Proiectul Ara de la Google este aproape de final.

Pentru cine nu știe, Proiectul ARA este un proiect creat de Google care are ca scop crearea unor telefoane ce se pot dezasambla în mai multe Telefon ce face parte din proiectul arabucăți, iar aceste bucăți pot fi schimbate în funcție de nevoi. E ca și cum ați merge la magazin (fie el online sau offline) și vă creați pc-ul cu componentele alese de dumneavoastră. Ei bine, proiectul Ara vrea sa facă același lucru cu telefoanele de la Google.

Din punctul meu de vedere, ideea este genială. Cum ar fi dacă, fiind nemulțumiți de mărimea camerei foto a telefonului, să mergem și să cumpărăm o cameră mai mare și să o atașăm telefonului. Nu suntem mulțumiți de procesor, îl schimbăm, nu suntem mulțumiți de memoria de stocare sau cea Ram, le schimbăm, și același lucru îl putem face cu toate componentele. Asta a fost de fapt și intenția Google. Practic, telefoanele nu se vor mai demoda ci doar se vor îmbunătăți.

Primul magazin online ARA

Se lucrează deja la primul magazin online al acestui proiect. În acest magazin se vor găsi tot felul de componente interschimbabile pentru telefoanele ARA. Aceste componente nu vor fi create doar de Google ci de oricine dorește. Liderii acestui proiect vor pune la dispoziția publicului larg KIT-uri de creare a modulelor (componentelor), iar aceștia le pot vinde în magazinele online Google.  Teoretic, e același lucru cu magazinul Google Play unde oricine își poate vinde aplicațiile.

smartphone ara - componente si moduleReprezentanții acestui proiect au declarat că, dacă lucrurile vor merge bine, vor prezenta un prim astfel de proiect undeva la sfârșitul acestui an. Deci, este foarte posibil ca în primăvara anului viitor să putem deține astfel de smartphone-uri.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Foarte interesant proiectul celor de la Google … Însă, mă îndoiesc că va avea succes la fel de mare ca un telefon „de top” al producătorilor renumiţi de telefoane …