TVR 3 si TVR International emit in format HD
TVR 3 si TVR International au inceput emisia in format HD in mediul online, posturile se pot vedea pe site-ul oficial tvrplus.ro, in teste.

Recent, au fost efectuate teste si pe TV privind cele doua posturi iar de aseara posturile TVR 3 si TVR International emit in format HD online, probabil tot in teste. TVR are deja programele TVR 1 HD si TVR 2 HD de la inceputul anului trecut, restul fiind momentan in format SD.

TVR 3 este al treilea post al Televiziunii Romane pe care putem viziona emisiuni si programe precum: Matinalii, Masina timpului, Toti impreuna, Drumuri aproape, Dialoguri cu Andrei Marga, Legal 100%, Regiunea in obiectiv, Cantec si poveste, Cap de afis, Drumul lui Lese, Poesis, Cult@art, Legal 100%, Satul meu, Fara prejudecati, Locuri oameni si comori si multe altele.

TVR 3 a fost lansat in anul 2008 si este format, in mare, din productii ale studiourilor regionale, televiziunea fiind axata pe continut privind comunitatile locale.

Pe langa posturile mentionate mai sus, TVR detine TVR International, TVR Moldova, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Targu Mures si TVR Timisoara.

TVR 3 HD si TVR International HD nu sunt disponibile momentan si la TV ci doar online, vom actualiza acest articol cand vom putea vedea continutul in format HD si pe televizor. De asemenea, vom anunta cand vor intra in grilele operatorilor de telecomunicatii.

TVR Moldova se poate vedea, de asemenea, in format HD pe platforma tvrplus.

TVR 3, alaturi de celelalte posturi TVR, se pot viziona online, gratuit, pe tvrplus.ro, platforma online a Televiziunii Romane. Aici putem viziona posturile live cat si emisiunile inregistrate. Prima versiune a platformei online a fost lansata in 2012 insa portalul a fost refacut in anul 2018.

TVR International este postul dedicat comunitatilor de romani din strainatate, o modalitate pentru ca acestia sa ramana in contact cu Romania.

Reamintim ca TVR a anuntat seriale noi pe TVR 2 precum: Micii detectivi si taina femeii in alb, Strop si balonas, Iubirea unei doamne, Lady Boss. De asemenea, TVR International a inceput luna aceasta difuzarea sezonului Romani fara Romanie.

Voi ce parere aveti despre formatul HD al celor doua posturi? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

15 COMENTARII

 1. Parerea mea este ca putea in noiembrie 2019 sa treaca si canalele TVR Moldova si TVR International in format HD impreuna cu TVR 1 si TVR 2. Majoritatea emisiunilor sunt preluate de pe TVR 1 si 2.

  • Momentan emit in format HD doar online pe tvrplus.ro pe satelit sunt doar in format SD. TVR International si TVR Moldova nu vor intra niciodata la Vodafone sau alti operatori de cablu. TVR International este dedicat pentru Romanii din alte tari. Se poate receptiona prin satelit in Europa, America de Nord, Australia, Orientul Mijlociu, Asia Centrala, si prin firmele de cablu in unele tari din Europa. TVR Moldova este pentru Republica Moldova. Plus ca sunt productiile proprii de pe TVR 1, TVR 2 si TVR 3 Daca tot vrei sa receptionezi aceste canele iti trebuie o antena de 80 cm, LNB, receptor de satelit care recunoaste cartelele CONAX si cartela TVR. TVR International impreuna cu TVR regionale (Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara si Targu Mures) emit necodat si cu cartela TVR poti vedea TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3 si TVR Moldova. Ca receptor de satelit recomand AMIKO Mini 4K UHD. Satelitul pe care emite este Eutelsat 16 Est, Frecventa: 11512 MHz polarizare: Verticala, SR: 29950. Pe langa TVR poti receptiona si alte canale necodate (gen PRO TV International, Realitatea, DIGI 24 etc)

  • Stii ceva sigur sau e o parere? Eu personal n-am reusit sa aflu nimic despre data exacta privind cand vor fi disponibile si pe cablu/satelit variantele HD mentionate in articol.

  • @Iulian79: Ar fi foarte bine sa intre pe 3 noiembrie, dar mai intai trebuie sa obtina licenta de emisie si inca nu este o confirmare oficiala, poate ar intra la 1 decembrie sau 1 ianuarie si asa pot amana din diferite motive. De exemplu TVR 1 HD si TVR 2 HD trebuia sa intre in emisie in noiembrie 2018, tot atunci au spus ca numai de la 1 ianuarie 2019 va intra in emisie. La 1 ianuarie 2019 era doar vechiul TVR HD si nici nu erau teste pentru TVR 2 HD. Nu te poti lua dupa ei.

   • Licenta se poate obtine intr-o singura zi, in sedinta CNA, pana pe 3 noiembrie mai este timp destul. N-au interes sa emita HD pe net si pe cablu nu, apoi, au multiplexul ala DVB-T2 plin cu SD-uri, care ar trebui eliminate ca sa dea drumu la TVR2 si TVR3 in HD

 2. TVR 3 HD, TVR INTERNAȚIONAL HD și TVR MOLDOVA HD emit online pe tvrplus.ro în rezoluție 720i, în teste. De asemenea, primele 2 au HD-ul inclus sub cifră/literă, iar al treilea nu are acronimul ,,HD”. Restul canalelor tvr-urilor (regionalelor) emit SD.

  Cu Prima TV HD, posibil vom avea alte noutăți de săptămâna viitoare sau peste alte 2-3 săptămâni.