Putem utiliza eSIM sau number share in reteaua Digi?
In acest articol vom mentiona informatii despre disponibilitatea serviciilor eSIM si Number Share in reteaua Digi (RCS & RDS) cat si in retelele altor operatori din Romania, avand in vedere intrebarile venite din partea cititorilor media-max.ro.

Ce este eSIM si cum se utilizeaza?
eSIM este o noua tehnologie prin care putem utiliza un abonament de voce si date, fara sa avem o cartela SIM clasica introdusa in telefon. Pentru a putea utiliza serviciul eSIM, trebuie sa avem un smartphone compatibil iar operatorul de telefonie mobila unde avem abonamentul trebuie sa aiba implementat acest serviciu.

Avantaje utilizare eSIM
Acestea sunt cateva avantaje pentru care consideram utila noua tehnologie eSIM:

  • eliminam problemele care pot sa apara din cauza unei cartele SIM clasice, eSIM-ul este integrat pe placa de baza a telefonului
  • pot fi utilizate maxim 5 numere de telefon pe un singur telefon, spre deosebire de cartelele SIM clasice unde pot fi folosite maxim 2 pe un smartphone
  • putem utiliza mai multe numere de telefon pe acelasi telefon, fara sa compromitem alte optiuni (pe majoritatea telefoanelor dual-SIM care utilizeaza simultan doua cartele, nu putem utiliza in acelasi timp un card microSD)
  • contractul se poate face online, fara sa fie nevoie de ridicarea cartelei SIM dintr-un sediu sau fara sa fie nevoie de a astepta livrarea cartelei acasa

Tehnologia eSIM poate fi utilizata doar in retelele Orange si Vodafone, nefiind disponibila si in retelele Digi sau Telekom. Reprezentantii Digi nu au oferit informatii privind cand / daca va fi disponibila aceasta tehnologie si in reteaua lor.

Acestea sunt cateva modele de telefoane compatibile eSIM: Apple iPhone (12 Pro Max, 12 Pro, 12, 12 Mini, SE, 11 Pro Max, 11 Pro, 11, XS Max, XS, XR), Samsung (Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy S21 Plus 5G, Galaxy S21 5G, Galaxy Z Fold2 5G, Galaxy Note 20 Ultra 5G, Galaxy Note 20 5G, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20, Galaxy Z Flip, Fold), Huawei (Mate 40 Pro, P40 Pro), Motorola Razr 5G.

Putem utiliza eSIM sau Number Share in reteaua Digi?
Number Share este un alt serviciu nou prin care putem utiliza numarul de telefon si beneficiile abonamentului pe 4 dispozitive secundare, avand in total 5 dispozitive pe care putem utiliza abonamentul mobil. Astfel, putem efectua apeluri si trimite SMS-uri indiferent de dispozitivul pe care il utilizam la momentul respectiv.

Acest serviciu se activeaza iar dispozitivul secundar folosit trebuie sa fie compatibil cu serviciul Number Share.
Orange este singurul operator de telecomunicatii care ofera serviciul Number Share iar pretul este de 2 euro pe luna pentru fiecare dispozitiv secundar asociat.

Vom actualiza acest articol atunci cand vom avea informatii despre implementarea serviciilor eSIM si Number Share la Digi si Telekom.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

    • Asa cum am mentionat si in articol, am fost intrebati de mai multi cititori daca acest aceste servicii se pot utiliza si in reteaua Digi, de aceea l-am publicat pentru a clarifica acest lucru, mentionand in acelasi timp si retelele in care se pot utiliza.

      • Funcții atat de importante sunt lăsate balta/ ignorate, suntem “bombardați” cu tot felul de oferte / reduceri de prețuri, nu și ceva cu adevărat util. Sper sa nu fie prea târziu (când se vor trezi și vor adauga number share )