Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Desi SMS-urile (mesajele text) devin din ce in ce mai putin utilizate in defavoarea retelelor de socializare, vom discuta in acest articol despre problemele pe care le putem avea cu trimiterea SMS-urilor fiind in reteaua Digi, Orange, Vodafone sau Telekom.

Cea mai frecventa problema legata de SMS-uri (mesajele text) este problema cu trimiterea SMS-urilor, cand avem probleme cu trimiterea SMS-urilor, cel mai frecvent ne apare pe ecran mesajul „trimitere mesaj esuata”. Indiferent de reteaua in care avem cartela, cele mai frecvente motive pentru care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor (excluzand situatiile in care introducem gresit numarul de telefon) sunt urmatoarele:

 • centrul de mesaje este configurat gresit;
 • probleme cu setarile SMS in centrala (sistemul) operatorului;

Pentru a verifica daca centrul de mesaje este configurat corect, trebuie sa urmam acesti pasi in functie de modelul telefonului avut:

 • Android – majoritatea telefoanelor: Mesaje – Setari – Setari aditionale – Centru de mesaje – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;
 • Android – telefoane Xiaomi: Setari – aplicatii sistem – mesagerie – setari aditionale – SMSC  – introducem numarul de telefon reprezentant centrul de mesaje al operatorului de la care avem cartela;

Care este numarul centrului de mesaje destinat trimiterii SMS-urilor?

In functie de operatorul de la care avem cartela prepay / abonamentul, centrul de mesaje pe care trebuie sa il introducem este dupa cum urmeaza:

 • Digi: +40770000050;
 • Vodafone: +40722006000 (pentru abonamentele Ce Vrei Tu) sau +40722004000 (pentru restul abonamentelor);
 • Orange: +40744946000;
 • Telekom: +40766000510;
 • Lycamobile: +40701000111;
 • Akta: +40766000510;

Numarul centrului de mesaje poate fi introdus si fara +4 insa in acest caz nu o sa ne mai functioneze sa trimitem mesaje fiind in afara tarii, in roaming.

Alte situatii in care putem avea probleme cu trimiterea SMS-urilor reprezinta perioada sarbatorilor (Paste, Craciun, Revelion) cand toata lumea trimite SMS-uri celor dragi iar reteaua se congestioneaza, situatie in care mesajele pot sa nu mai fie trimise, pot fi trimise insa cu intarziere sau destinatarul le poate primi cu intarziere. Aceasta situatie apare de obicei la toti operatorii de telefonie mobila din tara in fiecare an. Alte situatii pot exista in momentul in care avem probleme cu trimiterea SMS-urilor catre un singur numar de telefon, catre alte numere functionand. In aceasta situatie, problema este din cauza numarului de telefon destinatarului.

Probleme trimitere SMS Digi, Orange, Vodafone, Telekom

O problema mai putin frecventa insa care poate aparea este aceea in care primim acelasi SMS in repetate randuri (de mai multe ori, uneori chiar de zeci de ori) de la aceeasi persoana. Aceasta este tot o problema de retea insa este bine de stiut ca situatia se poate verifica/rezolva de catre operatorul de unde a fost trimis SMS-ul. De exemplu, daca primim un mesaj de 20 de ori de la un numar din reteaua Digi iar noi suntem in reteaua Orange, problema trebuie sa fie sesizata catre reteaua Digi, deoarece ei pot verifica ce se intampla in sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

97 COMENTARII

 1. Salut , detin un Sony Xperia Xa Ultra detinand o cartela Telekom , de aproximativ 6 luni sau mai mult telefonul meu a inceput brusc sa nu mai trimita mesaje , am schimbat cartela in acceiasi retea de Telekom acceiasi problema , de acceasta data am dat peste un articol in care imi spunea sa verific numarul Centrului de Mesaje , am urmat pasii tai insa pe telefonul meu imi spune ” SMS centre number Unknown” , ai vreo idee la cum pot seta numarul corespunzator de Telekom ?

 2. Buna ziua, Am abonament la Oranje si nu pot sa trimit sms la nr. 7560. Am avut cu acelasi nr de telefon abonament la Telekom și am pățit același lucru. De ce nu se trimite sms-urile la nr de mai sus ? În rest pot să trimit sms oriunde, numai la nr susmenționat nu pot

  • Putin ciudata situatia, ce teste ati facut pana acum? Cate persoane au incercat sa va trimita mesaje din alte retele si din ce retele? Ati incercat sa va trimiteti singura SMS de pe un alt telefon din alta retea sa vedeti cum se manifesta problema? Ati portat cumva numarul recent in reteaua Telekom?

 3. Eu am încercat așa *#*#4636#*#* dar nu merge am abonament la Orange, dețin un ASUS Zenfone max pro m1. Îmi poate spune cineva cum pot rezolva??
  Vă mulțumesc frumos.

 4. Salut, sunt in Telekom. Am si eu o astfel de problema.
  catre numere de telefon pot trimite mesaje. insa cate numere scurte nu pot.
  doresc sa trimit la numarul (7274). Numarul este bun, cineva din familie a trimis.
  Tin sa mentionez ca sunt pe abonament si pot face 32 euro suplimentar deci nu este problema de credit. multumesc

  • Din ce retea incercati sa trimiteti mesajul?
   De asemenea, despre ce numar scurt e vorba, e vorba de 1739 al celor de la BRD? Daca da, catre acest numar se pot trimite SMS-uri doar din reteaua Digi.

  • In ce retea aveti cartela? Nu puteti trimite SMS catre nicio destinatie sau doar catre o anumita retea/un anumit numar? Va apare o eroare cand trimiteti mesaj? Daca da, ce eroare?

 5. Bună seara! Citit articolul despre imposibilitatea de a trimite sms-uri
  Și eu am aceasta problema, sunt în Telekom
  Deși am sunat în nenumărate rânduri, nu s-a rezolvat nimic.
  Am schimbat sim-ul la magazin, am pus în alt telefon, nimic

  • Buna seara,
   Nu puteti trimite SMS-uri catre niciun numar sau doar catre anumite numere? Ce eroare va apare cand incercati sa trimiteti mesaj? Ati setat centrul de mesaje? Daca da, ce numar de telefon ati introdus acolo?

     • Eroarea este un triunghi roșu, iar la detalii mesaj spune: nereușit
      Acesta este numărul: +40766000510

     • Inseamna ca este o problema cu cartela aceasta. Va recomand sa faceti o sesizare la relatii cu clientii Telekom, mentionati ca centrul de mesaje este setat corect si aveti aceeasi problema si cu alt telefon.

     • Exista urmatoarele posibilitati:
      1. Problema cu cartela fizica.
      2. Problema cu telefonul.
      3. Probleme din centrala/retea cu numarul.
      Din moment ce cartela a fost inlocuita, prima varianta iese din discutie. A doua varianta iese de asemenea din din discutie daca ati incercat cu alt telefon, de asemenea puteti cere sa vi se testeze cartela intr-un telefon de-al lor. Deci mai ramane o varianta, problema de la ei din retea/centrala.

   • Nu puteti trimite SMS-uri catre niciun numar sau doar catre anumite numere/retele? Ati verificat centrul de mesaje (SMSC) sa fie configurat corect? Ati incercat cartela si in alt telefon?

    • Da. Nu pot trimite SMS catre niciun numar, din nicio retea; nici macar catre 123 pentru a activa extraoptiunea. Am verificat setarile si sint in regula. De la Germanos mi s a spus ca trebuie sa fie telefonul de vina si sa l duc la service. Nu am incercat cartela in alt telefon.

     • Semnal aveti pe telefon, de sunat puteti suna?
      Sunt destul de rare situatiile in care problema este din cauza telefonului. Aveti posibilitatea sa incercati cartela si in alt telefon? Asa puteti sa va dati seama daca este din cauza cartelei/retelei sau a telefonului.

     • Incetcati cartela in alt telefon, nu cred , ca problema ar fi de la telefon. Cum a spus si domnul Robert cred ca problema este la centrul de mesaje. Cred ,ca nu aveti introdus numarul centrului de mesaje in setarile telefnului.

  • Vi s-a intamplat sa nu primiti mesaje de la mai multe numere din reteaua Vodafone sau de la un singur numar? Faceti mai multe verificari cu persoana din Vodafone care incearca sa va trimita SMS, daca ii apare o eroare cand trimite mesajul sau daca mesajul apare trimis. Oricum, problemele acestea se verifica la operatorul de unde pleaca mesajul, adica acea persoana trebuie sa faca o sesizare la Vodafone sa verifice care e problema.

   • Problema apare la mai multe numere vodafone. De mentionat faptul ca numarul a fost teleportat de la vodafone, acum ceva timp. Nu stiu daca de la inceputul teleportarii apare problema sa de cca 8 luni.

 6. Buna
  Nu pot trimite sms uri
  Am sunat la relatii clienti
  Mi au dat un nr
  L am introdus la centru de sms
  Ce pot face
  I am dat si restart
  Nu merge
  Nu stiu ce sa i mai fac
  Va rog frumos sa ma ajutati

   • Sunt in Digi
    Si am incercat sa trimit un SMS catre un nr de 4 cifre( am mai folosit si a mers) si din neatentie la Mesajul de intampinare , ” costa suplimentar, Permiteti totdeauna? Am dat raspunsul ” Niciodata” in loc de „Intotdeauna”

    • Trebuie sa accesati Settings – Application manager – Messaging (sau Messages) – mai jos unde aveti optiunea Send premium text messages acum ar trebui sa aveti Never Allow – selectati Ask sau Always allow

 7. Buna ziua. Cum pot scapa de eroarea „can’t send message – Digi Mobile error 28? Apare la un singur numar catre care incerc sa trimis sms. La toate celalalte nu. Multumesc

  • Puteti suna catre acel nr catre , care va da eroarea la sms? Sau nu este posibil sa fi setat dvs ceva, ca sa nu mai trimiteti dvs sms-uri catre acel nr. Un fel de lista neagra. Daca nu puteti suna catre acel nr, este o problema la setarile telefonului.

  • Incearca asa:
   Settings – la search settings cauta messaging si o sa iti apara optiunea Messaging pe care o selectezi – Additional settings – Short Message service center (SMSC) – aici introduci numarul centrului de mesaje in functie de operatorul la care ai cartela, gasesti numerele centrelor de mesaje mentionate in articolul de mai sus.

 8. Salut. Am un iphone 7 plus si nu pot trimite mesaje de doua zile doar sa primesc. De sunat merge. Unde pot schimba nr la centrul de mesaje pt ca nu gasesc in tot telefonul?? Mersi

  • Salut Bogdan,
   Pentru a verifica pe iPhone centrul de mesaje configurat trebuie sa formezi numarul *#5005*7672# si tasta de apel urmand sa iti apara pe ecran numarul centrului de mesaje.
   Acesta trebuie sa fie +40770000050.