Discovery Science, Showcase si DTX HD ies din grila Orange
Operatorul Orange Romania a eliminat din grila de programe DTH televiziunile Discovery Science HD, Discovery Showcase HD si DTX HD. Discovery Showcase HD va inceta emisia in Romania astazi, alaturi de alt program din portofoliul Discovery si anume Fine Living Network.

Discovery Science HD si DTX HD sunt eliminate din grila deoarece nu au fost parte din contractul renegociat intre Orange si Discovery. Recent, Discovery a anuntat extinderea parteneriatului cu Orange pentru programele TLC, ID, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Animal Planet si Travel Channel, nefiind si mentionate si posturile Discovery Science HD si DTX HD. In schimb, Orange a introdus Eurosport Romania in locul variantei internationale (posturile Eurosport sunt detinute tot de grupul Discovery).

Reamintim ca toate posturile Discovery (TLC, Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery (ID), Fine Living Network, DTX, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Food Network, Travel Channel, Eurosport 1 si Eurosport 2) vor iesi din grila Focus Sat la sfarsitul acestei zile, informatie confirmata pentru media-max.ro de reprezentantii Discovery.

Discovery Science, Showcase si DTX HD ies din grila Orange

In ceea ce priveste grila de programe pe infrastructura terestra in zonele in care este inchiriata reteaua Telekom, abonatii Orange nu mai au posturile Discovery in grila inca de la finalul anului 2019, atunci cand au iesit din grila Telekom.

Nu avem informatii daca posturile Discovery Science HD, Discovery Showcase HD si DTX HD vor fi inlocuite cu alte programe insa exista posibilitatea ca unul din posturile introduse in perioada urmatoare sa fie HGTV.

Conform reprezentantilor Discovery, posturile Discovery Showcase HD si Fine Living Network vor fi inchise in toata regiunea EMEA pana la finalul lunii ianuarie 2021. In urma acestor modificari, DTX si Discovery Science HD nu vor mai fi disponibile la niciun operator DTH, acestea fiind pana in prezent in grilele Orange si Focus Sat.

Voi ce parere aveti despre eliminarea celor trei posturi Discovery din grila Orange? Va afecteaza aceasta modificare?

Update: Cele 3 posturi mentionate au fost eliminate si din grila de cablu Orange, in zonele cu retea proprie;
Food Network a iesit, de asemenea, din grila de cablu Orange (retea proprie);

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

48 COMENTARII

  • Nu la toată lumea au ieșit azi .
   Eu nu le mai am trecute în grilă de joi (ziua în care au ieșit) .

   Mie , de joi , îmi sare direct
   de la Motorvision HD la Extreme Sports Channel (între ele era DTX HD)
   și
   de la Extreme Sports Channel la Animal Planet HD (între ele erau Discovery Showcase HD și Discovery Science HD)
   🙂

 1. Eu am optat pentru antena tv la Orange pentru a urmări Discovery Science. Nu văd de să mai plătesc un abonament până la sfârșitul contractului, dacă restul programelor le am pe antena Digi, unde plătesc mai puțini bani. Adio Orange!

  • Sunt ca fratii pana la bani, au vazut cei de la Orange ca, cei de la Digi au reusit sa obtina ce vor si au incercat si ei avand in vedere ca vor deveni nr 2 la numarul de abonati dupa ce vor prelua Telekom.

 2. În primul rând, Neptun TV și Megamax s-au închis de mult timp. 2019

  În al doilea rând, pentru ce ți-ar trebui DW English când aveți DW English HD ?

  În al treilea rând, Prima TV HD a înlocuit varianta SD la voi.

  La Rock TV HD, doar ,,HD-ul” din EPG era prezent, în rest difuzează melodii doar în SD.

  Eurosport 1 HD Int nu difuza Premier League, doar varianta românească. Deci acum sunteți în avantaj.

  Doar ultimele 3 erau importante, dar s-a semnat un nou contract pe cele rămase. Asta e viața. Deci 3 nu 9 canale ,,importante”.

   • Normal și corect ar fi să intre cele două posturi și pe DTH , mai ales că anul acesta nu prea au introdus posturi în grilă

    Au intrat doar 7 programe :
    – DW English HD
    – FilmBox
    – Aleph News HD
    – Cinemaraton HD
    – Rock TV
    – Prima HD
    – Eurosport 1 HD (Variantă Românească)

    În timp ce de ieșit , au ieșit 9 :
    – Megamax
    – Neptun TV
    – DW English
    – Rock TV HD
    – Prima
    – Eurosport 1 Internațional HD
    – DTX HD
    – Discovery Showcase HD
    – Discovery Science HD

    Să sperăm că 2021 va aduce mai multe programe noi în grilă🙂

 3. Prima dată RCS, apoi Telekom, NextGen, AKTA, acum Focus Sat, Orange.

  Discovery ar trebui să se rezume doar la: Discovery Channel SD/HD, Animal Planet SD/HD, ID SD/HD, TLC (cu o variantă HD lansată), HGTV SD/HD și Eurosport 1 + 2 SD/HD.

  Discovery Showcase HD doar relua programe de pe celelalte canale la calitate HD, Fine Living era slab și acum are înlocuitor mai ok în HGTV, Food Network e cu mult sub TV Paprika, DTX a fost mereu de umplutură, Travel Channel a devenit despre cu totul altceva decât călătoriile și destinațiile de vacanță – foarte slab de la ultimul rebranding – un fel de copie Epic Drama cu povești despre fantome (prin comparație, Travel XP HD disponibil prin Telekom poate fi numit post de TRAVEL), Discovery Science nu mai prezintă de mult interes.

 4. Canalele Discovery Showcase HD si Fine Living S-au inchis, pe ecran fiind afisat acest lucru.Spre dimineata va voi trimite doua screenshoturi. Numai bine!

 5. Nu stiu cat costa transmisiile alea sportive pe eurosport dar la cati bani cotizeaza marii operatorii la discovery ar obține pe România drepturile de transmisie pe canele proprii ale acelor evenimente sportive și scăpăm dr mizeriile discovery pline cu reclame la greu

 6. Nimic nou sub soare…. posturile discovery fara reclame or să iasă în perioada următoare din grila la toți operatorii, iar cine-i mai retransmite or să aibe doar versiunile cu RECLAME

 7. Acum să sperăm că Orange introduce posturi înlocuitoare , să nu ne lase chiar așa ….

  Poate intră și cele despre care se zvonește că intră , adică HGTV HD și Love Nature HD .

 8. Oficial :

  Au iesit Discovery Science HD, Discovery Turbo Xtra HD, Discovery Showcase HD, Food Network HD, Eurosport 1 HD International. (cele doua din urma ies doar de pe fibra proprie)
  A intrat Love Nature HD – pozitia 428. (doar pe fibra proprie – pe DTH nu intra nimic)

 9. Au ajuns fomisti rau astia de la Discovery cer foarte multi bani pana si Orange le da flit la unele programe vam spus Discovery mai exista in Romania datorita EuroSport astfel erau bye chiar daca pentru unii e greu de digerat lucrul asta si zic ca sunt agresiv

 10. La mine nu mai merg pe DTH cele trei enumerate in anunț!
  Nu le e rusine sa scoți canale astea sa nu anunți și sa nu bagi nimic in loc,plus ca nu au nici Nat Geo. in grila.

 11. Părerea mea , dacă cele două posturi nu vor intra la Digi , nu cred că o să le vedem pe piața din România în viitorul apropiat .

  Aștept să văd ce introduc cei de la Orange.

  Poate avem noroc și negociază cu Disney , și să intre National Geographic HD și National Geographic Wild HD .