Ragnarok: sezonul 3 si ultimul apare pe Netflix in august

Ragnarok este un serial norvegian de fantezie, mister, thriller si drama difuzat pe platforma de streaming Netflix. Serialul trateaza tema schimbarilor climatice din perspectiva mitologiei nordice. Actiunea filmului are loc in orasul fictional Edda din Hordaland.

Localitatea se confrunta cu incalzirea globala si cu poluarea cauzata de fabricile detinute de familia Jutul. Insa familia Jutul este de fapt o reincarnare a fiintelor supranaturale Jotunn. Cei din urma sunt provocati la lupta de adolescentul Magne, un licean orfan de tata, care afla, spre surprinderea sa, ca este, la randul lui, reincarnarea zeului norvegian al tunetului, Thor.

Ragnarok a debutat cu sezonul 1 la data de 31 ianuarie 2020. Sezonul 2 a urmat la data de 27 mai 2021, iar cel de-al treilea si ultimul sezon va fi difuzat pe 24 august 2023. Serialul fantasy este notat cu 7,5 pe IMDb si are cota de popularitate, in crestere in prezent, de 1191.

Creatorul serialului, danezul Adam Price, este scenarist, dramaturg si co-proprietar al companiei SAM Productions ApS. Adam Price este cunoscut si pentru crearea serialelor Borgen (2010-2022), Orkestret (2022) sau Herrens veje (2017-2018). Acesta este castigatorul prestigiosului premiu BAFTA in anul 2012 pentru serialul Borgen.

Ragnarok: sezonul 3 si ultimul apare pe Netflix in august           
Cele doua sezoane ale serialului Ragdarok au fiecare cate 6 episoade cu durata de 45 de minute. Actiunea este filmata in Odda, localitate aflata in vestul Norvegiei.

Din distributie fac parte actorii David Stakson (Magne Seier, un tanar care lupta cu familia gigantilor avand puterile zeului nordic Thor), Jonas Strand Gravli (Laurits Seier, fratele vitreg mai mic al lui Magne, fiul lui Vidar si reincarnarea lui Loki, zeu care isi poate schimba forma si sexul), Herman Tommeraas (Fjor, fiul liceean al familiei Jutul, reincarnare a gigantilor mitologici), Theresa Frostad Eggesbo (Saxa, fiica familiei Jutul), Synnove Macody Lund (Ran, directoarea liceului si mama fratilor Jutul), Emma Bones (Gry, o fata de care sunt indragostiti atat Magne, cat si Fjor).

Actorul David Stakson este un actor norvegian nascut in Statele Unite ale Americii. David Stackson s-a mutat inapoi cu familia in Norvegia pe cand avea 3 ani si a crescut in Oslo. Actorul a mai jucat in serialul Skam (2015-2017) si in filme scurte.

Jonas Strand Gravli este actor norvegian cunoscut si din filmele si serialele 22 iulie (2018), Wisting (2019-2022), Heimebane (2018). Din distributie mai face parte si actorul Jeppe Beck Laursen, care a mai jucat si in Ultimul Regat: 7 regi trebuie sa moara (2023), Zombi nazisti (2009), Hansel si Gretel: vanatorii de vrajitoare (2019).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.