Star TV, ATV, Show TV, Kanal D Turcia, TRT 1, TRT Haber, TRT Cocuk se lanseaza in Romania
In sedinta din 23 mai, Consiliul National al Audiovizualului a aprobat solicitarea venita din partea Consiliului Suprem pentru Radio si Televiziune din Turcia. In aceasta solicitare se cerea sprijinirea mai multor canale turcesti de a putea fi retransmise pe teritoriul tarii noastre. Canalele turcesti ce pot fi preluate de societatile de cablu, iptv si dth din Romania sunt TRT 1, TRT Haber, TRT Cocuk (posturi nationale) si posturile private Show TV, ATV, TV8, Star TV si Kanal D Turcia.

In tara noastra, cea mai mare comunitate de etnici turci se afla in Dobrogea.
TRT 1 este primul post de televiziune din Turcia, s-a lansat in 1968. TRT 1 difuzeaza programe de informare, divertisment si educatie. Postul apartine Societatii Nationale de Radio si Televiziune din Turcia.

TRT Haber este postul de stiri al televiziunii nationale din Turcia, a fost lansat in 2018. T
RT Cocuk transmite emisiuni educative pentru copii, desene animate in mare parte a timpului. TRT Cocuk a fost infiintat in 2008 inlocuind TRT 4. Postul apartine Societatii Naionale de Radio si Televiziune din Turcia.

Show TV Turcia a fost lansat in 1991 fiind printre primele canale private din Turcia. Difuzeaza seriale turcesti si emisiuni de divertisment. Cele mai cunoscute emisiuni difuzate de Show TV de-a lungul timpului sunt: O Ses Turkiye (The Voice, un fel de Vocea Romaniei difuzata la noi de Pro TV), Yetenek Sizsiniz (Got Talent, dupa acelasi format a fost realizata emisiunea Romanii au talent din Romania).

Kanal D Turcia a fost lansat in 1993 si difuzeaza programe TV diverse, cum ar fi: stiri, seriale si divertisment. Printre serialele de succes transmise de Kanal D Turcia se numara Fatmagul si Tradarea difuzate si la noi de varianta romaneasca a acestui post, Kanal D Romania.

Star TV, ATV, Show TV, Kanal D Turcia, TRT 1, TRT Haber, TRT Cocuk se lanseaza in Romania

Star TV este primul canal TV privat din Turcia si a fost lansat in 1989. Star TVdifuzeaza seriale turcesti. Are si o varianta internationala cu numele de Euro Star.
ATV a fost lansat in 1993, este unul dintre cele mai populare canale din Turcia. ATV difuzeaza seriale, stiri, divertisment, emisiuni religioase si altele. Unul dintre cele mai de succes seriale TV difuzat de ATV a fost Hercai, difuzat la noi de Kanal D Romania si Kanal D2.
TV8 a fost lansat in 1999 si a fost primul canal de stiri privat din Turcia.

Ramane de vazut daca operatorii de telecomunicatii din Romania vor prelua in grilele lor aceste canale turcesti.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

19 COMENTARII

  1. Asta mai lipsea, să te bombardeze cu programe de la turci. În loc să se vină cu mai multe programe documentare, cu ceva 4k românesc sau chiar documentare de calitate, vii cu bălării din astea pentru a se ocupa spațiul inutil. Oricum, Digi are o grămadă de dubluri în grilă, pe care le tot menține și dă bine la numărătoare. Până și fostul Telekom a făcut curat în grilă și nu prea mai are așa ceva. Eu zic să introducă și ceva de prin Siria, Iran, Arabia Saudită sau India, că sunt programe ,,interesante”. Poate unii sunt fani!

  2. am vazut ca au unele transmisiuni sportive eu asa stiam fotbal am vazut la ei eu as dorii savad aceste programe si chiar din alte tari spania portugalia

  3. Prostie pe fata, iti iei o tigaie, o pui pe casa si cu un tunner DVBS2 prinzi porcarii dianstea cu sutele pe orice satelit ai cauta…. fie ele turcesti, germane, italiene….etc….

  4. Vai mama noastra! Subtem bombardati de rebuturi „etnice”! Va unguresti , ba , acum turcesti! Nu cred ca in romania sunt mai multi entnici cum sunt diasporenii nostrii cu miliianele in italia, spania, germania, uk, franta, etc. Si nu au partid „etnic” in tarile de afoptie, nici televiziuni. Ca sa nu mai spun de galagia de posturi „religioase” din romania…in nici o tara nu exista asa ceva! Avem un CNA vai mama lui…

  5. si eu as vrea ca la digi si latoti operatorii sa intre aceste programe tv la nivel national dar sa vedem eu am inteles ca intra in judetul constanta ca acolo sunt minoritate turca dar speram sa le vedem la nivel national

    • Cu ,ce va ajuta daca intra aceste canale in grila nationala? Stiti Turca? Turca nu este o limba de circulatie internationala ca italiana germana.

  6. Miași dori să fie la Digi toate aceste canale Turcești la calitate HD și să fie introduse în grilă la nivel național în grila Digitală

    • Iei de pe OLX o parabola la 40-50 lei, daca nu au tunner DVBS2 pe televizor un decodor dinala costa tot pe okx vreo 80-100 lei, cauti pe cineva (daca nubte pricepi) să-ți r3gleze parabola si ai sute de posturi dinalea HD si chiar 4K.