Telekom ia masuri drastice cu privire la echipamentele 5G de la Huawei.
Telekom ia o decizie radicala cu privire la Huawei. Dupa certurile cu SUA si in final interzicerea dreptului de a mai vinde produse in tara sau de a mai face afaceri cu diferite companii americane, chinezii de la Huawei au inceput sa „sufere” si in Europa. Astfel incat, Comisia Europeana a recomandat faptul ca Huawei sa nu dispuna de permisiunea furnizarii de echipamente 5G pentru partile cheie de retele 5G.

Cei de la Telekom si-au propus sa nu isi forteze norocul, cu privire la acest lucru. Astfel ca, acestia au gasit o alta solutie. Grupul german, s-a hotarat sa le acorde o sansa celor de la Nokia; ei urmand sa fie noul furnizor de echipamente pentru retelele 5G. Compania de telecomunicatii, spunand ca echipamentele finlandezilor sunt cele mai slabe din toate cele testate.

Telekom s-a aflat deja in cateva discutii cu cei de la Nokia, urmand sa ia luna viitoare o decizie in legatura cu strategia pentru 5G si rezolvarea acestei probleme. Germanii trebuie sa gaseasca neaparat o solutie cu privire la echipamentele 5G, macar in punctele cheie. Echipamentele pentru reteaua actuala 4G a celor de la Telekom, au fost furnizate in intregime de catre chinezii de la Huawei.

“Deutsche Telekom a declarat furnizorului Nokia că trebuie să-și îmbunătățească produsele și serviciile pentru a câștiga afaceri instalând rețelele wireless 5G ale grupului german în Europa. Grupul german l-a considerat pe Nokia cel mai slab performant dintre toți furnizorii în teste și implementări 5G. Dar în fața amenințării cu restricții asupra Huawei-ului Chinei – furnizorul său dominant de echipamente de rețea – Deutsche Telekom a decis să ofere Nokia o altă șansă de a-și repara relația.”

Telekom ia masuri drastice cu privire la echipamentele 5G de la Huawei.

Situatia dificila in care este pusa acum compania Telekom, o va costa pe aceasta sume uriase. Deoarece, echipamentele celor de la Nokia sunt destul de scumpe. La fel si cele de la Ericsson. Ii mentionam si pe acestia deoarece, germanii se vor baza si pe echipamentele lor datorita faptului ca sunt ceva mai performante decat cele de la Nokia.

Prin recomandarea venita de le Comisia Europeana, ar da de inteles faptul ca acestia ar urma sa impuna cateva restrictii cu privire la furnizarea de echipamente 5G, din partea Huawei.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.