Telekom scumpeste abonamentele din octombrie

Telekom scumpeste abonamentele din octombrie conform informarilor trimise prin e-mail catre abonatii Telekom, majorarile de preturi fiind semnificative pentru unele servicii.

Clientii Telekom primesc notificari prin e-mail (incepand de luna urmatoare se vor trimite si notificari scrise acasa, cel mai probabil) privind scumpirea abonamentelor furnizate. Notificarile trimise clientilor prin e-mail au urmatorul format:

„Draga client,
Pentru a continua sa va oferim servicii si produse cat mai simple si de calitate, precum si pentru a asigura viabilitate economica a serviciilor furnizate, vom modifica preturile serviciilor de comunicatii de care beneficiati in baza contractului.

Asadar, incepand cu data de 10 octombrie 2019, Serviciile contractate pe contul ******** fixe cu denumirea ******** al carui pret va fi majorat la ** euro TVA inclus.
Daca nu esti de acord cu modificarile de mai sus, ai dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de maxim 30 de zile de la data primirii prezentei notificari, fara plata vreunor despagubiri.
Denuntarea unilaterala a contractului se poate face prin notificare scrisa, trimisa catre Telekom Romania Communications S.A. la sediul din Bucuresti, Piata Presei Libere, Nr. 3-5, Cladirea City Gate, Turnul de Nord, Etajele 7-18, sector 1 sau la Drumul Taberei, nr. 41-43, etaj 3, sector 6, conform prevederilor contractului.
In masura in care nu sunt modificate expres sau implicit conform celor de mai sus din prezenta notificare, restul prevederilor contractului nu se modifica.

Cu stima,
Andreas Elsner”

Telekom scumpeste abonamentele din octombrie

Astfel, majorarea preturilor de catre Telekom se va face dupa cum urmeaza (vom actualiza preturile fiecarui serviciu pe masura ce vom avea aceste informatii):

 • pachet de televiziune TV M – pret nou 7 euro;
 • pachet de televiziune TV L – pret nou 10 euro;
 • pachet de internet si telefonie fixa – NET L + Voce 0 – pret nou 8 euro;
 • pachet de televiziune + internet – TV M + NET L – pret nou 12 sau 13 euro;
 • pachet de televiziune + telefonie fixa – TV L + Voce N+ – pret nou 15 euro;
 • pachet de televiziune + internet – TV L + NET L – pret nou 17 euro;
 • pachet de televiziune + internet + telefonie fixa – TV L + NET L + Voce N+ – pret nou 16 euro;
 • pachet de televiziune + internet + telefonie fixa – TV L + NET L + Voce – pret nou 17 euro;

Telekom scumpeste preturile serviciilor furnizate semnificativ, in unele cazuri noul pret al abonamentului fiind dublu (10 euro fata de aproape 5 euro, in cazul pachetului TV L). Majorarea preturilor se va aplica atat serviciilor prin cablu cat si serviciilor DTH (satelit). Am contactat reprezentantii Telekom pe Facebook insa raspunsul a fost ca verifica aceasta situatie, cel mai probabil informatiile privind noile scumpiri inca nu au ajuns la toti angajatii Telekom.

Reamintim ca Telekom a marit din aprilie 2019 preturile fiecarui serviciu fix cu 0.42 euro/serviciu iar in luna noiembrie 2018 pretul pachetului TV L s-a majorat cu 1.43 euro. Astfel, aceasta este a 3-a majorare de pret practicata de catre Telekom in mai putin de un an.
De asemenea, Telekom intentioneaza sa paraseasca piata de telecomunicatii din Romania, potentialii cumparatori fiind Orange si Digi.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua scumpire de preturi in reteaua Telekom? Veti mai continua cu aceasta companie sau veti rezilia contractul?

Update: Pachetul Maxpack nu se va mai oferi bonus abonatilor care il aveau inclus in pachet pana acum. Conform notificarilor trimise „pachetul Maxpack nu va mai fi furnizat”;
Update 31.08.2019: Pe site-ul Telekom anumite pachete apar mai ieftine, spre exemplu pachetul TV L figureaza redus de la 8 euro, la 6 euro; Pentru abonatii cu vechime, pretul pachetului TV L va fi 10 euro;
Extraoptiunile HBO si Midnight nu vor mai fi disponibile gratuit clientilor care beneficiau de aceasta oferta;
Pachetul TV M + NET L se va mari la 12 sau 13 euro, unii abonati au primit informare ca vor plati 12 euro pe cand alti abonati au primit informare cu suma de 13 euro;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

139 COMENTARII

 1. […] ca Telekom a scumpit pretul abonamentelor de servicii fixe din octombrie 2019, unele pachete ajungand sa coste chiar dublu. Alte scumpiri au aparut in aprilie 2019 cand […]

 2. Am primit prima notificare , cea din martie. Am facut sesizare mai intai catre ei, nu i-a interesat, am facut plangere la OPC. Dupa interventia OPC, cei de la TLK au reconsiderat tariful, mentinandu-l pe cel vechi ( cca 76 lei in loc de 92 lei), ca vor sa ma tina de client, bla, bla…
  In sept am primit din nou notificare ca vor majora tarifele si vor scoate Max Pack.
  Din nou am luat legatura cu ei, nu i-a interesat pmdv, am facut din nou plangere la OPC, dar stupoare: pe acelasi motiv, de nerespectare contract si pozitie dominanta in zona( sunt singurii care furnizeaza internet si nu pot inceta pentru ca nu e alt furnizor) acum OPC a dat dreptate TLK, ca pot modifica oricand si cu oricat tarifele, ca le permite legea!!!!
  In cazul in care nu esti multumit cu rezolutia OPC( mai ales ca o data au solutionat ptr mine pe aceeasi speta), unde te mai poti adresa?

  • Ei mereu au putut modifica oricand tarifele, faptul ca in martie v-a fost pastrat tariful vechi s-a intamplat doar pentru ca cei de la Telekom nu au vrut sa va piarda de client, in special fiind si cei de la OPC implicati.
   Acum, nu au mai vrut sa faca asta, dar au dreptul sa mareasca tarifele conform legii cu obligatia sa va permita rezilierea contractului in termen de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii.
   Faceti sesizare si la ANPC dar sunt sanse foarte mari rezolutia sa fie aceeasi.