RCS-RDS colaboreaza cu Ericsson pentru a imbunatati reteaua DigiMobil.

Dupa cum bine stim, RCS-RDS a intrat recent pe piata de telefonie mobila iar reteaua acestora nu este tocmai dezvoltata. Pentru a reusi sa le ofere clientilor o acoperire cat mai buna, DIGI a incheiat un parteneriat cu Vodafone pentru a le folosi reteaua timp de doi ani. In acest timp Digi Mobil si-a asumat extinderea continua a retelei de telefonie mobila.

Vestea cea mare este ca RCS-RDS colaboreaza cu Ericsson pentru a imbunatati reteaua DigiMobil. Acest parteneriat va aduce pentru Digi Mobil o imbunatatire a retelei 3G, 4G dar si o pregatire pentru 5G (NarrowBand-IoT). Astfel, Digi Mobil nu va intarzia sa aduca in reteaua sa tehnologiile 5G.

Declaratia vicepresedintelui executiv RCS-RDS, Valentin Popoviciu este urmatoarea:

“Colaborând cu Ericsson, vom putea beneficia de experiența și expertiza globală a echipei lor pentru a moderniza semnificativ rețeaua noastră radio, astfel încât să putem susține eficient creșterea constantă a consumului de date și Internet. Soluțiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate rețelei noastre, permițându-ne să ajungem la mai mulți consumatori din București, cel mai mare oraș din România, oferind, în același timp, servicii sigure și de o calitate superioară pentru utilizatorii existenți.”

Primul oras care se va bucura de o modernizare a retelei este Bucuresti, fiind urmat de celelalte orase mari. Implementarea sistemului de semnal Ericsson va incepe de la inceputul lunii Decembrie 2017 iar primul pas ar fi imbunatatirea masiva a retelei. 3G si 4G.

RCS-RDS colaboreaza cu Ericsson pentru a imbunatati reteaua DigiMobil.

Desi nu au stat prea bine la capitolul retea, Digi Mobil a reusit sa ataga nu mai putin de 2000000 de clienti, dintre care 600.000 sunt portati din alte retele.

Aceste numere au fost aduse datorita preturilor extrem de mici si fara concurenta pe piata.

Nici Vodafone nu ramane mai prejos la capitolul internet pe mobil. Compania investeste constant in infrastructura si reuseste sa ofere clientilor sai viteze uimitoare pe datele mobile.

Vezi si testele 4G+ care au fost efectuate in Bucuresti, probabil in urma acestui parteneriat intre RCS & RDS si Ericsson.

Update 30.04.2018: Joi, 3 mai 2018, ora 10:00 putem urmari live pe pagina oficiala de Facebook Digi Romania prima conferinta in care cei de la Digi discuta despre potentialul 5G in business in Romania si primii pasi care urmeaza sa-i faca in aceasta directie. – sursa: pagina de Facebook Digi Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII