Serialul finlandez Fantomele Fiordului pe TVR 1
TVR 1 va difuza un serial finlandez numit Fantomele Fiordului (Trapped – 2015), un serial apreciat de critici, creat de Baltasar Kormákur (Jar City – 2006, 2 Guns – 2013, The Sea – 2002) si Ingvar Sigurdsson (Everest – 2015, Jar City – 2006, A White, White Day – 2019).

Rezumat Fantomele Fiordului (Trapped)
Serialul Fantomele Fiordului face parte din genul noirul nordic si prezinta intamplarile dintr-un oras izolat din Islanda in care politia incearca sa rezolve un caz de crima in timp ce o furtuna puternica se abate asupra orasului.

Seful politiei, Andri Ólafsson (Ólafur Darri Ólafsson), porneste investigarea unei crime cumplite. In timp ce asteapta interiri, o furtuna crunta se abate asupra orasului si blocheaza drumurile, facand imposibila deplasarea.

In distributia acestui serial islandez vom vedea actori precum Ólafur Darri Ólafsson (a avut roluri in productii cunoscute precum True Detective – 2014, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – 2018 sau The BFG – 2016), Ilmur Kristjánsdóttir (Ástríður – 2009, Dís – 2004), Elva María Birgisdóttir (Graves & Bones – 2016), Baltasar Breki Samper si altii.

Serialul Fantomele Fiordului are 2 sezoane lansate alcatuite din 20 de episoade. Filmarile sezonului 3 au inceput la sfarsitul lunii septembrie 2020 iar aceasta este una dintre numeroasele productii islandeze care au continuat filmarile datorita rezultatelor bune inregistrate de Islanda in aceasta criza sanitara internationala. Se estimeaza ca al 3-lea sezon sa fie lansat in 2021.

Serialul finlandez Fantomele Fiordului pe TVR 1

Aceasta productie a castigat in 2016 premiul pentru cea mai buna serie TV europeana de fictiune a anului in cadrul premiilor Prix Europa. Conform juratilor, rezultatele serialului sunt datorate unei performante de exceptie a actorului principal, sustinuta de o distributie fantastica, actiunea avand loc in peisaje extraordinare. Acest serial a fost filmat (in mare parte) in Siglufjörður, un oras din nordul Islandei.

Este interesant de stiut ca Fantomele Fiordului reprezinta cea mai scumpa productie de televiziune din Islanda realizata pana in prezent.
TVR 1 va difuza Trapped din 6 ianuarie 2021 in zilele de miercuri si joi, de la ora 23:00. In ceea ce priveste vizionarea online, cele doua sezoane ale serialului sunt disponibile si pe Netflix.

Update 26.12.2021: Serialul Fantomele Fiordului va fi difuzat din nou de TVR 1 din 4 ianuarie 2022, de marti pana joi, de la ora 00:00;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU