Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Desi SMS-urile (mesajele text) devin din ce in ce mai putin utilizate in defavoarea retelelor de socializare, vom discuta in acest articol despre problemele pe care le putem avea cu trimiterea SMS-urilor fiind in reteaua Digi, Orange, Vodafone sau Telekom.

Cea mai frecventa problema legata de SMS-uri (mesajele text) este problema cu trimiterea SMS-urilor, cand avem probleme cu trimiterea SMS-urilor, cel mai frecvent ne apare pe ecran mesajul „trimitere mesaj esuata”. Indiferent de reteaua in care avem cartela, cele mai frecvente motive pentru care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor (excluzand situatiile in care introducem gresit numarul de telefon) sunt urmatoarele:

 • centrul de mesaje este configurat gresit;
 • probleme cu setarile SMS in centrala (sistemul) operatorului;

Pentru a verifica daca centrul de mesaje este configurat corect, trebuie sa urmam acesti pasi in functie de modelul telefonului avut:

 • Android – majoritatea telefoanelor: Mesaje – Setari – Setari aditionale – Centru de mesaje – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;
 • Android – telefoane Xiaomi: Setari – aplicatii sistem – mesagerie – setari aditionale – SMSC  – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;

Care este numarul centrului de mesaje destinat trimiterii SMS-urilor?

In functie de operatorul de la care avem cartela prepay / abonamentul, centrul de mesaje pe care trebuie sa il introducem este dupa cum urmeaza:

 • Digi: +40770000050;
 • Vodafone: +40722006000 (pentru abonamentele Ce Vrei Tu) sau +40722004000 (pentru restul abonamentelor);
 • Orange: +40744946000;
 • Telekom: +40766000510;
 • Lycamobile: +40701000111;
 • Akta: +40766000510;

Numarul centrului de mesaje poate fi introdus si fara +4 insa in acest caz nu o sa ne mai functioneze sa trimitem mesaje fiind in afara tarii, in roaming.

Alte situatii in care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor reprezinta perioada sarbatorilor (Paste, Craciun, Revelion) cand toata lumea trimite SMS-uri celor dragi iar reteaua se congestioneaza, situatie in care mesajele pot sa nu mai fie trimise, pot fi trimise insa cu intarziere sau destinatarul le poate primi cu intarziere. Aceasta situatie apare de obicei la toti operatorii de telefonie mobila din tara in fiecare an. Alte situatii pot exista in momentul in care avem probleme cu trimiterea SMS-urilor catre un singur numar de telefon, catre alte numere functionand. In aceasta situatie, problema este din cauza numarului de telefon destinatarului.

Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

O problema mai putin frecventa insa care poate aparea este aceea in care primim acelasi SMS in repetate randuri (de mai multe ori, uneori chiar de zeci de ori) de la aceeasi persoana. Aceasta este tot o problema de retea insa este bine de stiut ca situatia se poate verifica/rezolva de catre operatorul de unde a fost trimis SMS-ul. De exemplu, daca primim un mesaj de 20 de ori de la un numar din reteaua Digi iar noi suntem in reteaua Orange, problema trebuie sa fie sesizata catre reteaua Digi, deoarece ei pot verifica ce se intampla in sistem.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

325 COMENTARII

 1. De ce primesc SMS pe telefonul vechi(NOKIA),fiind fara cartela SIM.
  Pe cel nou (SAMSUNG A71) le primesc pe sărite.
  Adică 1-2 pe Samsung și următoarele 4-5 pe Nokia.

 2. Buna!

  Am incercat sa urmez procedura mentionata mai sus la telefoanele Xiaomi cu Android (nu pot trimite mesaje, imi apare „nu puteti trimite mesaje prin telekom, eroare 96”). Ideea e ca la categoria „aplicatii de sistem” nu-mi apare si mesageria, deci nu am cum sa numarul de telefon de la centrul de mesaje corespunzator retelei. Aplicatia pentru mesagerie este cea „stock”, cu care a venit telefonul.

  Cum procedez?

    • Ati introdus nr centrului de mesaje Digi? +40770000050. Poate nu aveti configurat centru de mesaje. Puteti trimite SMS-uri? Daca nu faceti asa Mesaje-Setari-Setari Aditionale- Centru de mesaje si introduceti nr din acest mesaj pe care l-am scris . Il scrieti asa cum l-am scris eu. Si dupa incercati. Poate asta este problema

     • Este pus la centrul de mesaje acel numar, am adaugat si o cartela de vodafone sa vad daca merge si am primit mesaj cu acel cod de la whatssap doar ca este nr de vodafone inregistrat.

 3. Bună ziua. Am schimbat de două zile Huawei-ul meu P9 Lite, a cărui baterie mă cam lăsa, cu un Samsung Galaxy M21. Cu Huawei nu am avut nicio problemă să trimit sms-uri mai lungi (pe niciuna dintre cele două cartele, Digi şi Vodafone). Cu Samsung am probleme, se pare că atunci când am depăşit un număr de caractere mi-a transformat mesajul în mms. Este ceva normal sau se poate seta ceva pentru a putea trimite cu mesaj sms cum puteam la Huawei? Mulţumesc.

 4. Bună ziua, am trimis mesaj la mama, și mi-a răspuns la ce am întrebat și numărul de pe care a răspuns nu era nr ei, am sunat pe acel nr de telefon și a răspuns un domn care nu știa nimic mesaje și nu ne cunoștea, știe cineva care este problema?

 5. Bună ziua, am și eu o problemă, nu pot trimite și nici primi sms-uri nici măcar de la info credit și nu știu care este problema menționez faptul că am un Sony Xperia. Mulțumesc

  • Bună ziua! Mi-am făcut făcut abonament recent la telekom iar mama și-a luat telefon Huawei P30 lite ca al meu tot la rețeaua telekom. Problema la fel este ca nu putem trimite mesaje, nu știm la ce sa sunam, am încercat 1234 nimic, acel număr cu +4 tot nimic.. Merge decât sa ne trimitem mesaje unei alteia

 6. Salut,
  Am un XPERI si nu stiu cum sa setez centrul de mesaje
  de la cartela la abonament, respectiv, de la terminatia cu 6000 la cel cu terminatia 4000, pt abonament

 7. Buna! Am si Eu o problema. Nu pot trimite mesaje, cartela Telekom, telefon iPhone. Am încercam sa apelez la *#5005*7672# însă nu-mi arată nimic, da eroare. Ce pot face? Multumesc!

 8. Bună dimineața! Am abonament în rețeaua Telekom de 5 luni și nu pot trimite nici un sms. Va rog sa rezolvați urgent aceasta problema!Am nevoie! Va mulțumesc!

  • Buna dimineata,
   Noi nu suntem de la Telekom.
   Ce eroare va apare cand incercati sa trimiteti SMS?
   Va recomand sa verificati in setarile mesajelor sa aveti configurat corect centrul de mesaje (SMSC), trebuie sa fie introdus numarul +40766000510.

 9. Incerc sa fac o plata cu telefonul , aunt pe vodafone dar sunt plecat in italia am abonamenta vodafone dar nu pot sa trimit mesaj la numarul respectiv , in trecut am mai facut plati la acelasi numar de telefon dar eram in romania , vreo solutie are legatura cu roaming-ul?

 10. Buna, mesajele text gratuite din Telekom( “Ce mai faci?” etc) se trimit și in celelalte rețele sau numai in rețea ? Mie mi-a transmis ca mi s-a transmis mesajul( in orange) dar in detalii scrie ca mesajele se trimit decât in rețea …

 11. Salutare!
  Am și eu o problema, nu mai pot trimite sms. Am încercat pe rețele și nr diferite, doar pot primi.
  Menționez ca sunt pe abonament și folosesc roaming, a mers pana vineri.
  Am introdus din nou nr centrului de sms, am băgat cartela și în alt telefon și am aceeași problema cu codul 38.

  Aveti vreo idee, va rog?

  Mulțumesc!

 12. Bună!
  Am abonament la Telekom și vreau sa trimit un mesaj care are tarif de 3 euro
  De ce nu merge? Ar trebui sa îmi ia 3 euro din abonament.

  • Poate va referiti ca atunci cand vreti sa trimiteti un sms catre un nr va apare mesaj neexpediat? Asta inseamna ca mesajul nu a fost trimis, si atunci cand se va mai elibera reteaua mesajul va fi trimis. De obicei se intampla lucru acesta in zile de sarbatori mari, Craciun Paste cand foarte multi trimit sms-uri.

  • Din cate stiu, raportul de livrare stocheaza SMS-ul respectiv in SMSC pentru o perioada limitata de timp iar daca destinatarul nu a primit mesajul din diverse motive (are telefonul inchis, nu are semnal, etc.) atunci SMS-ul expira si se primeste acel mesaj. Asadar, acea persoana daca isi va porni telefonul sau va reveni intr-o zona cu semnal, nu va mai primi acest SMS.

 13. Buna ziua. Sunt pe Telekom. Am trimis ieri mai multe mesaje (in jur de 100) si de atunci nu mai reusesc sa trimit niciun mesaj pe nicio retea. Am verificat numarul centrului de mesaje, am dat restart la telefon, chiar am dat golire catche la mesaje si tot nu merge. Aveti idee de ce ? Multumesc!

  • Buna ziua,
   Nu stiu daca are legatura cu faptul ca ati trimis 100 de mesaje, nu ar trebui sa existe restrictii in acest sens. Va recomand sa sunati la relatii cu clientii Telekom si sa faceti o sesizare, ei pot vedea exact unde se blocheaza mesajul.

 14. Salutare !
  Am un Huawei P20, toate aplicatiile merg ok, pot trimite mesaje, insa din 29 aprilie nu mai primesc mesaje, coduri de plata online de la banci, etc.
  Ce pot face?

  • Nu puteti primi mesaje de la niciun numar, ati incercat de pe mai multe telefoane? Ce model de telefon aveti? Semnal aveti pe telefon, puteti suna?

 15. Buna ziua! De 1-2 saptamani esueaza toate sms urile trimise catre numere DIGI Ro. Am abon la orange, in alte retele merg sms urile, de la orange am verificat si ele pleaca, telefonul aratand ca au fost trimise, dar la jurnal rapoarte remitere, apare Failed, si in consecinta, nu sunt primite. De la digi, operatoarea zice sa sune cei ce nu primesc, abonati ai lor, dar asa e evident, interesul e al meu, in primul rand. Care o fi treaba oare? Multumesc anticipat! Vlad.

  • Buna ziua,
   Nu cred ca e o problema de setari din moment ce functioneaza catre alte retele. Trebuie facuta o sesizare la relatii cu clienti Orange, cei de la tehnic pot verifica exact unde apare problema si din ce motiv. Mereu se verifica in reteaua din care pleaca sms-urile, cei de la Digi nu pot verifica aceasta problema.