Program 1 decembrie 2022 – National Geographic
De ziua Nationala a Romaniei, postul de televiziune National Geographic a pregatit un program special cu documentare despre Romania. Aceste documentare vor fi difuzate de la ora 20 pana la 01 dimineata.

Megastadion: Turul Europei Budapesta – Bucuresti – 1 decembrie, ora 20. Acest serial documentar prezinta in detaliu modul in care s-au construit cele mai fastuoase stadioane din lume. In acest episod, telespectatorii romani vor vedea cum s-au construit cele mai mari arene fotbalistice din Romania si din Budapesta, este vorba de Arena Nationala si stadionul Ferenc Puskas.

Arena Nationala a fost construita in 1953, aceasta a trecut de-a lungul timpului prin mai multe modernizari iar astazi arata ca o adevarata arena olimpica putand gazdui 60.000 de spectatori. Acoperisul este retractabil si este realizat dintr-o membrana impermeabila. Arena Nationala da senzatia ca ar fi o arena romana medievala.

Stadionul Ferenc Puskas a fost construit in 1952 si refacut in 2017. Arena poarta numele celui mai mare jucator de fotbal maghiar. Telespectatorii vor vedea planurile de reconstructie a celor 2 arene si vor vedea imagini din locurile VIP, vestiare si loje.

Europa vazuta de sus: Romania – 1 decembrie, ora 21. In acest episod vom vedea cum se vad de sus cele mai importante cladiri, locuri de pe teritoriul tarii noastre in timpul celor 4 anotimpuri. Vom privi de sus castelele Bran si Corvinilor, singurul tren din Europa care functioneaza cu aburi (Mocanita) si vom vedea in ce stadiu sunt lucrarile la podul de la Braila care va deveni cel mai lung pod din Europa Continentala.

Program 1 decembrie 2022 – National Geographic

Dezastre in aer: Accidentul de la Balotesti – 1 decembrie, de la ora 22. Acest episod prezinta cel mai grav accident aerian din Romania. Zborul 371 pleca de la Bucuresti si la cateva minute se prabuseste pe un camp. Zvonurile spuneau ca ar putea fi vorba de o mana criminala, un atac cu bomba. Autoritatile au cerut ajutorul FBI insa s-a dovedit ca nu ar fi fost vorba de niciun atentat.

Procesul Ceausescu: O revolutie furata – 1 decembrie, ora 23. La peste 30 de ani de la caderea dictaturii, telespectatorii vor vedea o reconstituire a evenimentelor din decembrie 1989. Vom vedea cum aceasta lovitura de stat a fost deghizata in revolutie populara.

Atlasul locurilor blestemate: Blestemul lui Vlad Tepes – 1 decembrie, ora 24. Acum mai bine de peste 6 secole, Vlad Tepes a aruncat asupra Bucurestilor un blestem. Cu ajutorul geneticii, Sam Sheridan va identifica puncul de intalnire intre stiinta si mit. Documentarul va prezenta momentele de cruzime ale domniei lui Vlad Tepes si va analiza cele mai crunte momente prin care a trecut Bucurestul de-a lungul timpului, cum ar fi Ciuma lui Caragea care a ucis peste 50% din populatia Bucurestilor.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU