Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Desi SMS-urile (mesajele text) devin din ce in ce mai putin utilizate in defavoarea retelelor de socializare, vom discuta in acest articol despre problemele pe care le putem avea cu trimiterea SMS-urilor fiind in reteaua Digi, Orange, Vodafone sau Telekom.

Cea mai frecventa problema legata de SMS-uri (mesajele text) este problema cu trimiterea SMS-urilor, cand avem probleme cu trimiterea SMS-urilor, cel mai frecvent ne apare pe ecran mesajul „trimitere mesaj esuata”. Indiferent de reteaua in care avem cartela, cele mai frecvente motive pentru care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor (excluzand situatiile in care introducem gresit numarul de telefon) sunt urmatoarele:

 • centrul de mesaje este configurat gresit;
 • probleme cu setarile SMS in centrala (sistemul) operatorului;

Pentru a verifica daca centrul de mesaje este configurat corect, trebuie sa urmam acesti pasi in functie de modelul telefonului avut:

 • Android – majoritatea telefoanelor: Mesaje – Setari – Setari aditionale – Centru de mesaje – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;
 • Android – telefoane Xiaomi: Setari – aplicatii sistem – mesagerie – setari aditionale – SMSC  – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;

Care este numarul centrului de mesaje destinat trimiterii SMS-urilor?

In functie de operatorul de la care avem cartela prepay / abonamentul, centrul de mesaje pe care trebuie sa il introducem este dupa cum urmeaza:

 • Digi: +40770000050;
 • Vodafone: +40722006000 (pentru abonamentele Ce Vrei Tu) sau +40722004000 (pentru restul abonamentelor);
 • Orange: +40744946000;
 • Telekom: +40766000510;
 • Lycamobile: +40701000111;
 • Akta: +40766000510;

Numarul centrului de mesaje poate fi introdus si fara +4 insa in acest caz nu o sa ne mai functioneze sa trimitem mesaje fiind in afara tarii, in roaming.

Alte situatii in care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor reprezinta perioada sarbatorilor (Paste, Craciun, Revelion) cand toata lumea trimite SMS-uri celor dragi iar reteaua se congestioneaza, situatie in care mesajele pot sa nu mai fie trimise, pot fi trimise insa cu intarziere sau destinatarul le poate primi cu intarziere. Aceasta situatie apare de obicei la toti operatorii de telefonie mobila din tara in fiecare an. Alte situatii pot exista in momentul in care avem probleme cu trimiterea SMS-urilor catre un singur numar de telefon, catre alte numere functionand. In aceasta situatie, problema este din cauza numarului de telefon destinatarului.

Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

O problema mai putin frecventa insa care poate aparea este aceea in care primim acelasi SMS in repetate randuri (de mai multe ori, uneori chiar de zeci de ori) de la aceeasi persoana. Aceasta este tot o problema de retea insa este bine de stiut ca situatia se poate verifica/rezolva de catre operatorul de unde a fost trimis SMS-ul. De exemplu, daca primim un mesaj de 20 de ori de la un numar din reteaua Digi iar noi suntem in reteaua Orange, problema trebuie sa fie sesizata catre reteaua Digi, deoarece ei pot verifica ce se intampla in sistem.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

383 COMENTARII

 1. Bună seara
  Folosesc cea mai recentă versiune de messages și nu găsesc “setări adiționale„ intru pe aplicația messages apoi pe setări dar nu găsesc setări adiționale
  Android 10

 2. Bună Am Băgat nr Greșit la Centru de mesaje și nu pot schimba număru nici de cum nu mai ma lasă și nu pot trimite Nici mesaj Scrie Asa Centru de mesaje NotSet Da nu ma lasă nici unde deal schimba sa merga Mulțumesc

 3. Ați întâmpinat probleme cu trimiterea mesajelor pe telekom?
  De ex: am trimis un mesaj simplu..și persoana căreia i am trimis,a primit mesajul împreună cu o parte dintr un mesaj trimis de acum 3 zile..Cum explicati ?
  Nici operatorul nu a știut ce sa mi zică.

  As aprecia dacă mi ati răspunde.
  Mulțumesc!

  • Probabil este o greseala de soft a companiei la care sunteti abonata. Se mai intampla ca atunci cand mesajul are multe caractere ( cuvinte ) acel mesaj sa fie impartit de sistemul operatorului in 2 mesaje. Deci s-au mai vazut cazuri.

 4. nu pot trimite mesaje de pe vodafone de o luna de zile.
  nu pot sa-i dau de capat si la centru de mesaje nu se poate apela pt ca te deconscteaza instant

 5. nici la mine numai merge sa trimit mesaje mai deveme am primit asa
  Stimate client, din motive de securitate, functia SMS e restrictionata temporar pentru acest numar. Apeleaza 0314007777 pentru detalii. Multumim! DIGI
  asa am patit si de 1 martie si de 8 martie la fel

  ce este de facut

  • Probabil ai trimis foarte multe SMS-uri in acelasi timp catre mai multe numere si a fost blocat numarul preventiv pe motiv de frauda.
   Asa cum este mentionat si in mesaj, suna la relatii cu clientii Digi.

 6. Mi-am activat SMS-urile și acum pot trimite Sms-uri cui vreau, cu excepția celor de la BRD. Ca sa pot sa primesc codul cardului meu, îmi cere sa trimit un SMS, dar de fiecare dacă când încerc sa fac asta îmi apare „eroare 38”. Ce pot face în legătură cu aceasta problema?