Tarife roaming Vodafone si Telekom in Marea Britanie
Reprezentantii Vodafone si Telekom au oferit informatii privind tarifele si conditiile utilizarii serviciului roaming in Regatul Unit al Marii Britanii incepand cu 1 ianuarie 2021, data de la care va inceta perioada de tranzitie in urma iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, operatiune numita Brexit.

Reprezentantii Vodafone au oferit urmatoarele informatii despre acest subiect:

“Roaming like Home” este un beneficiu garantat doar in interiorul Spatiului Economic European. Incepand cu 1.01.2021 reglementările europene privind tarifele de roaming „Roam like at home” si tarifele internationale nu vor mai fi aplicabile pentru Marea Britanie si Gibraltar, ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestora din spatiul reglementat SEE. Vodafone vine in sprijinul clientilor sai care utilizeaza serviciile de roaming in aceste teritorii si mentine actualele tarife si conditii de consum in Marea Britanie si Gibraltar pana la 30 iunie 2021.

Asadar, Vodafone va proceda asemenea celor de la Orange Romania, acestia din urma informandu-si deja clientii prin SMS-uri de informare privind noua incadrare a tarifelor roaming cu mentiunea ca, promotional pana la 30 iunie 2021, conditiile de consum vor fi aceleasi precum in prezent.

In ceea ce priveste operatorul Telekom Romania, reprezentantii au oferit urmatorul raspuns: Pentru moment, păstrăm actualele tarife și condiții de consum în Marea Britanie. În cazul în care vor apărea modificări, le vom comunica în consecință.

Tarife roaming Vodafone si Telekom in Marea Britanie

Operatorii Vodafone, Telekom si Orange aplica in acest moment reglementarile roam like at home, conform carora in statele UE/SEE se pot utiliza beneficiile nationale fara costuri suplimentare. Singurul operator din Romania care reprezinta o exceptie a acestui principiu este Digi (RCS & RDS), acestia primind anual aprobarea ANCOM in acest sens, datorita tarifelor reduse practicate in roaming (reamintim ca Digi va reduce tarifele roaming pentru traficul de date si apelurile primite in tarile UE/SEE din 1 ianuarie 2021).

In concluzie, daca beneficiati de serviciile Digi, tarifele utilizarii serviciului roaming in UK vor ramane aceleasi, pentru Vodafone si Orange vor fi pastrate aceleasi conditii pana la finalul lunii iunie 2021 iar la Telekom este indicat sa verificam tarifele inainte de a ajunge in Regatul Unit pentru a ne asigura ca nu s-au modificat conditiile.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.