiar de zeci de ori) de la aceeasi persoana. Aceasta este tot o problema de retea insa este bine de stiut ca situatia se poate verifica/rezolva de catre operatorul de unde a fost trimis SMS-ul. De exemplu, daca primim un mesaj de 20 de ori de la un numar din reteaua Digi iar noi suntem in reteaua Orange, problema trebuie sa fie sesizata catre reteaua Digi, deoarece ei pot verifica ce se intampla in sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

25 COMENTARII

  • Incearca asa:
   Settings – la search settings cauta messaging si o sa iti apara optiunea Messaging pe care o selectezi – Additional settings – Short Message service center (SMSC) – aici introduci numarul centrului de mesaje in functie de operatorul la care ai cartela, gasesti numerele centrelor de mesaje mentionate in articolul de mai sus.

 1. Salut. Am un iphone 7 plus si nu pot trimite mesaje de doua zile doar sa primesc. De sunat merge. Unde pot schimba nr la centrul de mesaje pt ca nu gasesc in tot telefonul?? Mersi

  • Salut Bogdan,
   Pentru a verifica pe iPhone centrul de mesaje configurat trebuie sa formezi numarul *#5005*7672# si tasta de apel urmand sa iti apara pe ecran numarul centrului de mesaje.
   Acesta trebuie sa fie +40770000050.