Statistica UNICEF e rusinoasa pentru noi.
Statisticile prezentate de UNICEF sunt foarte rusinoase pentru tara noastra. Conform calculelelor, 8% din minorii acestei tari traiesc intr-o saracie severa, foarte rar intalnita. Dupa spusele oficialilor UNICEF aceasta saracie nu se rezuma doar la lipsa banilor ci si la lipsa utilitatilor si servicilor de baza.

Se pare ca procentul populatiei cuprinse intre 18 si 24 de ani ce au abandonat scoala era de 16.8% in 2008, ceea a ce din nou era foarte rusinos pentru tara noastra din cauza ca eram fruntasii europei la acest capitol. Nici in domeniul sanatatii nu stam prea bine avand in vedere ralitatea referitoare la adolescenti si copii

Tot mai multe cazuri de intoxicatie apar in fiecare zi la tineri cu varsta mai mica de 19 ani. Tot cu varsta mai mica de 19 ani au fost 17.000 de fete insarcinate numai anul 2012.

Statistica UNICEF e rusinoasa pentru noi.

Consumul de droguri in exces, fumatul si abuzul de alcool sunt in crestere continua crescand altfel si riscul imbolnavirii cu HIV, a declarat Sandie Blanchet, oficial UNICEF.

adolscenta

Tot Sandie Blanchet a mai declarat ca in Romania, la fel ca si in alte tari membre ale Uniunii Europene gradul de ocupare a fortei de munca este o mare problema iar procentul tinerilor someri este de 16.8%. Cu toate astea reprezentantul UNICEF i-a vorbit de bine pe adolescentii si copii romani zicand ca reprezinta o resursa extraordinara iar guvernul trebuie sa gandeasca ca banii in educatie reprezinta o investitie si in niciun caz o cheltuiala.

Update Aprilie 2017

In 2017 lucrurile nu s-au schimbat prea mult de la scrierea acestui articol. Din pacate, Romania continua intr-o stare jalnica. Institutile statului traiesc in aceeasi dezorganizare si sunt dotate cu calculatoare ce au Windows XP, ca acum 15 ani, ghiseele sunt pline ochi de cozi infernale, sistemul de sanatate nu a avansat delo (avem aceleasi spitale jegoase de acum 10 ani) iar de autostrazi nu mai vorbim. Practic, in 3 ani lucrurile nu au avansat deloc.

Statistica UNICEF e rusinoasa pentru noi.

Cat despre statistica Unicef despre care vorbeam in acest articol putem spune ca este valabila si acum, dupa 3 ani. Insa daca tot suntem la capitolul statistici, putem dezvolta acest subiect. In 2017, Romania se „poate mandri” cu faptul ca sunt mai multe gospodarii cu conexiune la internet decat cele care se pot bucura de canalizare. Conform procentelor (chiar nu mai conteaza cine face aceste statistici), 38% dintre gospodarii inca au WC-ul in curte, in timp ce media europeana este de 2.7%. Tot conform acestor statistici, Oltenia este zona cu procentul cel mai ridicat. Mai exact, 56% dintre olteni inca au wc-ul in curte.

Nu doar canalizarea este o problema ci si apa curenta. Din pacate tot mai multe gospodarii duc lipsa de apa curenta. Mare parte din aceasta vina o au primariile fiindca nu stiu sa-si gestioneze cu atentie fondurile (doar asa pot fura).

Spre exemplu, primarul din comuna Izvoare, judetul Olt a investit fabuloasa suma de 65000 de euro intr-un parc iar comuna nu doar ca nu este racordata la reteaua de canalizare ci locuitorii acesteia nu au parte nici de apa curenta si nici de asfalt. Dar au parc modern.

Nici la capitolul educatie nu stam prea bine. Scolile nu au parte de dotarile necesare mentinerii cursurilor, laboratoarele lipsesc cu desavrsire iar profesorii sunt prost platiti si ajung sa nu-si faca treaba foarte ok.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU