Sony prezinta noul PlayStation 5
PlayStation 5 este cea mai noua consola a celor de la Sony, inca nu se cunoaste o data exacta de lansare insa cei de la Sony spun ca o vor lansa prin octombrie – decembrie 2020.

O prezentare a noii console a fost facuta in SUA recent. Au fost prezetate si o parte din jocurile care le va include aceasta consola: Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Grand Turismo 7, Resident Evil 8, Hitman 3, NBA 2K21, Pragmata, Returnal, Stray si multe alte jocuri.

Specificatiile tehnice consola PS 5:

-procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee tactate la 3.5 GHz (frecventa variabila)
-GPU 0.28 TFLOP, 36 CU la 2.23 GHz (frecventa variabila)
-latime de banda memorie: 448 GB/s
-stocare interna SSD custom de 825 GB
-expandable storage: slot SSD NVMe
-stocare Externa: suport USB HDD (numai pentru jocuri PS4)
-unitate optica: Blu-Ray 4K UHD

Consola PS5 va fi compatibila cu hardware-ul PSVR, exista zvonuri ca ar fi compabibila si cu PSVR2. Controlerul DualSense PS5 include caracteristici interesante precum microfon incorporat si triggere adaptive. Acest controler dualsense are un aspect diferit fata de controlerele precedente. Culorile predominante sunt negru si alb.

Sony prezinta noul PlayStation 5
PS5 va avea un SSD rapid si 4k blu-ray built-in. Sony va veni cu doua tipuri de console PS5: o editie standard cu o unitate de disc blu-ray 4k si o editie digitala fara disc, mai subtire. Ambele unitati vor beneficia de incarcare USB-C pentru controlere, un accesoriu pentru camere HD, casti wireless si telecomanda media.

Daca modelele anterioare de console Sony erau, in mare parte, de culoare neagra, aceasta noua generatie de console PS5 sunt curbate de culoare alb-negru cu iluminare albastra. Cu editia digitala a noii console jucatorul va putea descarca jocul sau va putea utiliza serviciul de streaming, nefiind nevoie sa mai cumparam CD-ul jocului sau al filmului.

PlayStation 5 se va lansa in acelasi timp cu Xbox Series X, tot in aceeasi perioada a acestui an. De obicei compania Sony lansa consolele in luna noiembrie pentru a onora comenzile pana la sfarsitul anului.

Cat costa Sony PlayStation 5?

Cu toate ca nu s-a anuntat oficial cat va costa aceasta consola, sunt zvonuri care spun ca va costa 499 de dolari. PS5 ar costa cu 100 de dolari mai mult fata de preturile de lansare al consolelor PS4 si PS4 Pro. Sony PS4 a costat mai putin fata de concurentul sau Xbox-One, probabil si PS5 va costa mai putin fata de noua consola a celor de la Microsoft Xbox Series X. Consola PlayStation 5 se doreste a fi o consola mult mai prietenoasa fata de alte modele.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.