Cat costa activarea roamingului?
Roamingul este un serviciu suplimentar pentru telefonie mobila si date mobile care ne ajuta sa utilizam serviciile mentionate in afara tarii, folosind retelele partenere din tarile respective.

Activarea roamingului se poate face, indiferent de operatorul de telefonie mobila (Vodafone, Orange, Telekom, Orange, Lycamobile sau Akta) luand legatura cu relatii cu clientii telefonic sau prin contul online dedicat (MyAccount Telekom, MyOrange, Contul Meu Digi, MyVodafone, etc). Multe cartele au deja roamingul activat insa este indicat sa luam legatura cu operatorul nostru pentru a ne asigura de acest lucru.

Cat costa activarea roamingului la Digi (RCS – RDS), Vodafone, Telekom sau Orange?
In ceea ce priveste costul activarii roamingului, nu ne costa nimic activarea in sine insa utilizarea serviciilor in afara tarii poate duce la costuri suplimentare. Desi majoritatea operatorilor ofera beneficiile din tara si in roaming, trebuie sa verificam daca optiunea detinuta este cu roaming. Daca este fara roaming, atunci trebuie sa activam o alta optiune cu roaming, altfel serviciile nu vor functiona in strainatate.

Digi (RCS – RDS) este singurul operator din tara caruia ii este permis sa tarifeze fiecare minut si fiecare MB in roaming, Digi avand aprobarea ANCOM de a taxa utilizarea serviciilor in roaming.

In trecut, operatorii solicitau o anumita suma la activarea roamingului drept garantie, pentru a evita situatiile in care se efectua un trafic mare in roaming, fara sa se mai plateasca factura ulterior. La Digi, garantia era in valoare de 100 de lei. In prezent, nu se mai solicita aceste garantii.

Toti clientii serviciului de telefonie mobila au un plafon de 50 de euro pentru utilizarea serviciilor in roaming, clientii fiind avertizati cand sunt aproape sa atinga acest plafon (de obicei, avertizarile sunt trimise cand se atinge 80% din plafon) iar la atingerea sumei de 50 de euro, operatorii trebuie sa sisteze serviciul roaming. Continuarea utilizarii acestui serviciu se va face doar la acordul clientului.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.