Activare sau dezactivare apel video Digi
In acest articol vom detalia cum putem activa, dezactiva sau afla tarifele necesare utilizarii serviciului apel video. Prin apel video ne referim la apelurile video efectuate prin intermediul unui operator de telefonie mobila, fara sa fie nevoie de acces la internet, nu ne referim in acest caz la apelurile video efectuate prin aplicatii care au nevoie de acces la internet, precum Facebook Messenger, WhatsApp, Skype, Microsoft Teams sau altele.

Cum activam serviciul apel video in reteaua Digi?
Activarea se poate face de catre titularul contractului intr-un punct de lucru Digi (posibil ca in aceasta perioada sa se activeze si in urma unei cereri online, insa de obicei se poate activa doar intr-un sediu Digi) iar costul activarii este 1.19 euro, TVA inclus, aceasta suma va fi inclusa in urmatoarea factura emisa.

Din reteaua Digi, apelurile video se pot efectua doar catre anumite retele iar tarifele sunt urmatoarele:

 • Digi Mobil Romania – 0.06 euro/minut
 • Digi Mobil Spania, Vodafone Romania si Orange Romania – 0.2020 euro/minut

Activare sau dezactivare apel video Digi
Pentru a putea apela video, atat noi cat si destinatarul trebuie sa avem acest serviciu activat. Se poate utiliza doar pe teritoriul Romaniei, fara sa putem utiliza acest serviciu in roaming.

In concluzie, apelul video este un serviciu disponibil si in reteaua Digi insa un serviciu care si-a pierdut din utilitate in ultimii ani, este destul de scump, poate fi folosit doar in anumite retele iar procesul de activare este greoi (se poate activa doar in sediu, nu se poate activa online sau prin USSD). In zilele noastre, acest serviciu este la fel de inutil precum serviciul MMS.

Avand in vedere optiunile cu foarte mult trafic de internet (in special in reteaua Digi unde se ofera 10GB trafic de date lunar in reteaua 3G, diferenta pana la 50GB trafic inclus in reteaua 4G si 80GB trafic de date in reteaua 5G, indiferent de abonamentul contractat), este mult mai usor si mai avantajos sa folosim apelurile video printr-o aplicatie precum Facebook Messenger, WhatsApp, Skype, Microsoft Teams sau alte variante, conditia fiind sa avem o conexiune decenta de internet si destinatarul sa foloseasca aceeasi aplicatie ca noi.

Totusi, daca doriti sa activati apelul video, gasiti mai sus toate informatiile necesare.
Dezactivarea serviciului apel video in reteaua Digi (RCS – RDS) se poate face tot prin prezenta titularului intr-un sediu Digi.
Daca aveti nelamuriri, lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Salut, cred ca mult mai important ar fi implementarea tehnologiei eSIM number share pentru Apple Watch Cellurar, nu apeluri video. Momentan singurul operator ce oferă asta este Orange. Știi ceva despre asta ?

  1-și cel mai important – suport pentru tehnologia eSIM number share Apple Watch, Smartwatch? Lucruri atât de importante sunt ignorate, amânate. Nu cred ca ar fi greu sa implementat și nici nu ar costa așa de mult.
  2- adăugarea funcției tv catch-up in aplicația Digi.Online pe iOS, Android (vizionarea emisiunilor pe care le-am omis din cauza ca sunt difuzate la ore foarte târzii))

  Cand se va implementa tehnologia eSIM number share pentru Apple Watch, Smartwatch? Consider ca este vital acest servciu (mai ales in perioada asta )și ca ar trebui ca toți operatorii de telecomunicații (in special DIGI România ) sa introducă aceasta tehnologie imediat (cât se poate de repede) Cu aceasta funcție, cei mici, vârstnicii pot apela, pot fi apelați, pot fololsi internet pe Apple Watch (whatsapp,sms )Smartwatch fără a fi nevoit sa ai telefonul cu tine. Gaditi-va la un accident rutier, răpiri etc. Cei de la Apple au introdus o funcție pentru dispozitivul Apple Watch numita “familie” mai multe detalii aici :

  support.apple.com/ro-ro/HT211768

  Numai bine!

  • De acord, ar fi mult mai utila implementarea functiei eSIM insa nu stiu nimic despre posibila implementare la Digi.
   Si Vodafone ofera aceasta posibilitate, din luna mai, nu numai Orange.
   Poate ar ajuta si o cerere facuta catre Digi in acest sens.