Taraf TV devine Taraf 2.1
Conform postarii de pe pagina oficiala Taraf TV, postul de televiziune devine Taraf 2.1. De asemenea, aceasta modificare a fost promovata si la TV prin promo-uri.

Taraf TV devine Taraf 2.1 din 1 mai 2021, inca nu avem informatii daca vor exista modificari din punct de vedere al continutului insa vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare in acest sens.

Una dintre emisiunile care vor fi disponibile pe Taraf 2.1 din 1 mai este Viata de poveste. Taraf difuzeaza in prezent alte programe precum Manele de 10 stele, Chef de chef cu lautari sau Manele TV.

In mare parte, Taraf TV difuzeaza clipuri video de muzica lautareasca, videodedicatii si teleshopping. Licenta audiovizuala a postului Taraf TV a fost acordata in ianuarie 2005, urmand ca in luna urmatoare a aceluiasi an sa inceapa emisia.

Taraf TV este cel mai cunoscut program de muzica lautareasca si manele, postul avand acoperire nationala si internationala. Este detinut de Real Top Media iar asociatii postului Taraf TV sunt Silviu Prigoana, Rares Gardus, Dumitru Mihalache si Gheorghe Minea. Postul a fost lansat de Silviu Prigoana, care a lansat si un alt program de muzica, Etno TV.

Taraf TV devine Taraf 2.1

Taraf TV este disponibil in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu din Romania dupa cum urmeaza:

 • Taraf TV SD: Digi (RCS & RDS), Vodafone, Telekom
 • Taraf TV HD: Vodafone, Orange

In ceea ce priveste cei mai mari operatori de televiziune prin satelit (DTH), postul este retransmis dupa cum urmeaza:

 • Taraf TV SD: Digi, Focus Sat, Telekom
 • Taraf TV HD: Orange

Balcan Music TV este un alt post de manele lansat recent insa momentan emite doar online. Licenta audiovizuala a fost acordata in octombrie 2019 de catre Consiliul National al Audiovizualului, consiliu care nu a mai sustinut sedinte din 8 februarie 2021. Iulian Bulai, Seful Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor a anuntat ca noii membrii ai consiliului vor fi votati de marti, iar activitatea acestei structuri va fi deblocata.

Update 29.04.2021: Reprezentantii Taraf TV au trimis urmatorul raspuns privind aceasta modificare: 2.1 înseamnă în principiu un sunet full range, un semnal stereofonic optim cu un bass dinamic. Pe lângă acestea Taraf va avea o imagine nouă, mult mai atractiva, piese noi care nu vor mai fi întrerupte, emisiuni cu artiștii preferați. 2.1 este și o prescurtare la 2021 și presupune o asociere de imagini și sunete fresh în prezent, lăsând conceptul vechi al postului în urma și adaptându-se la tendințele de acum.

Update 01.05.2021: Taraf News este un nou program disponibil de azi pe Taraf 2.1;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

50 COMENTARII

 1. Bună ziua, poate undeva online să se urmărește Taraf 2.1. Informații noi despre Balcan Music nu aveți. Vad ca merge online, dar încă nu dau numele la cântăreți și emisiune

 2. MODIFICĂRI LA TARAF :

  Au dispărut benzile și acea siglă cu 2 microfoane atunci când anunță numele melodiei + cântărețul , iar acum parcă este cu puțin mai mic și e mai pe mijlocul ecranului.

  De asemenea , videoclipurile nu au mai fost întrerupte .

  Semnul AP a fost mutat din stânga sus în dreapța jos .

  A apărut emisiunea Taraf News.

  După o emisiune , sau înainte de o pauză de publicitate , apare mare , pe ecran , sigla Taraf 2.1.

  Sigla (cea din dreapta , sus), grafica și denumirea încă nu au fost modificate. Posibil mâine , sau luni , sau după Paște🙂

 3. Am dat de curiozitate astăzi și singurul lucru pe care l-am sesizat a fost lipsa multiplelor benzi- cu dedicații SMS, codurile clipurilor, videodedicații etc. Era doar vechea siglă și cam atât – suspect de curat ecranul. Oare se datora acestui 2.1 sau poate erau in teste?!

  Eu am prins puțin Taraf-ul de la începuturi și nu cred c-am mai văzut pe o televiziune un ecran atât de plin în benzi cu mesaje de tot felul, videodedicații, piese ce se schimbau după 20 secunde, diverse jocuri de compatibilitate nume, zodii, cuplu în stânga, dreapta, pe sus, dedicații cu poză pe ecran. Mai era o emisiune cu ceva fete ce se dezbrăcau noaptea și veneau tot felul de porunci, mesaje sexuale, poze.

  În 2021, n-am văzut ca vreo televiziune muzicală să mai aibă serviciu de SMS pe bandă… d-apoi să mai dai 5 euro ca să schimbi o piesă pe TV, cu YouTube-ul la dispoziție?

   • Atomic TV a introdus prin 2001 serviciul de dedicații prin SMS pe TV la 1260 care s-a continuat și în perioada TV K Lumea până la închiderea din noiembrie 2006. În 2005-2006, apăruseră și alte jocuri pe ecran, ex. Spânzurătoarea, Fazan, compatibilități zodii, nume, probabilitatea să se gândească la tine etc, iar sub ele curgeau SMS-urile cu dedicații. După ce a fost cumpărat de SBS și transformat în Kiss TV, s-a renunțat la toate astea.

    UTV s-a lansat și el în aprilie 2005 cu sloganul de „U – Televiziune Interactivă” și aveau un chat deschis între 08.00 dimineața și 02.00 noaptea pe TV. Se putea alege un avatar personalizat și intra în discuții cu ceilalți prin SMS la 1350. În stânga erau privitorii, iar pe dreapta apărea moderatorul cu poză pusă. În primul an de emisie, s-a putut alege prin vot pe SMS piesa ce urmează să fie difuzată, era un poll în dreapta siglei cu 3 variante de piese la NEXT și se vota cu VOTE A, B, C. Chatul a dispărut definitiv din vara lui 2008, ulterior a fost cumpărat de RCS&RDS.

    MTV România a avut și el serviciu de dedicații prin SMS pe TV de prin 2003 și până în 2009, când fusese deja preluat de grupul MediaPro.

    Party TV și Mynele TV – programele lui Costi Ioniță – au avut și ele, până la desființarea din 2012/2014.

 4. Reprezentantii Taraf TV au trimis urmatorul raspuns privind aceasta modificare: 2.1 înseamnă în principiu un sunet full range, un semnal stereofonic optim cu un bass dinamic. Pe lângă acestea Taraf va avea o imagine nouă, mult mai atractiva, piese noi care nu vor mai fi întrerupte, emisiuni cu artiștii preferați. 2.1 este și o prescurtare la 2021 și presupune o asociere de imagini și sunete fresh în prezent, lăsând conceptul vechi al postului în urma și adaptându-se la tendințele de acum.