Telekom va mari anual pretul abonamentului cu pana la 5%
Telekom Romania Mobile Communications a inceput sa trimita abonatilor notificari privind majorarea pretului abonamentului dar si a introducerii unor clauze contractuale. In acest articol vom detalia cele 4 modificari aduse de Telekom.

Telekom trimite notificari conform carora va majora pretul abonamentului de telefonie mobila cu 2 euro pe luna, TVA inclus. Marirea pretului se va aplica incepand cu decembrie 2022.

A doua modificare face referire la rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei contractuale, abonatul va avea dreptul sa pastreze echipamentele subventionate si va trebui sa plateasca o despagubire egala cu valoarea cea mai mica dintre:

 • valoarea echipamentelor subventionate pastrate calculata pro-rata temporis fata de pretul acestora convenit la incheierea contractului
 • valoarea pretului abonamentului inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime.

In cazul in care abonatul nu doreste sa pastreze echipamentele subventionate, va trebui sa le returneze intr-un termen de maxim 14 zile de la data incheierii contractului. Daca echipamentele nu vor fi returnate in acest termen, se va considera ca abonatul doreste sa pastreze echipamentele in cauza.

A treia modificare contractuala face referire la indexarea abonamentului cu rata inflatiei. Astfel, valorea lunara a abonamentului va fi modificata anual, fara ca majorarea sa depaseasca 5% din valoarea pretului abonamentului la care se aplica indexarea. Este bine de stiut ca TKRM va notifica abonatul in prealabil iar aceasta nu va fi considerata o modificare unilaterala a contractului.

Asadar, daca nu suntem de acord cu aceasta modificare, vom putea rezilia acum contractul in termen de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii insa ulterior, in momentul in care Telekom va indexa abonamentul, nu vom putea rezilia contractul fara despagubiri.

Telekom va mari anual pretul abonamentului cu pana la 5%

Ultima modificare este legata de zonele de roaming, Marea Britanie este eliminata din zona SEE si trece in Zona 1.

Daca nu sunteti de acord cu aceste modificari, puteti solicita incetarea contractului in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii printr-un e-mail trimis catre info_TKRM@telekom.ro, in orice magazin TKRM sau printr-o notificare scrisa catre noul sediu din Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 1C, cladirea B1, etajele 1, 2 si 3, sector 1, cod postal 012101.

Reamintim ca Orange a fost primul operator care a introdus in contract clauza privind indexarea abonamentului la rata inflatiei.

Voi ce parere aveti despre noile modificari contractuale Telekom? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

15 COMENTARII

 1. Cei de la Digi fac reducere 50% 12 luni la rece serviciu luat sau extraoptiune iar ei măresc tarifele cu 2 euro de Black friday. Cine îi mai înțelege?

 2. Telekom Mobile Rumeinia daca nu isi gasesc rapid un nou stapan…… faliment scrie pe ei.

  Prin comparatie, in vara, Orange avut o campanie destul de agresiva si prin care oferea 50% reducere la abonamentele de tip SIM Only noi sau prelungie pe 24 de luni. Practic pentru 7,5 euro aveai nelimitat national, roaming, 5G, orange tv go, movie go unlimited, cloud si fara a avea limitare la 480p pe partea de streaming video.

 3. Ma, ce sa zic,vine Black friday și în loc sa vina cu oferte de reduceri ei vin cu oferte la scumpiri. Ce politica absurda de marketing pot sa aibă. La fel și Orange și Vodafone. În loc să-ți atragi clienții cu oferte minime de genul la 2-3 euro sa ai abonamente asemănătoare cu Optim 2 și 3 de la DigiMobil. Penibili 👍

 4. Înțeleg sa se mărească anual abonamentul cu maxim 17-18% cât o sa fie maxim rata anuala a inflației dar majorările de acum nu justifica masurile luate. O sa reziliez contractul zilele astea, sa vad ce oferte la portare am la Digi, poate prind și un telefon

 5. Niciunul care să se vaite ?
  Dacă s-au scumpit țigările și băutura nu au zis niciunii nimic, dar dacă se măresc abonamentele de tv , net și telefonie, e mare tragedie…