Romania Salbatica – documentar romanesc HBO Max
Platforma de streaming HBO Max va lansa maine, 12 mai, un film documentar romanesc.  Documentarul se numeste Romania Salbatica si va prezenta natura din tara noastra. Romania Salbatica a primit premii la festivaluri renumite cum ar fi TIFF 2021 si GOPO 2022 pentru cel mai bun film documentar.

Romania Salbatica a fost filmat tip de 10 ani iar cei care au realizat acest documentar au strabatut mii de kilometri. Vom putea vedea locuri greu accesibile si vor afla informatii interesante despre biodiversitatea tarii. Romania Salbatica a fost facut de Dan Dinu si  Cosmin Dumitrache. In 2010, Dan Dinu a fotografiat cele 28 de rezervatii naturale mari din tara noastra. Cele 28 de rezervatii naturale cuprind parcuri nationale, parcuri naturale, si rezervatii a biosferei sau geoparcuri.

In 2010, Dan Dinu a organizat o expozitie cu cele mai interesante fotografii. Expozitia a avut loc in aer liber in marile orase si a fost vizitata de peste 50.000 de oameni. Dan Dinu si Cosmin Dumitrache au reluat munca facuta de Dan in 2018.

Documentarul Romania Salbatica este impartit in 3 episoade. HBO Max va introduce cate un episod in fiecare joi din luna mai, in zilele 12, 19 si 26 mai. Primul episod se numeste Sezonul Sperantei. In acest episod vom vedea cum se pregatesc animalele de sosirea primaverii si care este considerat anotimpul sperantei.

Primavara reinvie natura iar animalele se pregatesc pentru un nou inceput al vietii. In acest episod vom vedea natura salbatica a Romaniei de la cei mai inalti munti pana la cea mai joasa stepa. Episodul Sezonul Sperantei are durata de 49 de minute.

Sezonul Abundentei – 19 mai. Asa se numeste vara cand animalele tinere vor avea parte de provocari ale naturii. Vom vedea natura salbatica in anotimpul calduros din anumite zone ale Romaniei, de la munti pana la cea mai mare intindere de apa de pe continent. Episodul  Sezonul Abundentei are durata de 49 de minute.

Romania Salbatica – documentar romanesc HBO Max

Sezonul Schimbarii este numele celui de-al treilea episod al documentarului Romania Salbatica si va fi difuzat pe 26 mai. In acest episod vom vedea cum se manifesta natura salbatica in anotimpurile toamna si iarna. Telespectatorii vor urmari imagini spectaculoase din padurile seculare dar vom vedea si imagini interesante cu peisaje unice din tara noastra.

Episodul Sezonul Schimbarii are 48 de minute. Episoadele documentarului Romania Salbatica vor fi narate in limba romana de Melania Medeleanu. Doritorii pot asculta nararea episoadelor si in limba engleza cu subtitrare in limba romana. Nararea in limba engleza a fost asigurata de Peter Venn.

Cei care nu sunt abonati HBO Max vor putea urmari Romania Salbatica in luna iulie pe postul HBO Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.