Televiziunea 8TV a primit licenta
In cadrul sedintei CNA de marti, 28 martie, a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii SC Telenova SRL pentru o noua licenta audiovizuala pentru serviciul de programe Televiziunea 8TV.

Initial, solicitarea a fost facuta pentru postul Tele 9TV insa nu a fost aprobata deoarece s-ar putea face o confuzie intre Tele 9TV si Tele Europa Nova, o televiziune locala din Timisoara. Astfel, solicitarea a fost amanata de mai multe ori iar subiectul a fost inchis pe 28 martie 2023.

Televiziunea 8TV are licenta generalista iar zona de difuzare este regionala (judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad). Va emite in format SD si HD (fara inscriere in denumire), 70% vor fi productii proprii iar 30% operele altor producatori. In ceea ce priveste structura de programe, 8TV va ave 49% programe de informare, 25% programe culturale si 12% programe educative. Va emite 24 de ore pe zi. Investitia va fi de 20.000 de euro (fonduri proprii).

Telenova SRL il are ca asociat unic pe Iordache Stelu, care a detinut pana acum cateva luni TV Europa Nova Timisoara.

Grila postului va include emisiuni si programe precum Magazin muzical (divertisment), Bursa afacerilor (informativa), Cronici sportive (educativa), De partea binelui (informativa), Radiografii sociale (informativa), Autostar (informativa), Nascuti pentru a evolua (educativa), Drept la tinta (informativa), Liga de vest (informativa), Radiografii sociale (informativa) sau Un cantec pentru toti (divertisment).

Televiziunea 8TV a primit licenta

Petre Irimus, reprezentantul postului, a declarat ca scopul este acela de a deveni o televiziune independenta, moderna si obiectiva, o televiziune care difuzeaza dezbateri serioase si echilibrate in diverse domenii de interes.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a atras atentia ca in zonele mentionate sunt foarte multe posturi regionale si a avut intrebari privind cum va fi completat continutul pentru a deservi cu succes aceste zone. De asemenea, a intrebat daca au existat discutii cu operatorii de cablu.

Reprezentantul postului a raspuns ca grila va fi flexibila in functie de programul cultural al orasului, care va fi unul foarte incarcat. In ceea ce priveste operatorii, reprezentantul postului a mentionat ca exista discutii cu operatorii locali.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. „Investitia va fi de 20.000 de euro”!!! – 20.000 euro bugetul initial pentru o televiziune genaralista?!?!?!?!

    Pai defuncta GiGa TV a plecat la drum cu investitie initiala de 400.000 euro si s-a ales preful de ei.

    O camera video profesionala din zona entry pleca de la cateva mii de euro + microfoane + lumini + monitoare + studio + decoruri + echipamente MCR + echipamente regie / montaj + car transmisie tv + salarii + utilitati…….

    Oare de ce am vaga banuiala ca acest 8TV (cata lipsa de inspiratie pe partea de branding) va fi o masinarie de spalat bani si o unealta de propaganda pentru alegerile care stau sa vina.