Serverele Web – Firme de Hosting
Web Serverul
este serverul care stochează (găzduiește) pagini web și le pune la dispoziția solicitanților prin intermediul rețelei. Și de dată aceasta relația server-client se bazează pe o aplicație care este instalată pe server și care este programată să transfere paginile web găzduite. Putem observa aici că ideea de web server presupune și noțiunea de hosting (găzduire), asta deoarece serverul trebuie să dețină datele pe care urmează să le returneze la cerere.

Relația este următoarea: utilizatorul (clientul) aflat în dreptul unui computer pe care are instalată o aplicație tip browser solicită (serverului) prin intermediul unui url o anumită pagină web; serverul rulează anumite linii de cod și returnează un rezultat. Descrierea de mai sus se potrivește perfect în cazul site-urilor (paginilor web) statice (adică cele bazate în exclusivitate doar pe limbajul de programare html și css). Există însă așa numitele site-uri dinamice care au în compunere alături de limbajul rudimentar de afișare a paginii web și un limbaj de comunicare între serverul web și o bază de date. De această dată relația este următoarea: utilizatorul (clientul) aflat în dreptul unui computer pe care are instalată o aplicație tip browser solicită (serverului) prin intermediul unui url o anumita pagină web; serverul web verifică solicitarea și prin intermediul unui limbaj de programare special interoghează o bază de date, dacă anumite condiții sunt intrunite, baza de date returnează serverului web datele solicitate care la rândul lui furnizează datele mai departe clientului inițial. În această ultimă relație între web server și utilizator sunt transmise doar informații destinate afișării în browser într-o formă prietenoasă a informațiilor solicitate. Până să ajungă la utilizator, așa cum am văzut mai sus, serverul web prin intermediul unui scripting special schimbă o serie de informații cu o bază de date stocată.

hosting Company

Ce inseamna hosting?

Hosting sau web hosting sau gazduire site inseamna ca inchiriati, pentru o anumita perioada, un anumit spatiu de gazduire pe discurile de stocare ale unui server. Server care are una sau mai mute conexiuni permanente la internet.

Serverele Web – Firme de Hosting

Dumneavostra urmeaza sa va copiati site-ul pe discurile de stocare ale serverului, in limita spatiului inchiriat – dimensiune hosting. Valoarea abonamentului de inchiriere este stabilita, in primul rand, in functie de dimensiunea spatiului inchiriat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.